Στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της πυξίδας των διαφημιζόμενων προς ό,τι έχει πραγματική αξία εστίασε το Annual Strategy Summit 2026 του ομίλου TDG (Think Digital Group) που διοργανώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens. Με θέμα «True North – Charting Value in a Brave New World», το ετήσιο, invitation-only, strategy summit, το οποίο και παρακολούθησε το DailyFax, απάντησε σε ερωτήματα: πώς χτίζεται μια ουσιαστική σχέση με τον καταναλωτή, πώς κερδίζεται η προσοχή και πώς δημιουργείται μετρήσιμη αξία.
Ο Οδυσσέας Ντότσικας, CEO, TDG, σημείωσε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πως είναι αναγκαία η σωστή κατεύθυνση. Στο πρώτο keynote session, ο Mike Follett, CEO της Lumen Research, παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών για τη σύνδεση της μέτρησης της προσοχής με αποτελέσματα. Σε panel με τους Άντα Γιαννεσκή (Board Member ΣΔΕ, Communications Director ΙKEA Greece), Λουκά Πετρούνια (Τράπεζα Πειραιώς), Νίκο Σύμπουρα (OMC), Andrew Ene (Performance Director, Publicis Media MENA) και moderator τον Οδυσσέα Ντότσικα, συζητήθηκαν οι αλλαγές που πρέπει να κάνουν τα agencies αλλά και το πώς θα τεθεί ο καταναλωτής στο επίκεντρο.
Στο δεύτερο keynote, ο Adam Singolda, Founder & CEO της Taboola, εστίασε στις συνέπειες του AI δίνοντας παραδείγματα για το πώς οι διαφημιζόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ενώ στο fireside chat ανάμεσα στους Αλέξη Πανταζή (Co-Founder and Executive Director, Hellas Direct) και Νίκο Κομνηνό (Managing Director, Project Agora), τέθηκε στο επίκεντρο το Performance από την σκοπιά του CEO.Τέλος, στο δεύτερο panel, με τους Πάνο Λαμπράκο (CMO, Trading Point), Dominique Mikaits (CEO, Kinesso Greece), Άλεξ Σχίζα (CRO, Relevance Digital Agency) και moderator τον Νίκο Κομνηνό, αναλύθηκε η ανάγκη διανομής του budget στα κατάλληλα κανάλια και η επανάσταση του ΑΙ. Αναλυτική κάλυψη της ημερίδας θα ακολουθήσει επόμενο τεύχος του Marketing Week.
