Η Nova και η Aegean Rebreath πραγματοποίησαν κοινή εθελοντική δράση υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών στην Αμοργό με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Περισσότερες από 900 συσκευασίες μίας χρήσης, 500 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών και μεγάλη ποσότητα από άλλων απορριμμάτων ανελκύθηκαν.

Η εθελοντική ομάδα της Nova συμμετέχει, για τρίτη φορά, στο πρόγραμμα της Aegean Rebreath για τον καθαρισμό των ελληνικών ακτών και βυθών, απαντώντας στον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, «ζωή στο νερό», των Ηνωμένων Εθνών. Ο επικεφαλής της Aegean Rebreath, Γιώργος Σαρελάκος, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που μαζί με τους εθελοντές της Nova επισκεφθήκαμε ένα ακόμα μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Ήταν μια δράση ιδιαίτερα απαιτητική αλλά ουσιαστική, καθώς οι ομάδες μας επιχείρησαν σε 5 διαφορετικά σημεία του νησιού». Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος σημείωσε: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις και να υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες να διατηρήσουν τους φυσικούς τους πόρους».