Με το #ΜένουμεΣπίτι να ισχύει και για τα διεθνή agencies, νέοι τρόποι επιστρατεύονται για να κρατήσουν τους εργαζόμενους ενωμένους μέσα στη νέα ψηφιακή φούσκα της απομόνωσης.

Online happy hours, διαλογισμός και fitness διατηρούν τη συνοχή.

Με το #ΜένουμεΣπίτι να ισχύει και για τα διεθνή agencies, νέοι τρόποι επιστρατεύονται για να κρατήσουν τους εργαζόμενους ενωμένους μέσα στη νέα ψηφιακή φούσκα της απομόνωσης. Για παράδειγμα, προκειμένου να «συστήσουν» στους συναδέλφους τους το νέο εργασιακό τους περιβάλλον, δηλαδή το σπίτι τους, οι εργαζόμενοι στις MCD Partners και Canvas Worldwide λάνσαραν τη δική τους εκδοχή της σειράς του MTV, «Cribs», όπου διάσημοι ξεναγούν το κοινό στα εντυπωσιακά τους σπίτια, μέσω virtual tours.

Αρκετά είναι και τα shops που προσφέρουν διαδικτυακά sessions διαλογισμού και γιόγκα, όπως η Havas New York και η Berlin Cameron, ενώ άλλα ανέλαβαν τον ρόλο του trainer και οργανώνουν διαδικτυακά τάξεις γυμναστικής χρησιμοποιώντας ως props αντικείμενα που έχει ο καθένας σπίτι του. Ορισμένα agencies αξιοποιούν τη δύναμη της μουσικής για να φέρουν «κοντά» τους ανθρώπους τους, όπως η Adam&Eve DDB που ξεκινά κάθε πρωί με μια μουσική λίστα στο Spotify που δημιουργούν εναλλάξ οι υπάλληλοι.

Προκειμένου να διευκολύνει τη διαχείριση των ισορροπιών εργασιακής και οικογενειακής ζωής, το Krow Group εγκαινίασε την πρωτοβουλία «Bed Time Half Hour», ένα ψηφιακό event αφήγησης ιστοριών, όπου οι εργαζόμενοι με μικρά παιδιά συναντιούνται διαδικτυακά χαλαρά πριν πάνε για ύπνο. Τέλος, προκειμένου να διατηρήσουν καθημερινές ρουτίνες, κάποια shops ενθαρρύνουν τα virtual lunches και τα ομαδικά coffee breaks εξ’ αποστάσεως, ενώ συχνά είναι και τα virtual happy hours, όπου, με συνοδεία ποτού οι συνάδελφοι παίζουν παιχνίδια και χαλαρώνουν, όπως θα έκαναν σε ένα μπαρ μετά το γραφείο.
(Πηγή: AdAge)