Ένα τρίωρο σεμινάριο για PR επαγγελματίες διοργάνωσαν σήμερα το πρωί ο τομέας Δημοσίων Σχέσεων της ΕΔΕΕ και o International Communications Consultancy Organisation (ICCO), με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα της εαρινής συνάντησης του BoD του ICCO.

Μεταξύ άλλων, οι ξένοι εισηγητές μίλησαν για το μέλλον του κλάδου, τον μετασχηματισμό του, τα ethics που πρέπει να διέπουν κάθε λειτουργία του, την έλευση του AI, την πρόκληση εύρεσης και διατήρησης ταλέντων, καθώς και για το Consultancy Management Standard (CMS) το οποίο η ΕΔΕΕ θα συστήσει το επόμενο δίμηνο και στην ελληνική αγορά.

Το σεμινάριο άνοιξε ο Πρόεδρος του ICCO, Grzegorz Szczepański, ο οποίος μοιράστηκε, μεταξύ πολλών άλλων, με τους παρευρισκόμενους την άποψή του για το βασικό story και positioning του κλάδου. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι η δημιουργικότητα είναι η νέα γλώσσα της επικοινωνίας και ότι τα PR στελέχη πρέπει να είναι «owners of narratives that shape the future of relationships».

Επίσης, μεταξύ άλλων ομιλητών, ο International Growth Chair ICCO, Maxim Behar, αναφέρθηκε στην πρόκληση της προσέλκυσης/διατήρησης ταλέντων, δίνοντας τη δική του εκδοχή στην επίλυσή της: «Μην προσπαθείτε να αλλάξετε τα νέα στελέχη σας, αυτοί που πρέπει να αλλάξουν είναι εμείς οι managers. Πρέπει να ακούμε τη νεότερη γενιά, να ανταλλάσσουμε γνώσεις και να συμπορευόμαστε». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που διαφοροποιεί τον κλάδο των PR από αυτούς της διαφήμισης και του digital, είναι ότι «τα στελέχη PR είναι οι masters του content». Εκτενής κάλυψη της διοργάνωσης θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Marketing Week.