H καινοτομία στον σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας προϊόντων πρωταγωνίστησε για ακόμα μια χρονιά στα Packaging Awards. Τον τίτλο Packaging Company (Supplier) of the Year απέσπασε η La Petite Jumelle, Brand of the Year αναδείχθηκε η Δέλτα Τρόφιμα και τον τίτλο Packaging Design of the Year κατέκτησε η A.S Strategy Branding & Communication.

Οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων μέσω της καινοτομίας τους στον σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος βραβεύτηκαν στην πέμπτη διοργάνωση των Packaging Awards της Boussias, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά του Covid-19, να παραλάβουν τα βραβεία τους, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, στο Ηouse 124. Όσοι ξεχώρισαν μέσω των Packaging Awards 2021 θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό World Star Packaging Awards 2022, ο οποίος διοργανώνεται από τον World Packaging Organization.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος West, δήλωσε σχετικά με τη φετινή διοργάνωση: «Πρόκειται για μια χρονιά που έδωσε νέες συνιστάμενες στις εταιρείες για τον σχεδιασμό συσκευασιών των προϊόντων τους. Εκτός από ποιοτικές, λειτουργικές, καινοτόμες, εντυπωσιακές, eco friendly συσκευασίες, δημιούργησαν συσκευασίες που κάνουν τον καταναλωτή να αισθάνεται πιο ασφαλής. Η επιτροπή, σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω και έχοντας τη λέξη βιωσιμότητα (sustainability at the products) βαθμολόγησε τις υποψηφιότητες και ανέδειξε τους νικητές. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους και να παροτρύνω τους συμμετέχοντες ανεξάρτητα αν βραβεύονται ή όχι ή τι βραβείο κέρδισαν σήμερα, να συνεχίσουν να δημιουργούν με πάθος, γνώση και φαντασία».

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ «OF THE YEAR»
Στα βραβεία συμμετείχαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, στα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης η εταιρεία La Petite Jumelle αναδείχθηκε Packaging Company (Supplier) of the Year, η Δέλτα Τρόφιμα ΑΕ αναδείχθηκε Brand of the Year, ενώ η A.S Strategy Branding & Communication Packaging Design of the Year.

ΤΑ GOLD ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις κατηγορίες της πρώτης ενότητας «Excellent Company», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες La Petite Jumelle (4 Gold), A.S Strategy Branding & Communication (2 Gold), ABC Design Communication, My Market και Λυχνία. Στις κατηγορίες της δεύτερης ενότητας «Technology», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες VIEPA-Innovating Packaging & Robotic Solutions, Εμμανουήλ Τσαντάκης, Tetra Pak Hellas και Τιτάν. Στις κατηγορίες της τρίτης ενότητας «Design & Labelling», Gold βραβείο απέσπασαν οι The Brandhouse, Intermed Ιουλία & Ειρήνη Τσέτη φαρμακευτικά εργαστήρια, Bluebox Print, Δέλτα Τρόφιμα, ABC Design Communication. Στις κατηγορίες της τέταρτης ενότητας «Sustainability», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Ηρακλής Συσκευασία και Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν. Στις κατηγορίες της πέμπτης ενότητας «Marketing», Gold βραβείο απέσπασαν οι Pressious Arvanitidis, Barilla Hellas, Δέλτα Τρόφιμα, Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος και A.S Strategy Branding & Communication. Στις κατηγορίες της έκτης ενότητας «Supply Chain & e-shopping», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες Denelpack και Ηρακλής Συσκευασία.

Οι «Of the Year» νικητές των Packaging Awards 2021 υπογραμμίζουν τη σημασία του design και της καινοτοµίας στη συσκευασία, δίνοντας παράλληλα… tips επιτυχίας!

PACKAGING COMPANY (SUPPLIER) OF THE YEAR
«Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας πέρα από αγάπη, πίστη στην ικανότητα της ομάδας και πολύ δουλειά»

«Η διάκριση αυτή για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, αλλά και το πλήθος των βραβείων που απέσπασε η La Petite Jummelle επιβεβαιώνει την υπεροχή της στον εγχώριο τομέα του Packaging, αλλά και στον διεθνή, μια και δεν είναι λίγα τα διεθνή βραβεία που έχουμε κατά καιρούς αποσπάσει. Η ομάδα μας και το δημιουργικό μας όραμα, μας έδωσαν για μια ακόμα φορά τη θέση που μας αξίζει στον τομέα της συσκευασίας. Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας πέρα από αγάπη, πίστη στην ικανότητα της ομάδας και πολύ δουλειά. Ευχαριστούμε τη διοργάνωση των βραβείων που δίνει την ευκαιρία σε εταιρείες του κλάδου μας να αναδείξουν την καινοτομία στη συσκευασία στην Ελλάδα».
Πάρις Ορφανός, CEO, La Petite Jumelle

BRAND OF THE YEAR
«Η συσκευασία αφηγείται την ποιότητα, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των προϊόντων»

«Στη Δέλτα επιδιώκουμε σταθερά να προσφέρουμε, μέσω των προϊόντων μας, προστιθέμενη αξία στους καταναλωτές μας. Η συσκευασία λοιπόν είναι μέρος αυτής της αξίας, καθώς αφηγείται την ποιότητα, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία, που διέπει όλη τη διαδικασία σχεδιασμού και παραγωγής των προϊόντων Δέλτα. Η Δέλτα εξελίσσει διαρκώς τα προϊόντα της, ώστε να ανταποκρίνονται στις πιο υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών. Οι συσκευασίες τους εκφράζουν τις σταθερές αξίες και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του περιεχομένου τους. Οι πολλαπλές βραβεύσεις που κατακτήσαμε για ακόμη μια φορά στα Packaging Awards, όπως και η βράβευση Brand of the Year, μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη για το μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα μας, που κατακτά πάντα υψηλούς στόχους».
Έλια Μπαϊμά, Marketing Director, Δέλτα

PACKAGING DESIGN OF THE YEAR
«Συνεχίζουμε να υπηρετούμε το design μέσα από την πολυπλοκότητα»

«Ευχαριστούμε θερμά, αισθανόμαστε περήφανοι που το αποτέλεσμα της δουλειάς μας τυγχάνει αναγνώρισης και επιβράβευσης. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πάθος και αγάπη. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε το design μέσα από την πολυπλοκότητα. Το design που για εμάς δεν καλύπτει μόνο τις αισθητικές περιοχές αλλά και τις ποιοτικές και ποσοτικές του ανάγκες. Αυτό άλλωστε αποτελεί το δικό μας λειτουργικό σύστημα και εγγυάται brands που ευδοκιμούν σ΄ένα καινούργιο και σύνθετο περιβάλλον. Η κάθε διάκριση που λαμβάνουμε επισφραγίζει την αξία της καθημερινής μας σκέψης και ενασχόλησης. Με αυτή μας τη βράβευση γίνετε ακόμα μεγαλύτερη η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να γινόμαστε συμμέτοχοι στις επιτυχίες των πελατών μας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την πίστη που δείχνουν σ’ εμάς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του “πάθους” που υπηρετεί το έργο μας με γνώμονα την αγάπη για αυτό. Πράγμα που μας καθιστά “Εργάτες της τέχνης μας”».
Αντωνία Σκαράκη, CEO, A.S Strategy Branding & Communication

ΕΝΟΤΗΤΑ EXCELLENT COMPANY – BRONZE WINNER
«Η βράβευσή μας αποτελεί ακόμη μία απόδειξη αποδοχής και αναγνώρισης της προσπάθειάς μας»

«H καινοτομία και η διαρκής αναζήτηση νέων προτάσεων με βασικό γνώμονα το να εμπλουτίζουμε το ρεπερτόριο επιλογών των καταναλωτών, είναι κάτι που διαχρονικά μας χαρακτηρίζει. Η βράβευσή μας στα Packaging Awards αποτελεί ακόμη μία απόδειξη αποδοχής και αναγνώρισης της προσπάθειάς μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο project που ξεκίνησε στα μέσα του 2020. Το να δουλέψουμε για την ανανέωση των συσκευασιών ενός τόσο αγαπημένου brand που ξεχωρίζει τόσα χρόνια από επαγγελματίες και καταναλωτές, αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση, στην οποία πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε στο ακέραιο. Tuborg your moments!».
Σοφία Μαυραντζούλη, Brand Manager Non Beer & Diageo Partnership, Olympic Brewery, Part of the Carlsberg Group

Ενοτητα Excellent Company – Gold Winner
«Η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας»

«Για όλους εμάς στα My Μarket, η καινοτομία και η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας μας και έτσι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας. Με σεβασμό στο περιβάλλον, δημιουργούμε νέα προϊόντα Ιδιωτικής Μάρκας, τα οποία διακρίνονται από την άριστη ποιότητά τους με σκοπό να προσφέρουμε τα καλύτερα σε όσους δείχνουν καθημερινά εμπιστοσύνη στο Δικό τους supermarket. Είμαστε περήφανοι που η προσπάθειά μας αυτή είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία μας να διακριθεί με τρία βραβεία στα φετινά Packaging Awards. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα My απέσπασαν ένα Χρυσό και δύο Χάλκινα βραβεία, γεγονός που μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία για τα επόμενά μας βήματα».
Ελεάνα Αστρά, Προϊσταμένη Marketing Brand Building, My Μarket