Εδώ λοιπόν βρίσκει άριστη εφαρμογή ένας κλασικός κανόνας του PR: μετατρέπουμε το μήνυμα από αρνητικό σε θετικό, από απαισιόδοξο σε αισιόδοξο. Αντί να μιλήσεις για το θάνατο, μιλάς για τη ζωή. Αντί να μιλήσεις γι’ αυτούς που φεύγουν, θύματα της αρρώστιας, μιλάς γι’ αυτούς που κερδίζουν τη μάχη και επιζούν. Και δεν είναι λίγοι. Είκοσι οχτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε όλοι τη γη γιορτάζουν κάθε πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων Καρκίνου. Είκοσι οχτώ εκατομμύρια οικογένειες, φίλοι, συγγενείς, γιορτάζουν μαζί τους τη δύναμη της θέλησης και το θρίαμβο της ζωής στη μάχη με το θάνατο. Αυτό, αναμφίβολα, είναι ένα μήνυμα που μας αφορά όλους – ασθενείς και μη. Είναι ένα μήνυμα θετικό, αισιόδοξο, ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Κάπως έτσι το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ι live for Me» έστησε μια πρωτότυπη ενέργεια με τον τίτλο «Το Δέντρο της Ζωής». Κάπως έτσι μαζευτήκαμε αρκετοί έξω από την πλαζ Astir Beach στη Βουλιαγμένη, παρά την ψυχρούλα και το βοριαδάκι, για να γράψουμε ένα θετικό, αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή. Κάπως έτσι μια μεγάλη μουριά, η οποία στην αρχή ήταν καταπράσινη, γέμισε από πολύχρωμες χάρτινες πεταλούδες με πανέμορφες σκέψεις για τη ζωή. Και έτσι, με την πολύτιμη βοήθεια του management της Astir Beach, «το Δέντρο της Ζωής» φιλοξενείται πια σε ειδικό χώρο της γνωστής πλαζ της Βουλιαγμένης, για να θυμίζει σε όλους το θρίαμβο της ζωής.

Στη συνέχεια, αναλαμβάνουν τη σκυτάλη η τεχνολογία και τα social media. Ειδικά διαμορφωμένο photo booth που βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης επιτρέπει σε όσους από το κοινό το επιθυμούν να φωτογραφηθούν με χαρούμενες καρτούλες που μεταφέρουν θετικά μηνύματα και να ανεβάσουν απευθείας τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα δικά τους, καθώς και του οργανισμού. Και έτσι το μεσημέρι της Κυριακής τα social media των φίλων μου έχουν αλλάξει portrait και cover photos, με το «Δέντρο της Ζωής» και τα μηνύματά του να μεταφέρονται σε πολλές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και να κερδίζει πολλά πολλά «likes». 
Ποιος είπε ότι ακόμα και η χειρότερη ασθένεια δεν αποτελεί αφορμή για επικοινωνία;