Έλευση της Κατερίνας Κασκανιώτη στην ΕΡΤ και στρατηγικός σχεδιασμός για προτεραιότητα στο ΕRΤflix και συνένωση της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3.

Με σαφή στόχευση του στρατηγικού σχεδιασμού σε ενίσχυση του ΕRΤflix και με συγχώνευση των καναλιών ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 οδεύει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης στην επόμενη ημέρα. Το ζήτημα της κενής θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου που παραμένει άλυτο εδώ και ενάμιση χρόνο, αναμένεται να διευθετηθεί με την έλευση στο Ραδιομέγαρο της Κατερίνας Κασκανιώτη. Με μακρά εμπειρία από την θητεία της στη Nova, το έμπειρο στέλεχος που έχει ήδη πραγματοποιήσει εκτενείς συζητήσεις με τους αρμόδιους, θα συστρατευθεί στον στρατηγικό στόχο της ΕΡΤ προς την περαιτέρω αναβάθμιση του ΕRΤflix ενώ θα συμβάλλει στην εξασφάλιση μεγάλων deal με διεθνείς παρόχους περιεχομένου για τη μίσθωση ξένου προγράμματος. Η προκήρυξη για τη θέση του/της Διευθύνοντος Συμβούλου αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ μένει να απαντηθεί αν θα γίνει μετά ή πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως για τον δημόσιο τομέα, που επηρεάζει και τις διαδικασίες στην ΕΡΤ.
Παράλληλα με την έλευση της Κ. Κασκανιώτη στη ΕΡΤ, στο εσωτερικό του Ραδιομεγάρου ανοίγει και νέο μέτωπο ραγδαίας αναμόρφωσης των καναλιών, με το σενάριο συγxώνευσης της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζεται «θέλει» τα δυο κανάλια να ενώνονται σε ένα και να αποτελούν από κοινού τον τρίτο πυλώνα της ΕΡΤ: ένα πολιτιστικό κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη με έμφαση στον πολιτισμό τις καθημερινές και τα αθλητικά το σαββατοκύριακο. Με βάση το όσα επεξεργάζονται στην ΕΡΤ, η ΕΡΤ3 θα είναι το κεντρικό κανάλι το οποίο θα «απορροφήσει» και το πρόγραμμα της ΕΡΤ2, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενό της με εκπομπές που έως τώρα έβγαιναν στο δεύτερο κανάλι. Ενδεικτικό της ζύμωσης και των επικείμενων αλλαγών για τα δύο κανάλια, είναι ότι από την έναρξη της σεζόν η ΕΡΤ2 τελεί σε φάση ανασχεδιασμού και δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί εκπομπές όπως αυτές της Λένας Αρώνη, του Ανδρέα Ροδίτη, της Βίκυς Φλέσσα και της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, που αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως για το β΄μισό της σεζόν. Η συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 δεν έχει ακόμα αποφασιστεί οριστικά, ωστόσο, αποτελεί την επικρατέστερη ώστε να ενισχυθεί σε μια ενιαία φυσιογνωμία ο τρίτος πυλώνας του πολιτισμού, με την ενημέρωση (ΕΡΤnews) και την ψυχαγωγία (ΕΡΤ1) να αποτελούν τους άλλους δύο.