Το «Run For The Oceans», η παγκόσμια πρωτοβουλία της Adidas, σε συνεργασία με την Parley, επέστρεψε για 6η συνεχόμενη χρονιά, από τις 23 Μαΐου έως και τις 8 Ιουνίου, με τη συμμετοχή δρομέων από την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι από όλη τη χώρα έτρεξαν ή πραγματοποίησαν άλλες δραστηριότητες κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, όπως βάδισμα ή διαδρομές με αναπηρικό αμαξίδιο, καταγράφοντας την προπόνησή τους μέσω της εφαρμογής Adidas Running app.

Για κάθε 10΄ προπόνησης, η Adidas συνέλεξε το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από ελληνικές παραλίες, απομακρυσμένα νησιά και ακτές. Κατά το διάστημα της ενέργειας, η Adidas κατέγραψε παγκοσμίως 1.889.469 συμμετέχοντες, συγκεντρώνοντας συνολικά 3.561.201 ωρών προπόνησης.

Στην Ελλάδα, σημειώθηκαν 15.332 ώρες και 6΄ συνολικής προπόνησης, ενώ η ομάδα Adidas Runners Athens κατέγραψε συνολικά 9.730 ώρες και 14΄ προπόνησης. Στο running event δε το οποίο διοργανώθηκε στις 2 Ιουνίου στην παραλία Μπατή του Π. Φαλήρου, δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1.400 δρομείς συνολικά.