Για ευρύ φάσμα έκτακτων αναγκών
Πλήθος αναγκών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Ελλάδας που επλήγησαν πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια του πρώτου κύματος εταιρικών πρωτοβουλιών βοήθειας (DF 17/11/17), η επιχειρηματική κοινότητα ξεδιπλώνει όλο και περισσότερες δράσεις στήριξης και ανακούφισης των κατοίκων, σε άμεσο, αλλά και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό, η αλυσίδα Κωτσόβολος ανακοίνωσε πρόσφατα την άμεση διάθεση πάνω από 100 θερμαντικών σωμάτων στις πληγείσες οικογένειες της Μάνδρας μέσω της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε», καθώς και την προσφορά πάνω από 200 ψυγείων, πλυντηρίων, κουζινών και 200 μικροσυσκευών.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης μακροπρόθεσμων επιπτώσεων εντάσσεται και η απόφαση του ομίλου Τιτάν να προχωρήσει σε δωρεά τσιμέντου και αδρανών υλικών για επισκευαστικές ανάγκες σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Η εταιρεία διέθεσε επίσης μηχανήματα για τη διάνοιξη δρόμων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Με στόχο την άμεση υποστήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, η εταιρεία Μακβέλ από την πλευρά της προχώρησε σε δωρεά 20.000 κιλών ζυμαρικών στους κατοίκους της Μάνδρας, τα οποία παρέδωσε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Θεόνη στηρίζει τον Δήμο Μάνδρας και σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, αποστέλλει εμφιαλωμένο νερό για να καλύψει τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων. Τη δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων της Μάνδρας επιχειρεί για 4η ημέρα να ανακουφίσει και το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να πλύνουν και να παραλάβουν καθαρά τα ρούχα τους, σε μια περιοχή όπου η έλλειψη νερού και ρεύματος καθιστά δύσκολη τη «μάχη» με τις λάσπες.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η άμεση κινητοποίηση του ασφαλιστικού κλάδου, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις η ταχύτητα στην καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών είναι κρίσιμης σημασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Υδρόγειος Ασφαλιστική εξυπηρετεί χωρίς χρέωση όλα τα περιστατικά ρυμούλκησης οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας (συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν διαθέτουν αντίστοιχη κάλυψη στο ασφαλιστήριό τους) και παράλληλα επιταχύνει τις διαδικασίες αποτύπωσης και εκτίμησης των ζημιών για την παροχή αποζημιώσεων, προχωρώντας άμεσα σε προκαταβολές για ζημιές περιουσίας.

Σε ανάλογο μήκος κύματος, η εταιρεία Interamerican έθεσε σε κατάσταση συναγερμού εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στις περιοχές Μεγάρων, Νέας Περάμου, Μάνδρας και Ελευσίνας από την αρχή της κρίσης, επιταχύνοντας παράλληλα τις διαδικασίες πραγματογνωμοσύνης και εκτίμησης ζημιών, ώστε να ανακουφιστούν το συντομότερο οι πληγέντες. Από τη δική της πλευρά, η εταιρεία NN Hellas προσέφερε δωρεάν 1.000 Συμβόλαια Υγείας NN Care for All σε κατοίκους της Μάνδρας, εντάσσοντας την πρωτοβουλία στη δράση του προγράμματος «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τα συμβόλαια θα δοθούν στους πληγέντες, σύμφωνα με συγκεκριμένο πλαίσιο κριτηρίων.