Στην ποικιλομορφία του εργατικού δυναμικού του στρέφεται το Facebook, θέτοντας ως στόχο, μέχρι το 2024, τουλάχιστον το 50% της στελεχιακής του σύνθεσης να περιλαμβάνει γυναίκες, αφροαμερικάνους, ισπανόφωνους, Ινδιάνους, κατοίκους των νησιών του Ειρηνικού, άτομα που ανήκουν σε 2 ή περισσότερες εθνότητες, άτομα με αναπηρίες και βετεράνους.

Σε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσίευση του Diversity Report για το 2019, ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι οι στόχοι αυτοί, όχι μόνο θα δημιουργήσουν μια πιο «φιλόξενη κοινότητα», αλλά και θα ενισχύσουν την λογοδοσία, που είναι το «απόλυτο κλειδί για την πρόοδο». Στο διάστημα των προηγούμενων 6 ετών, το Facebook αναφέρει ότι πέτυχε μεγαλύτερη εκπροσώπηση των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις, με την πλειοψηφία των γυναικών ηγετών τα τελευταία χρόνια να έχει αναδειχθεί μέσα από εσωτερικές προαγωγές.

Από το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, ο αριθμός των μαύρων γυναικών έχει αυξηθεί στους κόλπους της 25 φορές και των μαύρων ανδρών 10, ενώ, όπως δηλώνει, φιλοξενεί προγράμματα απασχόλησης για τους βετεράνους. Αυτή τη στιγμή, οι βετεράνοι αντιπροσωπεύουν το 2,2% του προσωπικού της.

Όπως ανακοίνωσε, το Facebook δρομολογεί και νέες πρωτοβουλίες διεθνώς προκειμένου να βελτιώσει την ένταξη ανθρώπων με αναπηρίες, ενώ έχει ορίσει την ενσωμάτωση των LGBTQ+ ατόμων ως «προτεραιότητα». Τα στατιστικά της εταιρείας δείχνουν ότι το 8% των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ+.
(Πηγή: Marketingweek.com)