Μετά το Mega, και ο Alpha εξετάζει αλλαγές στη μεσημεριανή ζώνη, ενώ ο Σκάι καταργεί όλες τις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές.

Σημαντικές αλλαγές στρατηγικής, ανακατατάξεις και ηχηρές αποχωρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο off-peak πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών. Η κοινή απόφαση του Mega και της Ελένης Μενεγάκη να ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν ήταν η πρώτη μεγάλη αλλαγή ενόψει της νέας σεζόν ενώ προμηνύονται και άλλες. Στο Mega ανοίγει πλέον ο δρόμος για την έλευση της Φαίης Σκορδά σε πρωινό slot 9 με 12, ενώ μετακίνηση στη μεσημεριανή ζώνη είναι το επικρατέστερο σενάριο για τη Δανάη Μπάρκα.

Αλλαγές έρχονται και στoν Alpha. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος προβληματισμός υπάρχει στον Alpha για τη μεσημεριανή ζώνη ενώ επανεξετάζεται το μέλλον της εκπομπής «T live». Το κανάλι δεν έχει προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου της Τατιάνας Στεφανίδου, παγώνοντας τις συζητήσεις μέχρι νεωτέρας ενώ φέρεται, παράλληλα, να εξετάζει άλλες λύσεις με πρόσωπα εκτός Alpha. Σε σημαντική αλλαγή στρατηγικής προχωρά ο Σκάι.

Το κανάλι του Φαλήρου έχει προ πολλού αποφασίσει να επενδύσει περισσότερο στην ενημέρωση την προσεχή σεζόν, μειώνοντας τη δοσολογία της ψυχαγωγίας στο πρόγραμμά του ενώ τώρα προχωρά ένα βήμα παρακάτω: καταργεί όλες τις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές στο καθημερινό πρόγραμμα αλλά και σε αυτό του Σαββατοκύριακου. Η πρωινή ζώνη θα γεμίσει με ενημερωτικές εκπομπές, ενώ μετά τις 15.00, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αυστηρά και μόνο ριάλιτι και τηλεπαιχνίδια (μαγνητοσκοπημένα).