Ίσως φταίω κι εγώ, γιατί δεν σου είχα προσδιορίσει ακριβώς τι θέλω. Είχα θεωρήσει ότι… γνώριζες. Αλλά, θα μου πεις, εδώ δεν γνωρίζουν εκείνοι που θα έπρεπε. Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζουν; Να, δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον “inspirational manager”. Εγώ έναν τέτοιο ήθελα να μου φέρεις φέτος, αλλά αν και τελειώνει ο Φεβρουάριος δεν βλέπω κανέναν γύρω μου. Δύο είναι οι λόγοι για τον οποίο τον ζητώ: Και γιατί δεν συναντώ κανέναν τέτοιο γύρω μου και γιατί θα ήθελα να αποτελέσει πρότυπο ώστε να γίνω κι εγώ inspirational manager.

Αφού λοιπόν έχασα την ευκαιρία, τουλάχιστον… ας τον εφεύρω.. και ας γίνω! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του inspirational manager που θέλω να είμαι; Να ποια επιλέγω: Ανακαλύπτω τη μοναδικότητα κάθε συνεργάτη και την αξιοποιώ για την επίτευξη του σκοπού της ομάδας, ενσωματώνοντάς τη στο συντονισμένο σχέδιο δράσης που έχω καταστρώσει.

Έχω την ικανότητα να προγραμματίζω και να συντονίζω τις ενέργειες κάθε συνεργάτη μου, δεδομένου ότι μου είναι ξεκάθαρο προς τα πού «θέλουμε να πάμε» όλοι μας για το μέγιστο κοινό καλό. Έχω την ικανότητα να διακρίνω άμεσα πού και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να διαφοροποιηθεί το (όποιο) πλάνο, και προχωρώ στην άμεση διορθωτική κίνηση, με θάρρος και λελογισμένο ρίσκο.

Κυρίως, όμως, μπορώ να διακρίνω ποια ή ποιες ενέργειες και δράσεις συμβάλλουν ιδιαίτερα στην επίτευξη του στόχου, και φροντίζω ώστε να είναι σχεδιασμένες και οργανωμένες με τον καλύτερο τρόπο.
Σαν να τον έβγαλα πολύ… τεχνοκράτη θα πουν κάποιοι. Να τι άλλο θα πρόσθετα:
Έχω αυτογνωσία, ή τουλάχιστον τη διάθεση να αποκτώ όλο και μεγαλύτερη.
Φροντίζω να είμαι αυθεντικός/ή, αλλά και με ενσυναίσθηση.
Έχω αρχές και αξίες και τις υπερασπίζομαι, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές.
Δείχνω ανοχή και κατανόηση στο λάθος, αλλά και μαθαίνω από αυτό, αφού έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία βελτίωσης.
Έχω αγάπη για ό,τι κάνω.
Με ενδιαφέρει όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και η ίδια η διαδικασία.
Εντέλει, με ενδιαφέρει να επιδεικνύω τη διοικητική μου προσέγγιση, όχι στα λόγια αλλά μόνο στην πράξη, και μάλιστα μέσα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη πράξη μου.
Έτσι, είμαι ο «καλύτερος Διευθυντής που θα είχα ποτέ». Και επίσης τέτοιος είμαι και για τους άλλους.

Κοίτα τώρα: Τελικά αν γινόμουν inspirational manager, θα ήμουν απλά… ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ.