Την Ελλάδα εκπροσωπεί η κοινωνική επιχείρηση Tobea
Έως τις 25 Απριλίου, το ελληνικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον Έλληνα finalist του Chivas Venture Ιγνάτιο Φωτίου, ιδρυτή της Tobea, μέσω της online ψηφοφορίας στο website του Chivas Venture.

Οι φετινές startups προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, αλλά και θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο. O Έλληνας finalist Tobea, με αντικείμενο την παραγωγή του Seatrac, ενός μηχανισμού μη μόνιμης διάταξης που προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Amsterdam στις 24 Μαΐου.

Φέτος, το Chivas Venture προσφέρει περισσότερα οφέλη στους finalists, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μέρος της χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων από το Chivas, μπροστά σ’ ένα κοινό αποτελούμενο από tech addicts, επενδυτές και επιχειρηματίες διεθνούς εμβέλειας στη σκηνή του TNW Conference στο Amsterdam. Από τους 27, θα παραμείνουν οι πέντε μεγάλοι finalists, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον τελικό. Οι ψήφοι του κοινού θα καθορίσουν πώς θα διαμοιραστεί το αρχικό ποσό των 200.000 δολαρίων ανάμεσα στους finalists, προτού ψηφιστεί o νικητής ή οι νικητές των 800.000 δολαρίων στο Amsterdam.