Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Mother & Baby Awards 2023. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την Boussias Events τα Mother & Baby Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την ποιότητα και την καινοτομία, τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και υπηρεσιών, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του mother & baby care industry.

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής των Mother & Baby Awards 2023, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες πρακτικές όσον αφορά στο παιχνίδι, τη διατροφή, τη μετακίνηση, τον εξοπλισμό δωματίου, τη φροντίδα, την ασφάλιση, την περίθαλψη, τη φύλαξη και τον ρουχισμό του μωρού αλλά και τη φροντίδα της νέας μητέρας (τα Mother & Baby Awards είναι εναρμονισμένα με τη Διακήρυξη Innocenti -Innocenti Declaration-, με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNICEF, με σκοπό να προστατεύει και να προάγει τον μητρικό θηλασμό).

Μεγάλες διακρίσεις και βραβεία
Συνολικά, διακρίθηκαν 34 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: Angelcare, A-Play, Baby Jooger Greece, Bebe Jou Baby Store, Boutique Bebe Plus, Bugaboo, Carter’s (by Kiddo), Casababy, Corfoot Handmade, Cybex, Fertility Nutrition by Σταυρούλα Κρίκη, Golgi Medical, Graco (by Kiddo), Humana Greece, Inglesina, Kiddo, Kids2 Ingenuity (by Kiddo), Korres, La Millou Greece, Little Star Baby Spa, ΜΑΜ Hellas ΕΠΕ, Maxi Cosi, QPlay (by Kiddo), Stark and Watson, Storgi GR, Stova Bambini by Stelios Manolas Luxury Baby Clothing, Tutek (by Kiddo), Αλ. Πιπέρογλου & ΣΙΑ ΟΕ, Β & Μ Σκαρμούτσος ΑΕ, Διαιτολογικό Γραφείο Οικονομοπούλου Φανή, – Ιάκωβος Σούσης Μαιευτήρας Γυναικολόγος Ιατρός Αναπαραγωγής, Κ.Α. Ζαζόπουλος ΑΕΒΕ, Κώστας Α. Παπαέλληνας και Παιδί και Ανάπτυξη.

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Stark and Watson και Παιδί και Ανάπτυξη.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Cybex αναδείχθηκε Mother & Baby Brand of the Year και η Kiddo αναδείχθηκε Mother & Baby Company of the Year.

Συνεχίζεται η ανάπτυξη της αγοράς
Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς Mom and Baby Products αποτιμήθηκε σε 2,07 τρισεκατομμύρια USD το 2022 και αναμένεται να εξελιχθεί με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,36 % φτάνοντας τα 2,376 τρισεκατομμύρια USD, έως το 2028. Η παγκόσμια αγορά προϊόντων βρεφικής φροντίδας προβλέπεται να αυξηθεί από 215,13 δισ. δολάρια το 2022 σε 331,92 δισ. δολάρια έως το 2029, με σύνθετο ρυθμό ανάπτυξης CAGR 6,40 %. Τα έσοδα της αγοράς της βρεφικών τροφών στην Ευρώπη προβλέπονται να αυξάνονται συνεχώς μεταξύ 2023 και 2028 κατά 5,5 δισ. ευρώ (πάνω από 32,43 %). Μετά την πέμπτη συνεχή αυξανόμενη χρονιά, τα έσοδα εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 22,5 δισ. ευρώ και αναμένεται, συνεπώς, νέα κορύφωση το 2028. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων ασφάλειας για βρέφη έφτασε στα 230,41 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2022 και προβλέπεται να φτάσει περίπου τα 388,84 δισ. δολάρια μέχρι το 2032, με ρυθμό αύξησης 5,37 % κατά την προβλεπόμενη περίοδο 2023 έως 2032. Κάποια ακόμη επιμέρους στοιχεία: Η Βόρεια Αμερική δημιούργησε περισσότερο από το 33 % του μεριδίου εσόδων, το 2022. Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να επεκταθεί από το 2023 έως το 2032 στο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης 6,4 %. Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου συγκέντρωσαν περισσότερο από το 72 % του μεριδίου εσόδων, το 2022. Η αγορά των οθονών προβλέπεται να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6,9 % από το 2023 έως το 2032. Ανά κανάλι διανομής, το offline κανάλι διανομής ξεπέρασε το 72 % των εσόδων για το 2022. To διαδικτυακό κανάλι διανομής αναμένεται να επεκταθεί με ρυθμό ανάπτυξης CAGR 5,5 % για την περίοδο 2023 έως 2032».

«Ας εμπνευστούμε από τα επιτεύγματα που τιμούμε απόψε»
Στη συνέχεια, η Βικτώρια Βιβιλάκη, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Mother & Baby Awards 2023, RM PgCert MMedSc PhD, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της, αναφέροντας: «Αναγνωρίζουμε τη βαθιά σημασία της περιγεννητικής φροντίδας για τη διασφάλιση της ευημερίας των μητέρων και των νεογνών τους. Κάθε μέρα, επαγγελματίες υγείας, ερευνητές και επιστήμονες της καινοτομίας εργάζονται ακούραστα για αυτόν τον ευγενή στόχο, αφήνοντας ανεξίτηλο αντίκτυπο στις ζωές των οικογενειών σε όλον τον κόσμο. Η αποψινή τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί απόδειξη της σημαντικής συμβολής όσων έχουν αφιερώσει τον χρόνο, την τεχνογνωσία και τους πόρους τους για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των μητέρων και των βρεφών. Θα τιμήσουμε και θα αναγνωρίσουμε τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους, τις καινοτόμες πρωτοβουλίες και τις μεταρυθμιστικές πρακτικές που έχουν επηρεάσει θετικά τις ζωές πολλών οικογενειών.

Σήμερα, περιτριγυριζόμαστε από πρωτοπόρους που πρωτοστάτησαν σε πρωτοποριακές έρευνες, επινόησαν καινοτόμες παρεμβάσεις και πρωτοστάτησαν σε προγράμματα που έσωσαν ζωές και βελτίωσαν τα περιγεννητικά αποτελέσματα. Η αταλάντευτη δέσμευσή τους στην αριστεία αποτελεί έμπνευση για όλους μας, οδηγώντας μας να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά στις δικές μας επιδιώξεις για την υγεία της μητέρας και του παιδιού. Απόψε, γιορτάζουμε όχι μόνο τα επιτεύγματα των νικητών, αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία που στηρίζουν την επιτυχία τους.

Τα βραβεία Mother & Baby Awards δεν τιμούν μόνο τους βραβευθέντες, αλλά χρησιμεύουν, επίσης, ως πλατφόρμα για την προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων, της δικτύωσης και της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών και επιστημόνων από διαφορετικά υπόβαθρα και κλάδους. Το ταξίδι προς τη βελτίωση της υγείας της μητέρας και του παιδιού απαιτεί να συγκεντρωθούμε, να σπάσουμε τα εμπόδια και να συνεργαστούμε πέρα από τα σύνορα. Απαιτεί να επιδιώκουμε συνεχώς την αριστεία, να αμφισβητούμε την υφιστάμενη κατάσταση και να αναζητούμε καινοτόμες λύσεις.

Τα βραβεία Mother & Baby Awards διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αναγνώριση και ενθάρρυνση τέτοιου έργου, εμπνέοντας όλους μας να διευρύνουμε τα όρια του εφικτού. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου στους αξιόλογους κριτές μας που εξέτασαν επιμελώς τις υποψηφιότητες, διασφαλίζοντας ότι τα βραβεία αντικατοπτρίζουν πραγματικά το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στον τομέα αυτόν. Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στους χορηγούς, τους εταίρους και τους υποστηρικτές μας, η γενναιοδωρία των οποίων κατέστησε δυνατή αυτή την εκδήλωση.

Προς τους υποψηφίους, η παρουσία σας εδώ απόψε αποτελεί απόδειξη του τεράστιου αντίκτυπου που είχατε στις ζωές αμέτρητων μητέρων και βρεφών. Η αφοσίωση, το πάθος και η αταλάντευτη δέσμευσή σας στο λειτούργημά σας, σας καθιστούν όλους νικητές με το δικό σας δικαίωμα. Ας θυμόμαστε την τεράστια ευθύνη που φέρουμε για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των μητέρων και των μωρών τους. Ας εμπνευστούμε από τα επιτεύγματα που τιμούμε απόψε και ας ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Mother & Baby Awards 2023, όπου η Ελισσάβετ Μανιατέλλη, MSc, PhD Μαία, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τον Συντονισμό του Τμήματος Περιγεννητικής Απώλειας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Χορηγός της τελετής απονομής των Mother & Baby Awards 2023 ήταν η Kiddo, μια ελληνική εταιρεία και brand, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που συστήθηκε στο ελληνικό (και όχι μόνο) κοινό το 2010, από τα αδέρφια Ψάλτη.

Χορηγοί επικοινωνίας των Mother & Baby Awards 2023 ήταν οι: All4mama.gr, Boommag.gr, Citykidsguide.com, Infokids.gr, Parentshub.gr, Projectparenting.gr, Mytwins.gr και το Kidsproject.gr.

Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί με τις εταιρείες και τα brands του χώρου, αποδεικνύεται μέσω των τίτλων of the Year στα φετινά Mother & Baby Awards, δίνοντάς τους, μάλιστα, κίνητρο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.


Τάσος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Kiddo AE

Mother & Baby Company Of The Year
KIDDO ΑΕ
«Δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τις εγκύους και τους νέους γονείς»
«Όταν, ταυτόχρονα, με το 1ο μνημόνιο, στο Καστελόριζο, ξεκινούσαμε τα 2 αδέρφια (Τάσος και Γιάννης), από τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο, με μια βαρκούλα, που τη βαφτίσαμε Kiddo, ουδέποτε φανταζόμασταν και σκεπτόμασταν τον τελικό προορισμό και το αν η βαρκούλα αυτή γινόταν Γιοτ η υπερωκεάνιο, παρά μόνο το ταξίδι αυτό καθαυτό… Σε αυτό, λοιπόν, το πολύ δύσκολο, απαιτητικό, επίπονο αλλά και συνάμα όμορφο και γλυκό ταξίδι, είχαμε συμμάχους τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με τις εγκύους και τους νέους γονείς της πατρίδος μας αλλά και αυτών του εξωτερικού και τα πολύ υψηλά ποσοστά ικανοποίησης και αφοσίωσής τους προς το brand και την εταιρεία, κάτι που μεταφράστηκε σε 120.000 πιστά εγγεγραμμένα μέλη – κατόχους της εκπτωτικής μας κάρτας μέλους “Kiddo Family”, βραβείο ανεκτίμητης αξίας και ευθύνης.

Μεγαλύτερη, ωστόσο, καταξίωση και αναγνώριση των Kiddo, έως και σήμερα, αποτέλεσε η επιλογή της εταιρείας μας και η απονομή Βραβείου Αριστείας από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Repo(we)r Greece, ως η καλύτερη εκπρόσωπος της ελληνικής επιχειρηματικότητας (στον κλάδο των βρεφικών) στο εξωτερικό. Την ίδια περίοδο που επιλεγόταν η Kiddo ως πρώτη και αποκλειστική Πρεσβεύτρια εταιρεία στον κλάδο της, επιλέγονταν και βραβεύονταν αντίστοιχα στους κλάδους τους, εταιρείες όπως η Cocomat και η Costa Navarino, εταιρείες με τεράστιο διαμέτρημα και βεληνεκές. Τα Kiddo διακρίθηκαν για τη δημιουργικότητα και τα επιτεύγματά τους, καθώς και για τις αντιλήψεις, το ήθος και τις επιλογές τους μέσα στα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και των Capital Controls, όπου καθιερώθηκαν και αναπτύχθηκαν, μέσα στο δυσκολότερο δυνατό περιβάλλον και συνθήκες, πρεσβεύοντας τα χρώματα της πραγματικής Ελλάδας που μάχεται και που πετυχαίνει. Σε αυτές, λοιπόν, τις ανεκτίμητες καταξιώσεις και αναγνωρίσεις από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και από τους ίδιους τους γονείς και τα μέλη μας, έρχεται σήμερα να προστεθεί άλλη μία σημαντική στιγμή, με το μεγάλο βραβείο της καλύτερης εταιρείας Mother & Baby για το 2023, καθώς και αυτό της καλύτερης αλυσίδας καταστημάτων, βραβεία πολύ σημαντικά για εμάς και τα στελέχη μας που απαρτίζουμε τη μεγάλη οικογένεια των Kiddo! Από όλους μας και από καρδιάς μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Boussias και στην επιτροπή των κριτών για τη μεγάλη αυτή τιμή και για όλα τα κερδισμένα αποψινά βραβεία».


Πέγκυ Παπανικολάου, General Manager Greece & Cyprus, Cybex

Mother & Baby Brand Of The Year
CYBEX
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε!»
«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις διακρίσεις που λάβαμε στα Mother & Baby Awards 2023. Η ανάδειξή μας, μεταξύ άλλων, σε Baby Brand of the Year επισφραγίζει την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας μας στην ελληνική αγορά και επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των γονιών στη Cybex. Δεν είναι η πρώτη φορά που βραβευόμαστε στη διοργάνωση, κι αυτό μάς δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε πιστοί στο όραμά μας, να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα που καλύπτουν τις ξεχωριστές ανάγκες κάθε οικογένειας. Από την ίδρυση της Cybex το 2005 στη Γερμανία μέχρι και σήμερα, είμαστε δίπλα σε όλους τους γονείς, προσφέροντάς τους καρότσια και καθίσματα αυτοκινήτου που ξεχωρίζουν για την πρωτοποριακή τεχνολογία, τον μοναδικό σχεδιασμό, την εργονομία αλλά και τη μέγιστη ασφάλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι η Cybex είναι παγκόσμια ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια! Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ποσό σημαντικό είναι να υπάρχουν τέτοιοι θεσμοί και στον δικό μας κλάδο, καθώς επιβραβεύουν τις εταιρείες και τα brands για την ποιότητα και την καινοτομία τους και μάς βοηθούν να εξελισσόμαστε συνεχώς. Μην ξεχνάμε ότι ο κλάδος μας ασχολείται με ό,τι πιο όμορφο και πολύτιμο έχουμε, τα παιδιά!».


Για την προώθηση της θετικής γονεϊκότητας εργάζονται οι νικητές των Platinum βραβείων, δεσμευόμενοι να κατακτήσουν την εκτίμηση όλο και περισσότερων οικογενειών.


Ζέτα Γάκη, Νευροβιολόγος, MSc – Σύμβουλος Ύπνου, CEO, Παιδί και Ανάπτυξη

Platinum – Υπηρεσίες
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
«Η μεγάλη επιρροή συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη»
«Κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι, μαμάδες και αγαπητοί φίλοι, σήμερα, στέκομαι μπροστά σας, ευγνώμων για την τιμή να λάβω αυτό το βραβείο για την καλύτερη σελίδα στο instagram για μαμάδες στην Ελλάδα! Πόσο τεράστια τιμή! Ως επιστήμονας που ασχολείται με το παιδί, ο ρόλος μου ήταν πάντα να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια. Έτσι, όταν δημιούργησα την ομώνυμη σελίδα @zetagaki πριν κάποια χρόνια, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω αυτό ακριβώς: μια κοινότητα που ενθαρρύνει την επιστημονική ενημέρωση, την ενσυναίσθηση και τη θετική γονεïκότητα!

Στην αρχή, δειλά-δειλά άρχισα να χρησιμοποιώ τα εργαλεία της πλατφόρμας: τα posts, τα βίντεο, τα live, τις ιστορίες… Τα πρώτα αυτά βρεφικά βήματα μετατράπηκαν σύντομα σε τεράστια ορμή συντροφικότητας από χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα! Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει, στην αρχή, ήταν ότι μέσα από τα social media μπορούμε να ενώσουμε μητέρες από διαφορετικά υπόβαθρα και εμπειρίες, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνες. Μπορούμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τους, να προσφέρουμε καθοδήγηση, να καλλιεργήσουμε μια αίσθηση συντροφικότητας που είναι πολύ απαραίτητη τα πρώτα χρόνια με το μωρό! Αυτό που βρήκαν οι νέοι γονείς στο προφίλ @zetagaki είναι αλήθεια, επιστημονική ενημέρωση, υποστήριξη.

Όλα τα posts, από την πρώτη στιγμή, έχουν βασιστεί σε σύγχρονες επιστημονικές έρευνες! Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν βιβλιογραφία με περισσότερες από 3 έρευνες το καθένα, ενώ για τη δημιουργία κάθε ανάρτησης έχουν αφιερωθεί πολλές ώρες ερευνητικής δουλειάς! Όλα τα βίντεο (πλέον reels) είναι εκπαιδευτικά, ενώ πολλά από αυτά παρουσιάζονται με βιωματικό τρόπο! Μέσα από τα live συζητάμε με άλλους καλεσμένους επιστήμονες ή μαμάδες- influencer καίρια ζητήματα γονεïκότητας! Στη νέα στήλη “Για πες μου”, κάθε Πέμπτη, οι γονείς μπορούν να ρωτήσουν οτιδήποτε θέλουν όσον αφορά στην ανάπτυξη του μωρού τους και να λάβουν μια απολύτως επιστημονική απάντηση μέσα σε λίγες γραμμές.

Στα καθημερινά stories παρέχεται καθημερινή υποστήριξη σε ζητήματα όπως ο βρεφικός ύπνος, το γονεïκό άγχος, τα κοινωνικά ταμπού, ο θηλασμός, το ταξίδι με το μωρό, η κοινωνική συμπεριφορά σε δημόσιους χώρους, διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές, παιδιατρικά ζητήματα υγείας, ζητήματα ασφάλειας κτλ. Αυτό που δεν ξεχνώ, όμως, είναι ότι η μεγάλη επιρροή συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη. Τα λόγια, οι πράξεις και οι επιλογές μας, έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη ζωή πολλών. Ας γίνουμε όλοι εμείς που είμαστε εδώ αφορμή, να γίνουν τα social media στην Ελλάδα ένα περιβάλλον εξέλιξης και ασφάλειας, ένα περιβάλλον που προάγει την ψυχική υγεία και υποστηρίζει την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών! Για μένα, αυτό το βραβείο αντιπροσωπεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο από το επάγγελμά μου, τον ρόλο μου ως μαμά ή εμένα προσωπικά… αντιπροσωπεύει τη συλλογική δύναμη μιας κοινότητας νέων γονιών.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις μαμάδες που με καλωσόρισαν στη ζωή τους, μοιράστηκαν τις ιστορίες τους μαζί μου και μου επέτρεψαν να γίνω μέρος του δικού τους ταξιδιού».


Platinum – Προϊόντα
STARK AND WATSON
«Τα WaterWipes έχουν κατακτήσει τη θέση που τους αρμόζει»
«Ως Brand Manager της Stark and Watson, νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τις σπουδαίες διακρίσεις που απέσπασαν τα αγαπημένα μας μαντηλάκια WaterWipes. Αυτά τα τέσσερα χρόνια διάθεσής τους στην Ελλάδα, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά ώστε να κατακτήσουν τα WaterWipes τη θέση που τους αρμόζει, τόσο στην αγορά όσο και στις καρδιές των καταναλωτών.

Γι’ αυτό και είμαι ευτυχής που βλέπω καθημερινά τα WaterWipes να απολαμβάνουν όλο και μεγαλύτερης αναγνώρισης στην Ελλάδα, κατακτώντας την εκτίμηση όλο και περισσότερων οικογενειών. Ελπίζουμε το καταναλωτικό κοινό να συνεχίσει να μας εμπιστεύεται. Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην εμπιστοσύνη αυτή, προσφέροντας ποιοτικές και καινοτόμες επιλογές για όλους! Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη που έμπρακτα μας δείχνετε!».
Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Brand Manager, Stark and Watson


Στέλιος Μανωλάς, Owner and Founder, Stova Bambini By Stelios Manolas Luxury Baby Clothing

Gold / Bronze Winner
STOVA BAMBINI BY STELIOS MANOLAS LUXURY BABY CLOTHING
«Θεμελιώδης δύναμη της ανάπτυξής μας, το δίκτυο των συνεργατών μας»
«Πρώτη συμμετοχή για τη Stova Bambini και κερδίσαμε το Gold Award στην κατηγορία Best Baby Clothing Brand και το Bronze Award στην κατηγορία Best Mother-Baby Instagram Page! Τα αφιερώνουμε στους γονείς και νονούς, που επέλεξαν ένα luxury, χειροποίητο Stova Bambini outfit αλλά και στο δίκτυο των 140 καταστημάτων που υποστηρίζουν την εταιρεία και το όραμά μας. Αξίες όπως η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και η αξιοπιστία αποτελούν τον άξονα του οράματός μας. Πιστεύουμε ότι η θεμελιώδης δύναμη της ανάπτυξής μας είναι το δίκτυο των συνεργατών μας, το οποίο φροντίζουμε και ενισχύουμε συνεχώς.

Ως ιδιοκτήτης, αισθάνομαι την ευθύνη απέναντι στην εταιρεία και τους ανθρώπους της και θέλω να είμαι σίγουρος ότι μάς οδηγώ προς τη σωστή κατεύθυνση».


Ελισσάβετ Μανιατέλλη, Μαία – Απονομή-Άννα Παρδάλη, Παιδίατρος ΜD, MSc Αναπτυξιακή υγεία Παιδιού

Τιμητρικό Βραβείο
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΑΝΙΑΤΕΛΛΗ
«Στόχος μας η υποστήριξη γυναικών με περιγεννητική απώλεια»
«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, 15 και 20 % των κλινικά αναγνωρισμένων κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή.
Η απώλεια μιας κύησης, ανεξαρτήτως της αιτίας ή του τρόπου με τον οποίο επέρχεται, επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία και τη διάθεση της γυναίκας, σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο ανά περίπτωση. Για μια γυναίκα που χάνει ένα παιδί που δεν έχει γεννηθεί, το πένθος είναι ιδιωτικό, καθώς δεν αναγνωρίζεται κοινωνικά ως πένθος, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν την υποστήριξη που δικαιούνται.

Επιστρέφοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 2006, όπου τέλειωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές και εργάστηκα, ασχολήθηκα στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας τη γνώση που αποκοίμισα από εκεί. Το 2017, εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή, που ολοκληρώθηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με θέμα ψυχολογική επιβάρυνση μετά από περιγεννητική απώλεια, τα αποτελέσματα της οποίας αναφέρονται, για πρώτη φορά, σε ελληνικό πληθυσμό.

Το 2022, ο Διευθυντής της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καθ. Νίκος Βλάχος, αγκάλιασε την πρωτοβουλία μου για τη δημιουργία του τμήματος και τον Ιούλιο του 2022, μετά από εισήγησή του στο ΔΣ του Αρεταιείου Νοσοκομείου, δημιουργήθηκε το Τμήμα Περιγεννητικής Απώλειας, το όποιο είναι το μοναδικό πανελλαδικά και προσφέρει, με κάθε τρόπο, μαιευτική υποστήριξη σε γυναίκες ασθενείς με περιγεννητική απώλεια. Στόχος μας είναι η υποστήριξη, η ενημέρωση καθώς και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, όπου οι γυναίκες θα αισθάνονται ότι είναι σε θέση να αποφορτιστούν συναισθηματικά. Στις 15 Οκτωβρίου, φωταγωγήθηκε η πρόσοψη του Αρεταίειου Νοσοκομείου για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιγεννητικής Απώλειας, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο International Wave of Light. Αρωγοί σε αυτή την πρωτοβουλία στέκονται ο Σύλλογος Φίλων της Κλινικής “Δίπλα στη Γυναίκα” και η εταιρεία MT Communication».
Ελισσάβετ Μανιατέλλη MSc, PhD Μαία


Τάσος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Kiddo AE

Χορηγός
KIDDO
«Η συμμετοχή και βράβευσή μας, εφαλτήριο υγιούς ανταγωνισμού»
«H συμμετοχή των Kiddo, της Nο.1 ελληνικής εταιρείας (και brand) βρεφικών ειδών, στα φετινά βραβεία Mother & Baby Awards 2023 και για πρώτη φορά από τη θεσμοθέτησή τους, είχε ως γνώμονα την ενίσχυση των υποψηφιοτήτων, στις περισσότερες εκ των βασικών προïοντικών κατηγοριών τους, με κολοσσιαία (παγκοσμίως) brands του κλάδου των βρεφικών, από Αμερική και Ευρώπη, τα οποία η Kiddo φέρει εδώ και χρόνια στο τεράστιο brand portfolio της, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας των εν λόγω brands για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

H υποψηφιότητα, π.χ., εταιρειών/brands, όπως τα: Carter’s, Skip Hop, QPlay, Bright Starts, Ingenuity, Graco, Anex, Tutek, Espiro, Egg, Oyster, Belletti, Becool, Bebepharm και πολλών άλλων, τόσο στα φετινά όσο και στα βραβεία των επόμενων ετών, μόνο περισσότερη αίγλη, λάμψη, δυναμική και αναγνώριση θα μπορούσε να προσφέρει στην εν λόγω διοργάνωση, κάνοντάς την πιο ολοκληρωμένη σε εκπροσώπηση μεγάλων ονομάτων του κλάδου και δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο, υγιή και θεμιτό ανταγωνισμό μεταξύ των διαγωνιζομένων και προσδίδοντας μια μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία στους νικητές, μιας και σε κάποιες κατηγορίες στα προηγούμενα έτη, υπήρχαν άλογα που τρέχανε “μόνα τους” για τα βραβεία, ελλείψει δυνατού ανταγωνισμού.

Πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι η συμμετοχή των Kiddo στα φετινά βραβεία και η βράβευσή τους ως η καλύτερη εταιρεία βρεφικών για το 2023, θα είναι το εφαλτήριο για τη συμμετοχή κι άλλων μεγάλων εταιρειών και brands και ακόμη πιο σκληρού και υγιούς ανταγωνισμού τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα έχει πολλαπλά κοινά οφέλη, τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους συμμετέχοντες, μιας και θα ανέβει ακόμη πιο υψηλά ο πήχης, η αξία και η αναγνώριση των εν λόγω βραβείων, στα οποία τα Κιddo πιστεύουν πολύ, εξού και η στήριξή τους σε αυτά τη φετινή χρονιά, τόσο σε χορηγικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο υποψηφιοτήτων».


Πίνακας Νικητών