Το rebranding της Παγωτά Δωδώνη ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πριν λίγο ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλoς της Βενέτης, σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Συγκεκριμένα, στην ιδιοκτησία της εταιρείας Βενέτη περνά η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη, καθώς ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο έτη, η εξαγορά των χρεών της προς τις τράπεζες, συνολικού τιμήματος περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η εταιρεία προχωρά στην επόμενη μέρα με νέα εταιρική εικόνα και λογότυπο, στο οποίο προστίθεται η εικόνα μας αγελάδας και ενός αρνιού, με σκοπό να τονιστεί η έμφαση που δίνει η Δωδώνη στο φυσικό γάλα.

Oι στόχοι της Βενέτη για την Παγωτά Δωδώνη είναι η oλοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο φυσικό γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό. Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων.

Το νέo, εξελιγμένο concept καταστημάτων θα είναι παράλληλα Gelateria, Γαλακτοπωλείο και Ζαχαροπλαστείο με υπερψυγμένο γλυκό. Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα με κύριο συστατικό το φυσικό γάλα αλλά και ροφήματα, φυσικούς χυμούς και ιταλικό καφέ.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν σύντομα 2-3 νέα εταιρικά καταστήματα υπό το νέο concept. Η επένδυση της απόκτησης της φάρμας και του νέου εξοπλισμού ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: «H ελληνικότητα, η αυθεντικότητα, η αγνότητα των υλικών είναι οι αξίες που διαχρονικά συνδέουν τη Βενέτη με τη Δωδώνη. Πήραμε στα χέρια μας το “θεϊκό παγωτό”. Για εμάς, νέα τάση είναι το αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό».