Τι διαφορετικό από το παραπάνω «επίσημο» κείμενο του ΚΚΕ είπε ο Θ. Πάγκαλος και γιατί «θύμωσε» η κ. Αλ. Παπαρήγα; Γιατί τον Πάγκαλο τον ακούνε και τον διαβάζουν εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ το Καταστατικό του ΚΚΕ δεν το ξέρει κανείς σχεδόν από τους ανυποψίαστους για τους στόχους του ψηφοφόρους! Με δυο λόγια, ο Πάγκαλος «ξεμπροστιάζει» συνεχώς το ΚΚΕ, εξ ου και η λαύρα εναντίον του επίθεση!

«Ακόμη κι ένας μπορεί να αποτελεί πλειοψηφία όταν έχει δίκιο»!, Abraham Lincoln (1809-65)

– Πρώτη φορά
Πρέπει να είναι μάλλον η πρώτη φορά,
απ’ όσο μπορώ να θυμάμαι, που ένας Πρωθυπουργός αποδέχεται νομοθετική πρόταση της αντιπολίτευσης και μάλιστα σ’ ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αναφέρομαι στη δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην αλλαγή του αντιδημοκρατικού νόμου «Περί (αν)ευθύνης των Υπουργών», με βάση σχετική πρόταση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Αλ. Αλαβάνου. (15.5.09). Η κίνηση αυτή του Πρωθυπουργού αποκτά πρόσθετο βάρος, από το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών σε πολιτικό επίπεδο ήταν ιδιαίτερα τεταμένες. Αρκεί, αυτή η δήλωση να μην αποδειχθεί άλλο ένα κούφιο προεκλογικό πυροτέχνημα.

– Το «χαστούκι»!
Αλεξάντερ Ρίμπακ! Αυτός ο χαρισματικός
Νορβηγός έφηβος έδωσε ένα γερό χαστούκι στη βιομηχανία των εν σειρά παραγομένων, πλαστικών μουσικών προ»ιόντων  και στον ισοπεδωτικό πολιτισμικό «φασισμό» του διαγωνισμού της Eurovision. Το ευρωπαϊκό κοινό απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι «λαοί» δεν θέλουν «σκουπίδια», όπως ισχυρίζονται οι αναίσχυντοι έμποροί τους κι ότι ξέρει να εκτιμά το καλό και το ωραίο. Απόδειξη, ότι ο Αλεξάντερ έσπασε όλα τα ρεκόρ αποδοχής από καταβολής του «θεσμού», με 387 ψήφους! Ο Σάκης Ρουβάς, η προσπάθεια του οποίου ήταν συγκινητική κι η σκηνική απόδοσή του άψογη, ήταν καταδικασμένος να χάσει από το εντελώς αδιάφορο τραγούδι-τίποτα, που κλήθηκε να υπερασπιστεί. Κι ήταν εξαιρετικά γενναία η «συγνώμη» που ζήτησε, για το αποτέλεσμα, για το οποίο δεν είχε καμία ευθύνη. Αν δεν ήταν αυτός, όχι 7ο, ούτε 27ο δεν θα έβγαινε αυτό το «πράγμα». Ας ελπίσουμε ότι πρώτη η Ελλάδα μας, αλλά κι οι άλλες χώρες θα πάρουν ένα μάθημα και θα πηγαίνουν στο μέλλον με την «εθνική» μουσική τους κι όχι με μαϊμουδίστικα, βάσει συνταγής, προϊόντα. Όσο για τις προπαγανδίστριες πριν και  παρουσιάστριες του διαγωνισμού,  αδελφές Μαγγίρα -αυτά τα δύο τηλεοπτικά γυαλιστερά «προϊόντα»- να τις στείλουμε αμέσως στις παιδαγωγικές σχολές μας, να διδάσκουν το «ευ αγωνίζεσθαι», την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και το ήθος των αγώνων!

– Μάθημα πολιτικού ήθους
«Είναι ένας άνθρωπος συμπαθής,
με επάρκεια και γνώσεις, που μπορεί να σταθεί άνετα στον ευρωπαϊκό χώρο». Ποιος το είπε αυτό; Όχι κάποιος από τους «συντρόφους» του επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ,  κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά η άμεση προσωπική αντίπαλός του στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, παραδίδοντας μαθήματα ευγένειας, αξιοπρέπειας, λεβεντιάς και πολιτικού ήθους. Οι «Μαριέττες» όμως -φευ!- μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού!

– Μέγιστος ο Αλέξανδρος
Την απόλυτη αλήθεια δεν την κατέχει κανείς
και πολύ λιγότερο από όλους εγώ. Και συμπτωματικά σπάνια -αν ποτέ- την κατέχει η όποια φυσική ή τεχνητή πλειοψηφία! Πιστεύω ότι ένας από τους σοβαρούς λόγους, που η πλειοψηφία (μ’ ένα σύστημα ψηφοφορίας, έτσι κι αλλιώς ελεγχόμενο) ανέδειξε τον Αλέξανδρο, ως Μέγιστο Έλληνα, είναι η συναισθηματική πατριωτική φόρτιση των τελευταίων ετών γύρω από τα Σκόπια και το Μακεδονικό ζήτημα. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την προσφορά του στην εξάπλωση του ελληνικού πνεύματος στον μισό σχεδόν γνωστό τότε κόσμο. Αν δεν είχαν υπάρξει όμως πριν από αυτόν, ο Σωκράτης, ο μαθητής του Πλάτων, ο μαθητής του Αριστοτέλης και δάσκαλος του Αλέξανδρου, ΔΕΝ θα είχε «πολιτισμό» να διαδώσει. Πέραν αυτού, ο Αλέξανδρος έχει και «μαύρα» στίγματα στην πορεία του, σε αντίθεση με τους φιλοσόφους, οι οποίοι καθόρισαν και καθορίζουν ακόμη το πνεύμα, τις τέχνες, τη διανόηση και τις επιστήμες του Δυτικού Πολιτισμού.