Η WarnerMedia σχεδιάζει το λανσάρισμα του streamer HBO Max σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, ως αμιγώς συνδρομητική υπηρεσία. Ο αμερικανικός όμιλος δεν επέλεξε να απευθυνθεί στην ευρωπαϊκή αγορά με ένα Μέσο που θα βασίζεται σε διαφημιστικά έσοδα και αντ’ αυτού δημιούργησε μηνιαία και ετήσια πακέτα για κάθε περιοχή.

Η υπηρεσία, η οποία περιλαμβάνει προγράμματα όπως το Game of Thrones, το Sex and the City και το The Sopranos, θα είναι διαθέσιμη από τις 26 Οκτωβρίου σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ισπανία και Ανδόρα. Η προσφορά του HBO Max Europe θα δίνει στους συνδρομητές πρόσβαση στον back catalog της WarnerMedia, ο οποίος περιλαμβάνει εκπομπές από τα HBO, DC, Cartoon Network και τη διευρυνόμενη γκάμα του original programming. Επιπλέον, οι νέες κυκλοφορίες ταινιών της Warner Bros θα είναι διαθέσιμες 45 ημέρες μετά την προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά το αρχικό λανσάρισμα, θα ακολουθήσουν η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η Πορτογαλία στις αρχές του 2022. Κατόπιν, θα ανοίξει η πρόσβαση σε Ολλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Ισλανδία, Εσθονία, Λετονία και τη Λιθουανία. Να σημειωθεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό πλάνο του HBO Max για την Ευρώπη. (Πηγή: Τhe Drum)