Τη live προβολή ενός κωμικού show με πρωταγωνιστή τον Chris Rock στις αρχές του 2023 ανακοίνωσε το Netflix. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της πλατφόρμας στο live streaming, με την εταιρεία να σχολιάζει ότι βασίζεται στην ηγετική της θέση στο live comedy, μετά από το μεγάλο φεστιβάλ κωμωδίας που διοργάνωσε φέτος στο Λος Άντζελες.

Το πρώτο live streamed event για το Netflix φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες ζωντανές μεταδόσεις, προοικονομώντας την είσοδο στις αθλητικές μεταδόσεις, όπου δραστηριοποιούνται και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, πεδίο στο οποίο οι προβληματισμοί σχετικά με το κόστος είχαν αναστείλει τις εξελίξεις. Επιπλέον, η διεξαγωγή ενός live stream είναι απαιτητική και μια εκπομπή με έναν έμπειρο κωμικό με τεράστια fan-base αποτελεί ιδανική ευκαιρία για δοκιμή του νέου format.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, αντίστοιχη εμπειρία άλλων streamers δείχνει ότι μεγάλα events μπορεί να δημιουργήσουν νέα προβλήματα, ενώ στο επίκεντρο τίθεται το με ποιους άλλους τρόπους μπορεί η εταιρεία να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Η προσέγγιση του Netflix στην κατηγορία του αθλητισμού βρίσκεται στο προσκήνιο ήδη από το καλοκαίρι, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Formula 1, ενώ πιο πρόσφατα δημοσιεύματα «δείχνουν» το surfing, το οποίο θα ήταν πιο οικονομικό.

(Πηγή: WARC)