ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΜΜΕ
Μέγα θρίαμβο κατήγαγαν τα συμβατικά Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, έναντι του Facebook! Σε πρόσφατη σχετική δημοσκόπηση, κατέγραψαν αξιοπιστία 17%, έναντι μόνον 16% του Φατσοβιβλίου. Ο Διογένης έψαχνε μ’ ένα φανάρι «άνθρωπο», εμείς πρέπει μ’ ένα κερί να ψάχνουμε την αλήθεια!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
Μπορείτε ποτέ να φαντασθείτε ένα άξιο και ικανό μάνατζερ, να μην απολύει τον αποδεδειγμένα ανίκανο Οικονομικό Διευθυντή του, περιμένοντας να αποδειχθούν ανίκανοι και οι Διευθυντές Παραγωγής, Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, για να τους αλλάξει όλους μαζί; Ε, αυτό ακριβώς κάνουν όλοι οι Πρωθυπουργοί. Περιμένουν πρώτα να διαλύσουν το μαγαζί «Ελλάς» οι ανεπαρκείς, ανίκανοι, τεμπέληδες, α-νόητοι υπουργοί τους, για να κάνουν ανασχηματισμό, με άλλους, συνήθως των ιδίων… προσόντων, αντί κάθε φορά που διαπιστώνεται η ανεπάρκεια ενός υπουργού να στέλνεται αμέσως σπίτι του!

Η ΕΣΤΙΑ ΣΒΗΝΕΙ 120 ΚΕΡΑΚΙΑ   ΚΙ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 90 !!!
«Γιορτάζουν φέτος, αντιστοίχως, τα 120 και 90 χρόνια εκδόσεώς τους –γεγονός τιμητικό για τον ελληνικό Τύπο. Μία πολιτική εφημερίδα, η Εστία, συμπληρώνει φέτος 120 χρόνια ζωής. Την ακολουθεί δε μία οικονομική εφημερίδα, η Ναυτεμπορική, με 90 Μαΐους πίσω της. Αμφότερες οι επέτειοι πιστοποιούν ότι ο ελληνικός Τύπος έχει σοβαρές αντοχές, από τις οποίες αντλούνται και σημαντικά διδάγματα. Τόσον η Εστία όσο και η Ναυτεμπορική έχουν ένα κοινό, αλλά και σημαντικό, χαρακτηριστικό: πρόκειται για δύο ποιοτικές εφημερίδες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η ποιοτική δημοσιογραφία αντέχει στον χρόνο, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες που γίνονται για να οδηγηθεί στον γκρεμό». ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Απ’ την ίδια χρυσή παλιά πάστα, φτιαγμένος ο πολυβραβευμένος φίλος Θανάσης, Επίτιμος Πρόεδρος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και με σπάνιο ήθος, επισημαίνει ένα… «θλιβερό» επίτευγμα των δύο έξοχων εφημερίδων, ακριβώς γιατί είναι μόνον δύο!!!

ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ… ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΝΤΗΛΑ!
Έχω δει πολλές «αντιγραφές», προσαρμογές και διαφορετικές εκδοχές ομοειδών τηλεοπτικών εκπομπών, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μέσα στο πλαίσιο του θεμιτού. Άλλωστε η μεγάλη πλειονότητα των ιδεών γενικά δεν προκύπτει από παρθενογένεση, αλλά από τη σύνθεση βιωμάτων, εμπειριών και κάποιων προηγηθεισών συναφών ιδεών και δημιουργημάτων. Αυτή όμως η ξεδιάντροπη, δουλική αντιγραφή της εκπομπής «Στην υγειά μας βρε παιδιά», από την εκπομπή του κ. Κ. Χαρδαβέλα «Όλοι οι καλοί χωράνε» είναι πρωτοφανής! Ακόμη και το ίδιο πάτωμα, η ίδια χωροταξία, τα ίδια… τραπεζομάντηλα, ακόμη και τα ίδια «λαθάκια», όπως π.χ. ότι δεν προλαβαίνεις να διαβάσεις τους συντελεστές των τραγουδιών και δεν αναγράφεται ο ή η αοιδός! Κατανοώ απολύτως την αδήριτη ανάγκη του βιοπορισμού εν μέσω κρίσης, αλλά και λίγη τσίπα από τους παραγωγούς και τους συντελεστές δεν θα έβλαπτε! Ας άλλαζαν τουλάχιστον τα… τραπεζομάντηλα, αν δεν είχαν καμιά άλλη καλύτερη ιδέα διαφοροποίησης της εκπομπής τους!

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
Η Q το ξανάκανε! Πριν από μερικά χρόνια βγήκε με μια θαυμάσια σειρά διαφημιστικών σποτ, δημιουργία της Cream, αν καλά θυμάμαι, με «ανθρωπάκια» καρτούν, απλών, γρήγορων, ευρηματικών, χαριτωμένων, αποτελεσματικών και με μηδαμινό κόστος παραγωγής. Τώρα, η McCann Erickson, επιστρατεύοντας πάλι λεπτό, αναπάντεχο χιούμορ, αλλά με ζωντανό πρωταγωνιστή, δίνει συνέχεια στο καλό παρελθόν της Q και πάλι με καλές ιδέες και μικρό κόστος παραγωγής. Ίσως κάποιοι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν τους «πακτωλούς» που επενδύουν στις μεγαλοπρεπείς παραγωγές και να αναζητήσουν απλές, καλές ιδέες, επενδύοντας τη διαφορά σε ευρύτερη προβολή του μηνύματός τους!

12η ΜΑΡΤΙΟΥ 1989: Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
«Δυόμισι δεκαετίες συμπληρώνονται σήμερα από τις 12 Μαρτίου 1989, την ημέρα που θεωρείται πως «γεννήθηκε» ο παγκόσμιος ιστός, με την παρουσίαση ενός ιστορικού άρθρου από τον Βρετανό Tim Berners-Lee. Στο άρθρο αυτό, ο νεαρός τότε προγραμματιστής από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), περιέγραφε μια τεχνική για την εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ένα δίκτυο συνδεδεμένων υπολογιστών. Μια τεχνική που άνοιξε τον δρόμο για το World Wide Web, όπως το χρησιμοποιούν σήμερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη». Ένας θησαυρός της παγκόσμιας γνώσης, ελεύθερος και δωρεάν σε όποιον θέλει να μάθει κι ένα απίστευτο σε πολυπλοκότητα, άπειρο αριθμό ιστών και διασυνδέσεων, ταχύτητα και επίσης δωρεάν κόστος μέσο, θα μπορούσε να εξελιχθεί κάποτε στην Αγορά του Δήμου της Αρχαίας Αθήνας και να συμβάλει στην αποκατάσταση της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Ας κλείνουμε όλοι το γόνυ ευλαβικά στον Tim Berners-Lee και τους Έλληνες συνεργάτες του, (Γιώργο Μητακίδη και τον αείμνηστο Μιχάλη Δερτούζο, για τον οποίο ο Tim λέει ότι δεν θα υπήρχε διαδίκτυο, χωρίς αυτόν!), για το θείο δώρο, που χάρισαν στην ανθρωπότητα!