Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για εφήβους Generation Next του Ιδρύματος Vodafone συνεχίζεται με νέο εκπαιδευτικό υλικό και τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, έχοντας ως στόχο την ισότιμη συμμετοχή των εφήβων από όλη την Ελλάδα στην ψηφιακή κοινωνία του αύριο, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται virtual classrooms για εκπαιδευτικούς, καθώς και εξωσχολικά STEM Labs για εφήβους που δεν έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες STEM. Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, εκπαιδευτικοί, αλλά και το ευρύ κοινό αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, μέσα από τρεις θεματικές ενότητες (Discover, Learn, Create).

Έτσι, αξιοποιώντας τις γνώσεις που έχουν λάβει από το περιεχόμενο των μαθημάτων, οι μαθητές μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα (2-4 ατόμων) με επικεφαλής καθηγητή /εκπαιδευτή – και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Η προθεσμία για τη δήλωση των ομάδων είναι στις 16 Ιανουαρίου 2022 και, στη συνέχεια, οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν το project μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου.