Η Vodafone, το Ίδρυμα Vodafone και το Save the Children καλούν τους Ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής να υιοθετήσουν πιο αποτελεσματικά και εναρμονισμένα μέτρα για την προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο.

Στη νέα Λευκή Βίβλο με τίτλο «Protection through Empowerment: Online Protection of Minors», οι τρεις οργανισμοί ζητούν από τους ευρωπαίους φορείς χάραξης πολιτικής να συντονίσουν επειγόντως πέντε βασικές ενέργειες, ώστε όλοι οι νέοι να μπορούν να καρπώνονται τα οφέλη της συνδεσιμότητας με ασφάλεια.

Αυτοί είναι η Υποχρεωτική Επαλήθευση Ηλικίας, ο Περιορισμός Εθιστικών Σχεδιαστικών Χαρακτηριστικών, η Λογοδοσία εκ Σχεδιασμού, ο Αποτελεσματικός Αποκλεισμός Υλικού Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών (CSAM) και οι Ψηφιακές Δεξιότητες για Όλους.

Ακολουθήστε μας σε LinkedIn & Facebook και γίνετε μέλος της μεγαλύτερης ελληνικής κοινότητας του κλάδου.