Τελευταίο παράδειγμα ο «ηρωικός» ξεσηκωμός των κατοίκων του Γραμματικού, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη -που έχει ορκισθεί «πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους- για την αποτροπή κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Αυτή η πάνδημη περιφρόνηση και παραβίαση των νόμων, η οποία μένει και πάντα ατιμώρητη, αποτελεί τη μεγαλύτερη ίσως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου!

«Θέλω ή λιγότερη διαφθορά ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχω σ’ αυτήν»!, Ashleigh Brilliant, Συγγραφέας (1933 – )

– Βρετανικό «Fair Play»
Το 94% των Άγγλων, σε έρευνα της εφημερίδας Guardian
(8.7.09) ψήφισαν υπέρ της επιστροφής των κλεμμένων μαρμάρων της Ακρόπολης, πιστοί στο παραδοσιακό βρετανικό «fair play». Το όραμα της Μελίνας, που με συνέπεια υπηρετείται συναινετικά, μοιάζει να πλησιάζει στην πραγμάτωσή του.

– Ποια διαφορά; Ποια ανασφάλεια;
Έβδομο κατατάσσει ο λαός το πρόβλημα της Ασφάλειας,
με μόλις 10% σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην «Κ» (12.7.09), διαψεύδοντας πανηγυρικά τον κ. Γ. Παπανδρέου, που την επομένη μίλησε για «Τεράστια κρίση (ανασφάλειας) στην ελληνική κοινωνία». Στην ίδια έρευνα, πρωταθλητής των προβλημάτων είναι το Οικονομικό, με 60%, ακολουθούμενο από την Ανεργία (43%), την Ασφάλιση (14%),την Παιδεία (12%), τη Δημόσια Διοίκηση (11%) και τη Μετανάστευση (10%). Όσο για το περιβάλλον, η αδιαφορία το φέρνει τελευταίο (2%), ενώ η διαφθορά απουσιάζει παντελώς!

– Μειονοτικά συνδικάτα
Έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου
απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα συνδικάτα διοικούν οργανωμένες μειονότητες, που συχνά αποφασίζουν και δρουν, ερήμην ή και εναντίον της θέλησης της πλειονότητας. Συγκεκριμένα, στην έρευνα αυτή ρωτήθηκαν 942 εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, για την καθιέρωση αξιολόγησης των διδασκόντων. Το συντριπτικό 74% δήλωσε ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, ενώ τα συνδικάτα έδιναν και δίνουν λυσσαλέα μάχη για τη μη εφαρμογή του απαραίτητου αυτού για τη βελτίωση της εκπαίδευσης θεσμού!

– Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ
Στην περίπτωση του κ. Θ. Τσουκάτου,
δεν ξέρω, τι να πρωτοθαυμάσω. Την ειλικρίνεια του ανδρός, τη λεβεντιά του, την «εκδίκησή» του εναντίον του ΠΑΣΟΚ ή την ξετσιπωσιά του, όταν ομολογεί δημόσια ότι ενθυλάκωσε ένα εκατομμύριο μάρκα, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, με ύφος «δεν έγινε και τίποτα»! Ποτέ δεν έλειψαν τα σκάνδαλα, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποτε όμως, οι ανέντιμοι και οι απατεώνες -τα «λαμόγια» χυδαϊστί- δεν καμάρωναν για τα έργα τους, ή τουλάχιστον προσπαθούσαν να κρυφτούν. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, είναι άξιο συγχαρητηρίων! Ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο, τα σημάδια του οποίου -έως σήμερα- βρίσκονται μόνον πάνω στο δικό του σώμα, κατάφερε να το «χρεώσει» στην ανίκανη επικοινωνιακά Νέα Δημοκρατία!

– Νερό σε τιμή βενζίνας
Ένα δισεκατομμύριο λίτρα εμφιαλωμένου νερού καταναλώνουν οι Έλληνες, που μεταφράζεται σε δαπάνη της τάξης του ενός δισ. ευρώ! Κάθε Έλληνας καταναλώνει δηλαδή εκατό λίτρα εμφιαλωμένου νερού κατά μέσο όρο τον χρόνο και το πληρώνει όσο ένα λίτρο βενζίνης! Πέρα από φοβερή οικονομική σπατάλη, τεράστια είναι και η σπατάλη ενέργειας, για την παραγωγή των γυάλινων και πλαστικών μπουκαλιών και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα δεύτερα. Τρεις σημαντικές ζημιές, χωρίς λόγο και μόνον εξ αιτίας της μόδας!

– Επενδιώχτρα χώρα
Αποχώρησε ήδη η ΒΡ
από την Ελλάδα, ενώ είναι υπ’ ατμόν και η Shell. Παλιότερα είχαν αποχωρήσει οι βιομηχανίες ελαστικών, Pirelli και Goodyear, ενώ η βιομηχανία χρυσού TVX, που ήθελε να επενδύσει στη Χαλκιδική € 130 εκατομμύρια, μετά από αγώνα δέκα ολόκληρων ετών, τα μάζεψε κι έφυγε! Οι βασικοί ένοχοι για την επενδυτική πενία στον τόπο μας είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, τα συνδικάτα και οι απρόβλεπτες, συνεχείς και αιφνιδιαστικές αλλαγές στο κρατικό επενδυτικό πλαίσιο, όπως π.χ. η φορολογία των επιχειρήσεων. Αν αυτά δεν αλλάξουν, δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε ένα ευρώ ξένων επενδύσεων.

– Χρειαζόμαστε ξένους;
Η Εθνική Εφήβων Μπάσκετ κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο,
μετά τις ΗΠΑ. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει κατακτήσει στο παρελθόν άλλο ένα ασημένιο, ένα χάλκινο κι ένα χρυσό στην Ευρώπη. Μια ομάδα, που αποτελείται βέβαια μόνον από ελληνόπουλα, χωρίς ξένους «άσσους»! Παρ’ όλα αυτά, αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ανδρών, οι επαγγελματικές ομάδες μας επιμένουν να χρυσοπληρώνουν ξένους παίκτες…