Η καινοτομία, οι «έξυπνες» λύσεις και η εφευρετικότητα της νέας γενιάς βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Generation Next του Ιδρύματος Vodafone. Μεγάλη νικήτρια του Διαγωνισμού αναδείχθηκε η ομάδα «AgroTech» από τη Σχολή Edurobots – Εκπαιδευτική Ρομποτική Λασιθίου, η οποία σχεδίασε ένα σύστημα απομακρυσμένης διαχείρισης της καλλιεργήσιμης γης με στόχο τη διευκόλυνση της εργασίας των αγροτών στην περιοχή του Λασιθίου.

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κέρδισε η ομάδα «Chalki Aqua Team» από το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Χάλκης, με το έργο «Chalki Water Reserve Display». Η ομάδα σχεδίασε μια κατασκευή η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την εξοικονόμηση του νερού.

Την ομάδα των νικητών συμπληρώνουν, στην τρίτη θέση, οι «Virus Bots», μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. H ομάδα επηρεασμένη από την πανδημία του Covid-19 δημιούργησε μια συσκευή ανίχνευσης και μέτρησης παραγόντων της ατμόσφαιρας που επηρεάζουν την ανάπτυξη του ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες.