Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2023 είναι… οι συχνές αλλαγές και προκλήσεις στο εξωτερικό περιβάλλον και η ανάγκη για άμεση προσαρμοστικότητα, ώστε τα brands να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των καταναλωτών!

Better Marketing σημαίνει… purpose driven marketing. Τα brands πρέπει να χρησιμοποιούν τη δύναμη της φωνής τους για να συμβάλλουν σε θετική αλλαγή στη ζωή των καταναλωτών, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, να μην περιορίζονται στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, αλλά να αφήνουν θετικό αποτύπωμα σε μία σειρά περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών παραγόντων, βάζοντας πρώτα τον άνθρωπο (καταναλωτή και εργαζόμενο).

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies, είναι… να είναι in-touch με τα brands, με τους καταναλωτές και το market reality. Να είναι πραγματικοί partners που μαζί με τους brand owners θα «χτίσουν» τα brands, θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και θα προσφέρουν τις σωστές λύσεις στο κοινό τους.

Καλό brief σημαίνει… brief που έχει ξεκάθαρο business challenge & objectives, είναι short & crispy, με clear deliverables και πάνω από όλα, εμπνέει το agency. Ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, που η κάμψη της δημιουργικότητας απασχολεί τον κλάδο μας διεθνώς, ένα καλό brief είναι σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυσή της.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος είναι… το ευρύτερο επιχειρηματικό πνεύμα, η περιέργεια, η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία, η στρατηγική (και όχι μόνο) δημιουργικότητα και η συναισθηματική νοημοσύνη. Όμως, επιτρέψτε μου να πω ότι το μέλλον είναι ήδη εδώ.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping εάν… επικεντρωθεί στον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι μόνο στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του. Γενικότερα, αν η επικοινωνία ξεπεράσει κάθε είδους στερεότυπα, θα γίνει πολύ πιο αποτελεσματική.

Η τηλεόραση την επόμενη δεκαετία θα είναι… σίγουρα διαφορετική από σήμερα. H τεχνολογία και οι generations Z & Alpha θα διαμορφώσουν τη νέα της μορφή και τον νέο της ρόλο κι εμείς οι marketers θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε integrate & execute με τον σωστό τρόπο.