Τη συνεισφορά της εφαρμογής «Panic Button», στην αντιμετώπιση της της έμφυλης βίας, αναδεικνύουν τα πρώτα στοιχεία για τους πρώτους μήνες λειτουργίας της εφαρμογής, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δωρεάς της από το Ίδρυμα Vodafone προς την Πολιτεία στο τέλος του έτους 2022.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας της εφαρμογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, περίπου 790 γυναίκες την έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ οι 120 από αυτές έχουν κάνει χρήση του «Panic Button» με το σύνολο των περιπτώσεων να έχει αίσιο τέλος χάρη στην άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εφαρμογή πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με τα ενθαρρυντικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει από την πιλοτική λειτουργία ενός έτους, μπορούμε να γνωρίζουμε με ασφάλεια ότι η προσπάθεια μας μπορεί να αποδώσει καρπούς, κρατώντας περισσότερες γυναίκες μακριά από αυτόν τον “εφιάλτη”. Για ακόμη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πολιτεία για την πολύτιμη συνεργασία, παραμένοντας πεπεισμένοι πως η γεωγραφική επέκταση της εφαρμογής θα μας φέρει ακόμα περισσότερα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως η ανάπτυξη του «Panic Button», αποτελεί μια τεχνολογική λύση που ενισχύει την αμεσότητα με την οποία κάθε γυναίκα, η οποία δέχεται επίθεση ή βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιεί, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της, τις ειδικές μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας.