Το, όχι και τόσο «new» kid-on-the-block έχει διττή φύση: Προσφέρει ένα νέο πεδίο αυθεντικής έκφρασης και δημιουργίας για χρήστες, creators και brands, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα να απογειώσει awareness αλλά και πωλήσεις. Πώς μπορούν οι μάρκες να αποκομίσουν τα μέγιστα από το TikTok;

Μετατοπίζεται σταδιακά το «βαρυτικό κέντρο» του «γαλαξία» των social media; Με το Facebook να χάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του χρήστες, την ανάπτυξη της Meta στις υπόλοιπες πλατφόρμες να εμφανίζεται «χλιαρή» και τον ίδιο τον Zuckerberg να εντοπίζει στο TikTok τη «μαύρη τρύπα» που απορροφά αδηφάγα «ενέργεια», ήτοι μερίδιο αγοράς, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι θετική. H επένδυση στα YouTube Shorts και Instagram Reels το επιβεβαιώνουν.

Η ιστορία του TikTok ξεκινάει το 2016 στην Κίνα, όταν η εταιρεία ByteDance λάνσαρε την εφαρμογή video Douyin, για να παρουσιάσει τη διεθνή της έκδοση το 2017 ως TikTok. Τα πρώτα του βήματα στη Δύση συνοδεύτηκαν από τις απειλές αποκλεισμού από τον τότε πρόεδρο Τραμπ, ενώ ένα ανάλογο «σίριαλ» απαγόρευσης εξελίσσεται και στην Ινδία. Τον Ιανουάριο του 2022, το TikTok ανακοίνωσε ότι έφτασε το 1 δισ. χρήστες, εγκατεστημένο σε περισσότερες από 3 δισ. συσκευές παγκοσμίως. Ήταν επίσης η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads και για το 2021, με τη Statista να καταγράφει την παρακολούθηση 167 εκατ. videos TikTok ανά «διαδικτυακό λεπτό». Πλέον, τα brands, αναγνωρίζοντας τη δυναμική του, επενδύουν όλο και περισσότερο στην εφαρμογή, δημιουργώντας περιεχόμενο που σέβεται τη «γραμματική» της και το mindset των χρηστών της. Αν και συνδεδεμένο με την GenZ, αρκετοί από τους Μillennials που «σνόμπαραν» μέχρι πρότινος το δίκτυο, μετατρέπονται σταδιακά σε φανατικούς «θαμώνες» του.

Όντως κάτι καινούριο;
Πρόκειται τελικά για κάτι τόσο διαφορετικό, ή για ένα ακόμα hype που γεννήθηκε ανάμεσα σε άλλες «παρενέργειες» της πανδημίας; Σύμφωνα με αναλυτές του Influencer Marketing Hub, η διάχυση του TikTok δεν πρόκειται να ανακοπεί με την επιστροφή στην «κανονικότητα». Αντίθετα, αναμένεται να εξελιχθεί χάρη στη διαρκή ανανέωση της πλατφόρμας και των νέων δυνατοτήτων προς brands και creators που εισάγει σταθερά, προσελκύοντας όλο και περισσότερους διαφημιζόμενους. «Ελάχιστοι θα μπορούσαν να προβλέψουν την άνοδο του TikTok ως ένα από τα πιο δυναμικά marketing tools όταν ξεκινούσε την πορεία του το 2016», σημειώνει ο Κώστας Χαμαλίδης, CEO & Founder της Digital Minds και συμπληρώνει: «To TikTok κατάφερε να διαφοροποιήσει τον τρόπο που οι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο. Αρχικά με τα videos των 15 δευτερολέπτων, στη συνέχεια με τα 60 δευτερόλεπτα και τώρα με τα 3 λεπτά, το TikTok έθεσε τα θεμέλια για την τάση της κατανάλωσης video περιεχομένου μικρής διάρκειας. Με περισσότερους από 1 δισ. χρήστες παγκοσμίως, το TikTok σήμερα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη social media πλατφόρμα με τις περισσότερες ευκαιρίες για κάθε industry και brand. Συγκεκριμένα, δίνει την ευκαιρία στα brands να προσεγγίσουν αποτελεσματικά το νεανικό κοινό (16-30), να ενδυναμώσουν την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής τους γρήγορα και αποτελεσματικά και να δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα βασίζεται σε οργανικά αποτελέσματα».

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται σαφές ότι το TikTok αναπροσδιορίζει το οικοσύστημα των social media, μέσα από ένα νέο offering. Ο Σπύρος Ανδριόπουλος, CEO της Aboutnet, υποστηρίζει ότι «αυτό που προσφέρει το TikTok είναι ο συνδυασμός του brand που θέλεις να κάνεις promote με μια οπτικoακουστική εμπειρία! Στην ουσία, η διαφορά και το νέο που φέρνει σε σχέση με τα υπόλοιπα social είναι ότι συνδυάζει εικόνα ή video με μουσική, καθώς και challenges είτε χορού είτε videos χιουμοριστικού περιεχομένου είτε κάποιο αστείο της επικαιρότητας».

Η «Μέκκα» της οικονομίας των δημιουργών
Αν και πλέον μιλάμε ευρέως για creator economy, καμία πλατφόρμα δεν φαίνεται να υποστασιοποιεί καλύτερα την τάση αυτή από το TikTok, με βασικά χαρακτηριστικά την αυθεντικότητα και το «realness», σε αντίθεση με την περισσότερο «επιτηδευμένη» αισθητική του Instagram. Δεδομένου μάλιστα ότι ακόμη απέχει από την εκτεταμένη διαφημιστική «εποίκηση» που παρατηρείται στα κοινωνικά δίκτυα της Meta, των οποίων πολλοί χρήστες πια έχουν εκπαιδευτεί να αγνοούν τα sponsored posts ως κοινές διαφημίσεις, το «έδαφος» είναι ακόμη παρθένο και διατηρεί τον προσωπικό και αυθεντικό του χαρακτήρα.

Σε αυτό το περιβάλλον, το influencer marketing παίρνει άλλες διαστάσεις, με κεντρικό άξονα τη σωστή επιλογή συνεργάτη και για τις δύο πλευρές. Ο Κώστας Χαμαλίδης εξηγεί σχετικά: «Η συνεργασία με creators αποτελεί μία επιτυχημένη στρατηγική για να προσεγγίσουν οι διαφημιζόμενοι πιο αποτελεσματικά, με άμεσο τρόπο και γρήγορα ένα στοχευμένο κοινό. Η επιλογή των κατάλληλων creators οφείλει να βασίζεται σε data-driven κριτήρια αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία και ενδιαφέροντα του κοινού που τους παρακολουθεί. Αποτελεί βασικό κριτήριο οι διαφημιζόμενοι να σέβονται τους creators και να τους δίνουν την ελευθερία να δημιουργούν περιεχόμενο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους και δεν αλλοιώνει την εικόνα που έχουν συνηθίσει οι fans τους».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα της Tribe Dynamics, το 35% των influencers δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί περισσότερο το TikTok μέσα στον τελευταίο χρόνο, με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα να προσελκύουν όλο και περισσότερους δημιουργούς. Πώς μπορούν τα brands να αποκομίσουν τα μέγιστα από τη συνεργασία μαζί τους; «Δεδομένου ότι οι TikTok creators είναι πολύ σημαντικοί για τα brands ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησής τους είναι να συμμετέχουν σε first level στη δημιουργική ιδέα», προτείνει ο Χριστόδουλος Πορλίγκης, Head of Digital της Mozaik και προσθέτει: «Oι διαφημιζόμενοι θα έχουν όφελος αν κάνουν ένα step back από τις συνήθειές τους και αν “ακούσουν” τις συμβουλές των creators για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απευθυνθούν στο δικό τους κοινό. Μπορεί να υπάρχει για κάποιο brand η αίσθηση ότι “δεν του ταιριάζει” ο τρόπος έκφρασης των users στο TikTok. Η αλήθεια είναι πως αποτελούν τους ίδιους χρήστες που πριν στοχεύαμε σε Facebook, YouTube, Instagram και αυτή τη στιγμή είναι at least 70 λεπτά τη μέρα στο TikTok».

Κατάλληλο για όλους;
Βλέποντας όλο και περισσότερα TikTok videos να γίνονται viral και όλο και περισσότερες εταιρείες να αναπτύσσουν παρουσία στους κόλπους του, τίθεται το ερώτημα αν το κοινωνικό δίκτυο αποτελεί ιδανικό κανάλι για κάθε brand και industry. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη, όπως εξηγεί ο Χριστόδουλος Πορλίγκης: «Mε βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί για την Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο, το TikTok έχει ξεπεράσει το YouTube σε average viewing time. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το TikTok, σταδιακά και “ήσυχα” γίνεται το πιο δημοφιλές social media κανάλι για τους χρήστες. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι αρκετά για να ξεκινήσει κάποιο brand να το ενσωματώνει στα πλάνα του. Ο τρόπος λειτουργίας του αλγόριθμου του TikTok δίνει τη δυνατότητα σε ένα brand να πετύχει πολύ μεγάλο exposure σε broad κοινά. Για να το πετύχει αυτό όμως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσει content είτε owned είτε με TikTok creators, το οποίο θα ανταποκρίνεται 100% στο Μέσο. Αυτήν τη στιγμή, οποιοδήποτε piece of content δεν ενσωματώνεται στη φιλοσοφία του TikTok απορρίπτεται από τους ίδιους τους χρήστες. Στην ερώτηση: “είναι το TikTok κατάλληλο για το XX brand” η απάντηση είναι: “είναι το ΧΧ brand έτοιμο για το TikTok;”. Είναι σίγουρο πως για τα brands που θα κατανοήσουν τη διαφορετικότητα του Μέσου και θα κάνουν ride το wave του TikTok, τα ανταποδοτικά οφέλη σε brand exposure, brand perception και social endorsement θα είναι πολύ σημαντικά».

Όπως προτείνει και το ίδιο το TikTok: «μην κάνετε διαφημίσεις, κάντε TikToks», λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη δεδομένα από πρόσφατη έρευνά του, σύμφωνα με την οποία το 56% των χρηστών και το 67% των creators δηλώνουν ότι νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα με ένα brand όταν αυτό δημοσιεύει ανθρώπινο, ανεπιτήδευτο περιεχόμενο.

Εκδημοκρατίζοντας το virality
Μία σημαντική «δομική» διαφοροποίηση του TikTok από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο αλγόριθμος: σε κανάλια με αλγόριθμο με βάση τους followers, όπως το Instagram, τα άτομα που βλέπουν το περιεχόμενό σας περιορίζονται κυρίως σε αυτά που σας ακολουθούν. Υπάρχει μια σχετική συνέπεια στα views, αλλά μικρές πιθανότητες για virality.

Αντίθετα, στο TikTok, μπορείτε απλά να εγγραφείτε στην πλατφόρμα, να ποστάρετε ένα video και δυνητικά να λάβετε εκατομμύρια views. Ή 100. Ο αλγόριθμος προσπαθεί να εξατομικεύσει το feed κάθε χρήστη με βάση τις κατηγορίες που επιλέγει όταν εγγράφεται στην εφαρμογή και τη συμπεριφορά του όταν αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο που προβάλλεται. Με βάση την απόδοση που έχει το κάθε κομμάτι content θα εμφανιστεί περισσότερο ή λιγότερο, με τα πιο engaging να ανεβαίνουν στην κορυφή. Σύμφωνα με το Forbes, κάτι τέτοιο καθιστά απαραίτητη μια προσέγγιση «portfolio»: ένα brand χρειάζεται να συνεργαστεί με πληθώρα δημιουργών, γνωρίζοντας ότι κάποια κομμάτια περιεχομένου θα πάνε πολύ καλά και κάποια όχι και τόσο. Ένα ή δύο ίσως γίνουν σχεδόν viral.

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του αλγορίθμου και τις τάσεις στην πλατφόρμα, ο Σπύρος Ανδριόπουλος προτείνει τα εξής για επιτυχημένη στρατηγική TikTok marketing: «Ο αλγόριθμος του TikTok λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις σε κάθε δημοσιευμένο βίντεο. Οπότε, εάν το video σας έχει συγκεντρώσει σχόλια, απαντήσεις, κοινοποιήσεις και likes, έχει και περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένο. Επίσης, η τοποθεσία είναι σίγουρα ένας βασικός παράγοντας για τα videos που προτείνονται στους χρήστες, δίνοντας πολλές δυνατότητες στις μικρές επιχειρήσεις να επωφεληθούν και να αυξήσουν το τοπικό brand awareness τους. Παράλληλα, τα δημοφιλή hashtags και η μουσική υπόκρουση είναι οι καλύτεροι τρόποι για να ενισχύσετε το περιεχόμενο του λογαριασμού σας, ενώ σημαντική είναι η χρήση trending sounds που συντελούν στην ενίσχυση της προβολής του περιεχομένου σας».

Διαφημιστικές εναλλακτικές
Ένας κόσμος δημιουργίας αλλά και ανακάλυψης, όπως αυτοπροσδιορίζεται, το TikTok εμπλουτίζει διαρκώς τη διαφημιστική του φαρέτρα, προσφέροντας insights και μια ποικιλία από formats στους διαφημιζόμενους για καμπάνιες με διαφορετικές ανάγκες.

«Όπως είναι λογικό, οι διαφημίσεις είναι ο πρώτος και πολύ αποδοτικός τρόπος να αναπτύξετε την εμπορική σας φίρμα σε αυτό το οπτικοακουστικό δίκτυο», υποστηρίζει ο Σπύρος Ανδριόπουλος και συνεχίζει: «Το TikTok είναι ένα νέο κοινωνικό Μέσο που ακόμη δεν έχει κορεστεί ως προς τις διαφημίσεις και τις προωθητικές ενέργειες, σε αντίθεση με το Instagram και το Facebook. Αν το προφιλ της επιχείρησής σας στο TikTok δεν είναι εδραιωμένο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να συνεργαστείτε επί πληρωμή με κάποιον/κάποιους influencer(s). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TikTok Creator Marketplace για να βρείτε και να συνεργαστείτε με δημιουργούς περιεχομένου σε πληρωμένες brand καμπάνιες που θα βοηθήσουν στο brand awareness και την προσέλκυση νέων πελατών. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε, φυσικά, ότι έχουν τους ακόλουθους που αναζητάτε ως κοινό-στόχο».

Την ενημερωμένη επιλογή εργαλείων με βάση τους στόχους της κάθε ενέργειας συνιστά ο Κώστας Χαμαλίδης: «H πλατφόρμα του TikTok προσφέρει στους διαφημιζόμενους πολλαπλά διαφημιστικά formats (Image ads & Video ads) που εξυπηρετούν πολλαπλούς marketing στόχους. Τα κριτήρια επιλογής ορίζονται από τα media KPIs που ορίζουν οι διαφημιζόμενοι και με αυτόν τον τρόπο οφείλουν να επιλέγουν τα ανάλογα placements. Συγκεκριμένα, για την ενδυνάμωση του brand awareness επιλέγουν τις Top View ads, για engagement τα Branded Hashtags και Branded Effect, για traffic driving και video views τις Top View και In-Feed ads».

Στα παραπάνω, ο Χριστόδουλος Πορλίγκης προσθέτει και τo Branded Hashtag Challenges. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα τελείως νέο διαφημιστικό format που φέρνει το TikTok είναι τα Branded Hashtag Challenges. Είναι προφανές από το naming ότι μιλάμε για ένα challenge οπότε πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο concept. Επίσης είναι highly recommended να γίνουν involved creators. Αφού γίνει kickstart το Challenge, το TikTok δημιουργεί μία branded landing page με ένα hero creative μέσα στην πλατφόρμα που φιλτράρει και “μαζεύει” όλα τα videos που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες. Ένα πολύ ισχυρό format που μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει σημαντικό virality σε μία καλή creative idea που ταιριάζει στο Mέσο».


Το TikTok σε αριθμούς

  • Σύμφωνα με το επίσημο TikTok Creator Marketplace, το TikTok είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 150 αγορές και ένα από τα apps με τα περισσότερα downloads σε πάνω από 40 από αυτές.
  • Οι κατηγορίες περιεχομένου με τη μεγαλύτερη απήχηση είναι η ψυχαγωγία (535 δισ. hashtag views), ο χορός (181 δισ.), οι φάρσες (79 δισ.) και το fitness/sports (57 δισ.).
  • Το TikTok παρουσίαζει καλύτερα engagement rates σε σχέση με Instagram και YouTube, σε όλα τα επίπεδα followers: Για παράδειγμα, οι micro-influencers έχουν engagement rates 17,96% στο TikTok, 3,86% στο Instagram και 1,63% στο YouTube. Στο άλλο άκρο, οι mega-influencers εμφανίζουν engagement rates 4,96% στο TikTok, 1,21% στο Instagram και 0,37% στο YouTube.
  • Τα μικτά κέρδη της ByteDance ενισχύθηκαν κατά 93% αγγίζοντας τα 19 δισ. δολάρια το 2020, με υπερδιπλασιασμό των εσόδων στα 34,3 δισ.
  • Η @charlidamelio, αμερικανίδα χορεύτρια και προσωπικότητα των social media, θεωρείται ότι κατέχει τον πιο επιτυχημένο λογαριασμό στο TikTok με 132,7 εκατ. fans τον Ιανουάριο του 2022.

Πηγή: Influencer Marketing Hub


«Το TikTok με έκανε να το αγοράσω!»
Σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου του TikTok, το 71% των χρηστών θεωρεί ότι τα μεγαλύτερα trends ξεκινούν στην πλατφόρμα του. Δεν ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που προϊόντα «εξαφανίστηκαν» από τα ράφια μετά από την ανάδειξή τους στο δίκτυο, ενώ το #TikTokMadeMeBuyIt έγινε σύντομα εξαιρετικά δημοφιλές. Με φόντο τη διαρκή ανάπτυξη του social commerce, το «community commerce» όπως το ονομάζει το TikTok, στο σταυροδρόμι μεταξύ αλληλεπίδρασης, ψυχαγωγίας και αγορών, ανατρέπει το customer journey, από την ανακάλυψη μέχρι την αγορά, με τους creators να παίζουν κομβικό ρόλο, ενθαρρύνοντας το κοινό να δοκιμάσει νέα προϊόντα και «δανείζοντας» την αξιοπιστία τους στα brands. Πρόσφατα, το κοινωνικό δίκτυο λάνσαρε live shopping events, τα οποία παράλληλα με τον εμπορικό χαρακτήρα τους για την πώληση προϊόντων νέων ή ανερχόμενων brands, δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να απολαύσουν ζωντανά ψυχαγωγικό περιεχόμενο από μουσικούς ή άλλους creators.


Οι «early adopters»
Διάδραση, ψυχαγωγία και content που σχετίζεται με τα ενδιαφέροντα των καταναλωτών αποτελούν τους πυλώνες της παρουσίας των brands στο TikTok, με την ελληνική αγορά να αντιλαμβάνεται σταδιακά τη δυναμική του και να αναπτύσσει δυναμική δραστηριότητα.

«Περιεχόμενο που δημιουργεί interactivity»
«Το TikTok έχει κατακτήσει τον κόσμο του διαδικτύου καθώς είναι η πλατφόρμα που ευνοεί το originality και την τάση του να είσαι ο εαυτός σου. Ο κόσμος εκεί μπορεί να εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Στην Durex, προχωρήσαμε σε επικοινωνιακές ενέργειες ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής και τα interests των καταναλωτών. Το target group είναι η Generation Z, μια γενιά που είναι εξ ολοκλήρου ενεργή στα sοcial media, καθώς οι ώρες που περνούν σε καθημερινή βάση τα άτομα αυτής της ηλικίας είναι πιο υψηλές από οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό φάσμα. Στο TikTok, τη μεγαλύτερη απήχηση έχει το περιεχόμενο που δημιουργεί interactivity μεταξύ χρηστών με τους μηχανισμούς που προσφέρει. H στρατηγική μας περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς άξονες πίσω από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων, παρουσιάζοντας το brand inclusivity.»
Κατερίνα Τζίνου, Brand Manager, Durex, Scholl & Veet, Reckit Benckiser Hellas Healthcare

Μαριάννα Κωνσταντέλλου, New Media Manager, Goody’s- everest

«Περιεχόμενο με το οποίο ταυτίζεται το κοινό»
«Το TikTok είναι ένα νέο social medium το οποίο έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο του “king of content”. Ως μια κατεξοχήν νεανική και πρωτοποριακή μάρκα, τα Goody’s Burger House δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό, δημιουργώντας πρωτότυπο περιεχόμενο και trends που θα συζητηθούν. Από τον Μάιο του 2020 που δημιουργήσαμε το account μας μέχρι και σήμερα, οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής μας είναι η συνεχής ανανέωση του πρωτογενούς περιεχομένου, η παρουσίαση του brand με νεανικό και fun τρόπο, η συνεργασία με αυθεντικούς creators του Μέσου και η δημιουργία activations και challenges μέσω των οποίων το κοινό μπορεί να ταυτιστεί, να αλληλεπιδράσει και να συνδεθεί με τη μάρκα.»


Η ανατομία του χρήστη του TikTok

  • Το TikTok είναι πλέον η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για παιδιά ηλικίας 4-15 ετών παγκοσμίως.
  • Σύμφωνα με την έκθεση της Morning Consult, Fastest Growing Brands 2021, το TikTok δεν βρίσκεται πλέον στη λίστα του top 15 για τη Gen Z, αλλά κατακτά την 4η θέση για Millennials και Gen X.
  • Στοιχεία της WeAreSocial δείχνουν ότι όσον αφορά τον ενήλικο πληθυσμό του δικτύου, το 56,1% είναι γυναίκες και το 43,9% άντρες.
  • Όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά της πλατφόρμας, οι χρήστες της είναι πιστοί και επιστρέφουν τακτικά στο app, με το 90% να το χρησιμοποιεί πολλές φορές την ημέρα.
  • Το 68% των engaged TikTok χρηστών δηλώνει ότι έχει παρακολουθήσει το video κάποιου άλλου τον τελευταίο μήνα, το 63% έχει κάνει like, 55% ανέβασε ένα video και το 43% ανέβασε ένα «duet video».
  • Η καταναλωτική δαπάνη στο TikTok έφτασε τα 535 εκατ. δολάρια μόνο για το Q2 του 2021 και έχει πλέον ξεπεράσει τα 2,5 δισ. παγκοσμίως, ένα νούμερο που έχουν «δει» μόνο
    τα Tinder, Netflix, YouTube και Tencent Video.

Πηγή: Influencer Marketing Hub


Focus Points

Σπύρος Ανδριόπουλος, CEO, Aboutnet

«Το TikTok είναι ένα νέο κοινωνικό Μέσο που ακόμη δεν έχει κορεστεί ως προς τις διαφημίσεις και τις προωθητικές ενέργειες, σε αντίθεση με το Instagram και το Facebook»

 

 


Κώστας Χαμαλίδης, CEO & Founder, Digital Minds

«Οι διαφημιζόμενοι θα πρέπει να σέβονται τους creators και να τους δίνουν την ελευθερία να δημιουργούν περιεχόμενο που ταιριάζει στην προσωπικότητά τους και δεν αλλοιώνει την εικόνα που έχουν συνηθίσει οι fans τους»

 

 


Χριστόδουλος Πορλίγκης, Head of Digital, Mozaik

«Για τα brands που θα κατανοήσουν τη διαφορετικότητα του Μέσου και θα κάνουν ride το wave του TikTok, τα ανταποδοτικά οφέλη σε brand exposure, brand perception και social endorsement θα είναι πολύ σημαντικά»