Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 14 Δεκεμβρίου
Οι καλές πρακτικές στον ψηφιακό μετασχηματισμό των ασφαλιστικών εταιρειών, οι τάσεις που αναμορφώνουν τα επιχειρηματικά μοντέλα των οργανισμών και το InsurTech ως disruptive force στον ασφαλιστικό κλάδο είναι τα κύρια θέματα του InsurTech Conference, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο Divani Caravel Hotel.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την BOUSSIAS. Keynote speakers του συνεδρίου είναι ο Venture Capitalist και Thought Leader Spiros Margaris, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στο Insurtech Leaderboard του InsTech_London Power 100 και τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των InsurTech influencers της Onalytica, και ο Digital Catalyst Lead του παγκόσμιου αντασφαλιστικού κολοσσού Swiss Re Evangelos Avramakis, ο οποίος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της Swiss Re με την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα επιμέρους accelerators και το start-up οικοσύστημα.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το case study του SPIXII (ένας από τους πλέον καινοτόμους InsurTech οργανισμούς της Ευρώπης) σχετικά με το πώς τα chatbots επαναπροσδιορίζουν την εξυπηρέτηση πελάτη στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, συνδυάζοντας τα user data με τα contextual data. Στο συνέδριο παρουσιάζονται case studies ψηφιακού μετασχηματισμού από ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, όπως είναι οι Interamerican, Ευρωπαϊκή Πίστη και Υδρόγειος. Επίσης, δεσπόζουσα θέση στην ατζέντα του Insurtech Conference έχει το επίκαιρο θέμα του αντίκτυπου του GDPR στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τα data analytics και το data privacy στην εν λόγω αγορά.