Έξι βραβεία, τέσσερα Χρυσά και δύο Ασημένια, καθώς και διάκριση ως «Ομάδα Πωλήσεων της Χρονιάς» απέσπασαν τα καταστήματα και τα παιχνίδια PLAY του ΟΠΑΠ στα Sales Excellence Αwards 2020, αναδεικνύοντάς τα ως το απόλυτο success story της εγχώριας αγοράς.

Το απόλυτο success story της εγχώριας αγοράς
Τον Ιανουάριο του 2017, o ΟΠΑΠ ξεκίνησε τη λειτουργία των πρώτων καταστημάτων PLAY, τα οποία αποτέλεσαν έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα προορισμό διασκέδασης, προσφέροντας μία νέα ολοκληρωμένη παικτική εμπειρία. Ύστερα από τρία χρόνια, ο συνολικός αριθμός καταστημάτων έχει φτάσει τα 375, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της χώρας και ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα δίκτυα καταστημάτων στην ιστορία της εγχώριας λιανικής αγοράς.

Η επιτυχία της ομάδας πωλήσεων των καταστημάτων του ΟΠΑΠ αντανακλάται στην επίτευξη σημαντικών οροσήμων μέσα στην προηγούμενη χρονιά, αλλά και στους ίδιους τους αριθμούς που φανερώνουν την αλματώδη πορεία του δικτύου. Συγκεκριμένα μέσα στο 2019, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων PLAY σημείωσε αύξηση 45%, φτάνοντας τα 202 εκατ. ευρώ.

Η λειτουργία των καταστημάτων απέφερε έσοδα 91 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ, 51 εκατ. ευρώ για το δίκτυο συνεργατών και 60 εκατ. ευρώ για το ελληνικό κράτος. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 25.000 παιγνιομηχανημάτων PLAY στην ελληνική αγορά, ενώ πλέον η πελατειακή βάση έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 500.000 χρηστών.

Ενισχύοντας την εμπειρία του παίκτη
Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία των PLAY το 2019 έπαιξε ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου προϊόντων με 36 νέα παιχνίδια, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 97. Παράλληλα, η ομάδα πωλήσεων συνεργάστηκε με όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές ομάδες της εταιρείας για την υλοποίηση ενός εντατικού πλάνου θεματικών ενεργειών στα καταστήματα του δικτύου (Pizza Night, Ladies Night, Match of the Day, Party Night, Τυχερή Ημέρα κ.ά.) που ξεπέρασε τις 30.000 σε ετήσια βάση.

Το μυστικό της επιτυχίας
Μέσα στο 2019, η ομάδα του ΟΠΑΠ υπέγραψε νέες εμπορικές συμφωνίες με περισσότερους από 230 επενδυτές, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω των άμεσων επενδύσεων. Δημιουργήθηκαν περισσότερες από 780 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός αριθμός από το 2017 ξεπερνά τις 2.400 θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου, τo 2019 μισθώθηκαν περισσότερα από 52 νέα ακίνητα, τονώνοντας για ακόμα μία χρονιά την εύθραυστη αγορά επαγγελματικών ακινήτων.

«Κλειδί» στην επιτυχία του τεράστιου έργου για την ανάπτυξη του νέου δικτύου των καταστημάτων PLAY και την εισαγωγή των παιγνιομηχανημάτων PLAY στο υφιστάμενο δίκτυο των καταστημάτων ΟΠΑΠ αποτέλεσε η άριστη συνεργασία 12 ομάδων του ΟΠΑΠ. Οι ομάδες αυτές ανέλαβαν και έφεραν άψογα εις πέρας την ανεύρεση ακινήτων, την επιλογή, αξιολόγηση και προετοιμασία των συνεργατών, τον σχεδιασμό των καταστημάτων, τις μελέτες Η/Μ και την επίβλεψη κατασκευής και παράδοσης του ακινήτου και τα για τα δύο δίκτυα.

Μεσα στο 2019, η ομαδα του οπαπ υπεγραψε νεες εμπορικες συμφωνιες με περισσοτερους απο 230 επενδυτες και δημιουργησε περισσοτερες απο 780 αμεσες νεες θεσεις εργασιας, ενω ο συνολικος αριθμος τους, απο το 2017, ξεπερνα τις 2.400 θεσεις εργασιας.

Tο 2019, ο κυκλος εργασιων των καταστηματων play σημειωσε αυξηση 45%, φτανοντας τα 202 εκατ. Ευρω, ενω η λειτουργια των καταστηματων απεφερε εσοδα 91 εκατ. Ευρω για τον οπαπ, 51 εκατ. Ευρω για το δικτυο συνεργατων και 60 εκατ. Ευρω για το ελληνικο κρατος.