Με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών για έξυπνες πόλεις
Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 10:00 ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 310 διαγωνιζόμενοι σε 110 ομάδες, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών προερχόμενων από τους χορηγούς, καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.

Ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων, τις βραβεύσεις και το πάρτι. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν workshops για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό. Η Cosmote ως Innovation Enabler θα παρουσιάσει λύσεις για τις έξυπνες πόλεις και πιλοτικές εφαρμογές. Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ υλοποιείται με την υποστήριξη της Crowdpolicy.