Είτε με ιστορία 31 ετών, είτε με 18 (από το 1ο ΦΕΔ του Γιάννη Ευσταθιάδη ή από τα πρώτα Ermis Awards του Γιώργου Ντούση), τα βραβεία της ΕΔΕΕ για τη δημιουργικότητα στην εμπορική επικοινωνία παραμένουν για τον κλάδο διαχρονικό σημείο αναφοράς. Και μπορεί φέτος όλοι να στερήθηκαν την απόλαυση της παρέλασης επί σκηνής, τα χειροκροτήματα και το socializing, ωστόσο, τα φετινά Ermis ήταν πλούσια σε μηνύματα.

«Με την ύπαρξή τους, έφεραν αισιοδοξία σε μια αγορά που ήθελε να θυμηθεί και να γιορτάσει τα κατορθώματά της», σχολιάζει ο Πάνος Σαμπράκος, στο πλαίσιο του ειδικού αφιερώματος που έχουμε ετοιμάσει στο τεύχος για τα Ermis Awards. «Ο θεσμός των Ermis Awards μας ενώνει, κι αυτό είναι κάτι που φέτος έγινε αντιληπτό πιο ξεκάθαρα από ποτέ» λέει ο Κωνσταντίνος Θεοτοκάς, ενώ ο Νίκος Σύμπουρας κάνει λόγο για ένα στοίχημα που κερδήθηκε, για μία διοργάνωση που κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες να φέρει μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Όπως επισημαίνουν τα μέλη των κριτικών επιτροπών, τίποτε δεν ήταν εύκολο καθώς ο θεσμός «μετακόμιζε» για πρώτη φορά εξ ολοκλήρου online, ωστόσο, κανείς δεν έχασε το κέφι του: «Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε ομαδικά», σχολιάζει η Καλίνα Κυρατσούλη. Σε μια περίοδο social distancing, «διατηρήσαμε τη διάθεση για συζήτηση, ανάλυση και ανταλλαγή απόψεων», λέει η Ελένη Ζησιμοπούλου και η Στέλλα Ροδοπούλου κάνει λόγο για μεγάλες δόσεις ευελιξίας και προσαρμοστικότητας.

Μιλώντας παράλληλα για τις τάσεις που αναδείχθηκαν μέσα από τα βραβεία, τα σχόλια των κριτών περιστρέφονται κυρίως γύρω από τις έννοιες καινοτομία, δημιουργικότητα και τόλμη μέσα από πραγματικά insights.

Τα φετινά Ermis σίγουρα θα μείνουν στην ιστορία. Όχι για την απουσία της τελετής απονομής, αλλά για την έμφαση που τελικά έδωσαν στην πραγματική αξία που πρέπει να ενσωματώνει κάθε διοργάνωση διακρίσεων: Στη συσπείρωση της αγοράς που εκπροσωπεί και στην ανάδειξη της καλύτερης δουλειάς.
Ανεβείτε λοιπόν στη «σκηνή» των σελίδων του MW και γιορτάστε μαζί με τους νικητές αυτά τα πολύ διαφορετικά Ermis Awards! Καλή ανάγνωση.