Κινητικότητα και σημαντικές διοικητικές αλλαγές σημειώνονται στο Open, το οποίο διανύει περίοδο ανακατεύθυνσης μετά την υποχώρηση στον μέσο όρο τηλεθέασής του τους τελευταίους μήνες. Μετά τη μαζική αποχώρηση παρουσιαστών πρώτης γραμμής, αλλά και στελεχών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Open μπαίνει σε φάση ανασυγκρότησης με στόχο την επανεκκίνηση σε νέα βάση. Το κανάλι του Κορωπίου βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Γιάννη Λάτσιο με στόχο το έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ, ενώ τη Διεύθυνση Προγράμματος ανέλαβε η έως πρότινος εντεταλμένη σύμβουλος προγράμματος της ΕΡΤ, Χρύσα Μασούρου. Η σύσταση νέας διοικητικής ομάδας με σημαντική εμπειρία στην τηλεόραση – σ.σ. ο Γ. Λάτσιος έχει συνεργαστεί στενά και επί σειρά ετών με τη Χρ. Μασούρου στον ΑΝΤ1- δίνει σήμα αλλαγής κατεύθυνσης και υπογραμμίζει την πρόθεση από την πλευρά του Open να μην καταθέσει τα όπλα.

Πηγές της τηλεοπτικής αγοράς «διαβάζουν» πίσω από την έλευση νέας διοικητικής ομάδας με ειδικό βάρος, την επιθυμία της ιδιοκτησίας όχι μόνο να κρατήσει το κανάλι, αλλά να το παλέψει για να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην κατάταξη των σταθμών, απομακρύνοντας σενάρια πώλησης του καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ιδιοκτησίας του Open είναι η νέα διοίκηση να υλοποιήσει σταδιακές αλλαγές εφαρμόζοντας συγκεκριμένα πλάνο με ορίζοντα διετίας. Παράλληλα, η έλευση στελεχών με μακρά πορεία στην τηλεόραση αποτελεί ένδειξη για μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα του προγράμματος, κάτι που συνιστά προϋπόθεση για να επιτευχθούν οι όποιες αλλαγές. Μέχρι στιγμής, ο στόχος έχει προσδιοριστεί στο να γίνει το Open πιο «ανταγωνιστικό». Αυτό που παραμένει μυστήριο, ωστόσο, είναι το ύψος της επένδυσης, καθώς η ιδιοκτησία του σταθμού δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Παρά το θετικό απόηχο που προκαλεί η κινητικότητα στις υψηλές βαθμίδες της διοίκησης, ακόμα ουδείς μπορεί να προσδιορίσει με βεβαιότητα τις προθέσεις της ιδιοκτησίας του Open για τα ποσά που θα επενδυθούν. Το πιθανότερο με τα έως τώρα δεδομένα είναι να κινηθεί σε συντηρητικά επίπεδα με στοχευμένες κινήσεις χωρίς αθρόα εισροή κονδυλίων και «επιθετικές» κινήσεις.

Αρχικός στόχος της νέας διοίκησης θα είναι να ανασκευάσει την εικόνα του σταθμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν εγκρίνουν νέες παραγωγές, αναμένεται να διακοπούν καθημερινά προγράμματα τα οποία θεωρείται ότι από άποψη εικόνας και περιεχομένου, επηρεάζουν αρνητικά τη φυσιογνωμία του Open. Σε τροχιά διακοπής μετάδοσης είναι το καθημερινό ριάλιτι μόδας Glam wars που βγήκε στον αέρα μόλις πριν δυο εβδομάδες, ενώ ανάλογη τύχη αναμένεται να έχει και η καθημερινή εκπομπή επίλυσης προσωπικών θεμάτων «Μιλησέ μου». Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν κανονικά εκπομπές που αποφασίστηκαν πριν την έλευση της νέας διοίκησης, όπως η νέα μουσική εκπομπή με τον Γιώργο Θεοφάνους και το ανανεωμένο «Taxi» που μετακομίζει από τον ΑΝΤ1 στο Open με παρουσιαστή τον Διονύση Ατζαράκη.