Πολλά νέα features αναμένεται να ενσωματώσει το WhatsApp. Η πλατφόρμα messaging, ιδιοκτησίας Facebook, ανακοίνωσε ότι, καθώς τα αυτοκόλλητα αποτελούν έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τρόπους επικοινωνίας ανάμεσα στους χρήστες, πρόκειται να λανσάρει νέα πακέτα animated αυτοκόλλητων. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να προσθέτουν νέες επαφές σκανάροντας QR codes, ενώ το dark mode είναι πλέον διαθέσιμο και για desktop και web.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ομαδικών βιντεοκλήσεων, οι χρήστες μπορούν να εστιάσουν σε έναν μόνο συμμετέχοντα και να επεκτείνουν την εικόνα του σε ολόκληρη την οθόνη. Προστέθηκαν επίσης εικονίδια video σε ομαδικές συνομιλίες έως 8 ατόμων, ώστε κάθε ένας από τους συμμετέχοντες να μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ομαδική βιντεοκλήση.

Τέλος, οι χρήστες με συστήματα της Linux KaiOS έχουν πλέον πρόσβαση στο Status, την εκδοχή των Stories στο WhatsApp, που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες. «Αν και εστιάζουμε στο να προσφέρουμε έναν απλό, αξιόπιστο και ασφαλή τρόπο στους χρήστες για να συνομιλούν με τους φίλους και την οικογένειά τους, συνεχίζουμε επίσης να εξελίσσουμε τον προϊοντικό σχεδιασμό μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι το WhatsApp παραμένει ο πιο χρηστικός τρόπος σύνδεσης για οποιονδήποτε, οπουδήποτε», αναφέρεται σε ανάρτηση της πλατφόρμας.