Υπό το μήνυμα «Πρέβεζα 2020 η ασφάλεια τη ελευθερίας!».

Ως ασφαλέστερη παραλία και προορισμός της Ευρώπης στην πανδημία αναγνωρίστηκε η παραλία του Δήμου Πρέβεζας, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα European Best Destination. Η διάκριση «Coronovirus Safest Beach in Europe» ήρθε σε συνέχεια της καμπάνιας «Preveza 2020 be safe be free!», που ανέπτυξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Λεωνίδα Αργυρό και τον Ειδικό Συνεργάτη Επικοινωνίας, Δημήτρη Γερογιάννη. Η επικοινωνία στηρίχθηκε σε ένα στοχευμένο media plan σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έφερε στην προσοχή του διεθνούς ευρωπαϊκού φορέα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το concept της επικοινωνίας βασίστηκε στην αναστροφή του «μειονεκτήματος» της περιοχής που δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένη τουριστικά, σε πλεονέκτημα, καθώς η ήπια και απλωμένη τουριστική ανάπτυξη σε συνδυασμό με την παραλία μήκους 26 χλμ στο Μονολίθι, προσφέρει την αποφυγή συνωστισμού, την ασφάλεια και ελευθερία που όλοι αναζητούν σήμερα στις διακοπές τους.

Η καμπάνια λανσαρίστηκε αρχικά με ΔΤ σε τοπικά Μέσα, στη συνέχεια έγιναν παρουσιάσεις και αναφορές σε δημοφιλείς εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας και αφιερώματα σε μεγάλα sites και κατόπιν η ενημέρωση στάλθηκε και σε διεθνή Μέσα όπως στο Reuters και στο γαλλικό πρακτορείο AFP. Σύμφωνα με τους συντελεστές της ενέργειας, η καμπάνια οδήγησε σε διεθνή αναγνώριση και προσέφερε τεράστια προβολή τόσο για την περιοχή όσο και για την Ελλάδα. Επίσης, προσέφερε μία σειρά από labels που θα δοθούν σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού για ψηφιακή και εμφανή χρήση στις επιχειρήσεις τους.