Η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, αποχώρησε από τη θέση της μετά από εννέα χρόνια στο «τιμόνι» του τμήματος video της Google, παραδίνοντας τα «ηνία» στον Neal Mohan. Σε ανάρτηση στο blog της, η Susan Wojcicki δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της με επίκεντρο την οικογένειά της, την υγεία της και τα προσωπικά projects της.

Επιπλέον, θα αναλάβει έναν συμβουλευτικό ρόλο, συνεργαζόμενη γενικά με την Google και τη μητρική της Alphabet Inc. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα και νιώθω ότι μπορώ να αποχωρήσω, διότι έχουμε έτοιμη μια εξαιρετική ηγετική ομάδα στο YouTube», εξήγησε.

Πρόκειται για το μακροβιότερο στέλεχος της Google και μια από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στη Silicon Valley. Όσο για τον Neil Mohan αποτελεί τον πρώτο κατά σειρά υποψήφιο να την αναπληρώσει τα τελευταία χρόνια, έχοντας μετακινηθεί από τον διαφημιστικό τομέα της Google στο YouTube το 2015 και αποτελώντας κατά κοινή ομολογία ως τον φυσικό διάδοχό της.

«Η Susan διαθέτει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Google και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται παντού», σημείωσαν οι Co-founders, Page και Sergey Brin.

(Πηγή: AdAge)