Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Grant Thornton στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς συνεργάζονται για να προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου των ακριτικών νησιών επαγγελματικό προσανατολισμό με βάση τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ.

Η έναρξη της συνεργασίας των δυο οργανισμών ξεκίνησε πρόσφατα με την επίσκεψη μαθητών των Λυκειακών Τάξεων του Αγίου Ευστρατίου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ και τις δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την πρακτική τους άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Μετά την ενημέρωση προσφέρθηκε γεύμα στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους, όπου είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους στον Πρύτανη του ΟΠΑ, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, καθώς και στον Πρόεδρο της Grant Thornton, Σωτήρη Κωνσταντίνου. Τέλος, η δράση ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση παράστασης σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας.