Σε διαδικασία ανάπτυξης βρίσκεται το έργο LoockMe, το κύριο αντικείμενο του οποίου είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας Media Asset Management που θα προσφέρεται στο υπολογιστικό νέφος και θα δίνει τη δυνατότητα για ενοποιημένη και ευφυή αναζήτηση και αξιοποίηση του υλικού.

Το έργο LoockMe χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης περιεχομένου των πολυμέσων και της εικόνας, βασισμένες στην αιχμή της τεχνολογίας, όπως είναι οι τεχνολογίες deep learning, επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, χρήσης οντολογιών, αναγνώρισης φωνής, με στόχο την αυτοματοποιημένη κατηγοριοποίηση, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού κλάδου στην αναζήτηση τοποθεσιών με έξυπνο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DF, η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να βγει στον «αέρα» τον Ιούνιο, και θα μπορεί να αξιοποιηθεί από εταιρείες παραγωγής και location managers. Με στόχο την εμπορική αξιοποίηση της πλατφόρμας, θα εξεταστούν θέματα ηλεκτρονικής συνδρομής, προστασίας και διαχείρισης ψηφιακών πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ θα αναπτυχθούν διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, προσαρμοζόμενα σε διαφορετικούς τύπους προϊόντων και πελατών.

Το LoockMe υλοποιείται από το ΕΚΟΜΕ, το ITE Forth Insitute of Computer Science – του ΙΤΕ Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, τη White Fox SA, την DBC Diadikasia Business Consulting και την AppArt, στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» του ΕΠΑνΕΚ ΕΣΠΑ – ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.