Παραμένοντας αφοσιωμένη στο ανθρώπινο δυναμικό και τους πελάτες της, η Πλαίσιο κατάφερε, και πάλι, να κατακτήσει την κορυφή.

Όταν η προτίμηση του κοινού συμπίπτει με την εκτίμηση από έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, τότε οι πολυάριθμες βραβεύσεις είναι μονόδρομος. Η Πλαίσιο, πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας, έγινε για μία ακόμα χρονιά αποδέκτης των μεγαλύτερων τιμητικών διακρίσεων της χώρας. Με κορωνίδα τον τίτλο του «Retailer of the Year 2020», το επιχειρηματικό πόνημα του Γιώργου και του Κώστα Γεράρδου έχει ήδη κατακτήσει για φέτος 14 διακρίσεις, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και τη δύναμή της σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων για το λιανικό εμπόριο.

Διατηρώντας πάντα το βλέμμα στο μέλλον, η Πλαίσιο αντλεί δύναμη από τη σφιχτοδεμένη ομάδα της και επενδύει έξυπνα, πλην τολμηρά, σε τομείς που προσθέτουν άμεσα αξία στις υπηρεσίες της προς τον καταναλωτή. Έτσι κατάφερε, ακόμα και σε μία εποχή που ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε απότομα και η επικοινωνία έμοιαζε πιο δύσκολη από ποτέ, να διασφαλίσει για αυτόν την ύψιστη ποιότητα εξυπηρέτησης, διατηρώντας την ηγετική της θέση στα προϊόντα τεχνολογίας και φέρνοντας μικρούς και μεγάλους λίγο πιο κοντά σε όσα και όσους τους έλειψαν: στους δικούς τους ανθρώπους, στους συνεργάτες, στους συμμαθητές, στους ειδικούς.

Αξιοποιώντας, ακόμα, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ευκινησία που της εξασφάλισε η πολύχρονη εμπειρία της και οι έξυπνες στρατηγικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει σε επίπεδο logistics και e-commerce, η Πλαίσιο μπόρεσε να ανταποκριθεί με αξιοπιστία και ταχύτητα στις ανάγκες των καταναλωτών, των επιχειρήσεων αλλά και των 1.500 εργαζομένων της. Αυτό, σε αριθμούς, μεταφράστηκε σε 6.500.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό της κέντρο, 52.000.000 επισκέψεις στο Plaisio.gr και 1.500.000 παραγγελίες με μέσο όρο παράδοσης τις 2 μόλις ημέρες. Κι αν τα εντυπωσιακά νούμερα δεν ήταν αρκετά, οι διακρίσεις που έλαβε ως ανταμοιβή είναι αδιαμφισβήτητα μια σημαντική επιβράβευση.

Στα σημαντικότατα για τον κλάδο της λιανικής «Retail Business Awards 2021» η Πλαίσιο κατέκτησε την ύψιστη διάκριση της διοργάνωσης, τον τίτλο «Retailer of the Year», γεγονός που την καθιστά την Νο1 επιχείρηση λιανικού εμπορίου της χρονιάς. Στον ίδιο θεσμό, η Πλαίσιο κατάφερε να αποσπάσει 7 ακόμα σημαντικά βραβεία. Το Gold βραβείο «Retail Campaign» για την καμπάνια «Η Τέχνη του Inboxing», το Gold βραβείο στην κατηγορία «Retail Logistics», το Gold βραβείο «E–retailers», το Gold βραβείο για την κατηγορία «Online Delivery / Last Mile Delivery», το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Social Media Retail Strategy» για την καμπάνια «Hey plaisio, κάνε το σπίτι μας έξυπνο!» ειδικά αφιερωμένη στις υπηρεσίες και τα προϊόντα smarthome, το Silver βραβείο «Retailers Covid Free Best Practices», αλλά και το Bronze βραβείο για την κατηγορία «CSR Retail Strategy» που αφορά στη συνολική στρατηγική της εταιρείας το 2020 με στοχευμένες ενέργειες που αφορούν την ένταξη της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά και τη συγκρότηση της ομάδας ρομποτικής «Plaisiobots», η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC).

Με όλα τα παραπάνω, δεν κάνει εντύπωση και η ένταξη της Πλαίσιο Computers, στην 9η θέση της λίστας με τις «Most Admired Companies 2021» όπως διαμορφώθηκε φέτος από το περιοδικό Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών KPMG. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αφορά μόνο εμπόρους τεχνολογίας. Για την ακρίβεια, η Πλαίσιο Computers είναι ο μόνος non-food retailer που πήρε θέση στη λίστα του θεσμού.

Μια ακόμα σημαίνουσα διάκριση ήρθε και με τη μορφή της ένταξής της στα βραβεία «Χρυσοί Πρωταγωνιστές Της Ελληνικής Οικονομίας 2010-2020», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο θεσμός τιμά τις επιχειρήσεις που με την συστηματική τους προσπάθεια και την ανοδική τους πορεία οδηγούν την οικονομία μπροστά. Παράλληλα, απέσπασε και το Solidarity Award στην ίδια διοργάνωση. Το συγκεκριμένο βραβείο αφορά τη δωρεά tablet σε δικαιούχους μαθητές που πραγματοποίησε η Πλαίσιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στηρίζοντας έτσι, έμπρακτα, την τηλεκπαίδευση.

Εξίσου σημαντική είναι και η διάκρισή της ως ένα από τα «Diamonds of the Greek Economy», που κάθε χρόνο αναδεικνύουν τις δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις έχοντας ως βάση, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες, τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Την υπεροχή της στον ίδιο τομέα, σε μια χρονιά που οι ανθρώπινες σχέσεις κάθε είδους δοκιμάστηκαν, επιβεβαιώνει και η βράβευσή της με δύο διαφορετικά People Excellence Awards 2021. Συγκεκριμένα, η Πλαίσιο Computers έλαβε δύο βραβεία στην κατηγορία «Διαμόρφωση Ψηφιακής Κουλτούρας» ως μία από τις εταιρείες που αναπτύσσουν ψηφιακή κουλτούρα και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για αλλαγές στο εταιρικό περιβάλλον, καθώς και ενθαρρύνουν και ενισχύουν τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή εργασία.

Τέλος, το απόλυτα ανανεωμένο κουτί της Πλαίσιο έκλεψε τις εντυπώσεις με αποτέλεσμα να κερδίσει το Bronze βραβείο στην κατηγορία Marketing in the Greek Market στη διοργάνωση Packaging Awards 2021. Τον τελευταίο χρόνο, το περίφημο Πλαίσιο box ντύθηκε με ζωηρά χρώματα, μίνιμαλ σχήματα και την ευφάνταστη φράση «Δεν είμαι αποστολή. Έχω αποστολή. Να κάνω τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο συναρπαστική, πιο δημιουργική. Τι περιμένεις; Άνοιξέ με!» και άλλαξε τη διάθεση χιλιάδων καταναλωτών που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο με τη βοήθεια της Πλαίσιο. Σε μία δύσκολη για όλους χρονιά, το Πλαίσιο box έγινε ο σύνδεσμός μας με τον έξω κόσμο, γέμισε με κάθε μας επιθυμία, έκανε πιο εύκολη κάθε μας ενασχόληση και μεταμόρφωσε την ώρα της ψυχαγωγίας.

Όλες αυτές οι διακρίσεις, ωστόσο, όσο εντυπωσιακές κι αν μοιάζουν, δεν είναι παρά το κερασάκι στην… τούρτα μιας εξαιρετικά μελετημένης και πάγια εδραιωμένης φιλοσοφίας – εκείνης που προέρχεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Κώστα Γεράρδο, και που βασίζεται, κατά κύριο λόγο, στην Ομάδα. Γιατί η καρδιά της Πλαίσιο είναι οι άνθρωποί της που, με γνώμονά τους την αγάπη για την εταιρεία, κατάφεραν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους.

Αυτό μοιάζει να είναι και το μαγικό συστατικό πίσω από την υψηλή ανθεκτικότητά της. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης βλέπουν το προϊόν που παράγουν ως κομμάτι της δικής τους ιστορίας, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλή ποιότητα. Έτσι, ακόμα και αντιμέτωποι με ένα ανατρεπτικό γεγονός, όπως η πανδημία του Covid-19, αντί να τη διαλύσει, τη σμίλευσε ανάγοντας, τελικά, την Πλαίσιο σε μια εταιρεία ακόμα πιο ανθρωποκεντρική και ακόμα πιο επιτυχημένη.

Όλα τα παραπάνω, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αυτόνομα χωρίς την υποδομή που προσφέρει το πολυκαναλικό επιχειρηματικό μοντέλο πάνω στο οποίο έχει στηθεί η Πλαίσιο και που, τελικά, παρέχει σταθερότητα και ευελιξία. Χάρη σε αυτό η εταιρεία κατάφερε να ανταποκριθεί με χάρη στις συνεχείς εναλλαγές, επιτρέποντας, παράλληλα, την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων προκειμένου να αφιερωθούν στην αύξηση του κοινωνικού της αποτυπώματος.

Με έξυπνη διαχείριση και σταθερές αξίες, η Πλαίσιο Computers απέδειξε έμπρακτα, πως η τολμηρή της στρατηγική που στοχεύει στην ανάπτυξη των logistics και του call center της, η φροντίδα των ανθρώπων που απαρτίζουν την εξαιρετικά ευέλικτη και ικανή της ομάδα, αλλά και το έξυπνο πολυκαναλικό της μοντέλο δεν είναι ένα τυχαίο τρίπτυχο, αλλά το απαύγασμα της δικής της φιλοσοφίας και το μυστικό της γνώρισμα που θα τη φέρνει, χρόνο με τον χρόνο, όλο και πιο ψηλά.