Μετά από μία μακρόχρονη θητεία στον ρόλο της Προέδρου της κριτικής επιτροπής των Tourism Awards, η δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη παραδίδει την σκυτάλη στον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aldemar Resorts: «Μετά από έξι χρόνια στην Προεδρία της κριτικής επιτροπής του θεσμού των Tourism Awards, παραδίδω με μεγάλη χαρά τη θέση στον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα μάχεται αποτελεσματικά, με όραμα, ιδέες και πάθος για ένα νέο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό.

Οι προκλήσεις είναι χωρίς αμφιβολία πολλές, το ίδιο μεγάλη όμως είναι πια και η γνώση, και πολλοί πλέον οι εμπνευσμένοι άνθρωποι που συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Είμαι σίγουρη ότι ο θεσμός των Tourism Awards θα συνεχίσει αναζωογονημένος και με νέες κατευθύνσεις το χρήσιμο έργο του, και ως μέλος πια της επιτροπής, θα έχω την ικανοποίηση να το καμαρώσω».

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των Tourism Awards 2022, υπογραμμίζει τη σημασία της σύνδεσης του τουρισμού με την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, ενώ οι ανανεωμένες κατηγορίες των βραβείων επίσης υπογραμμίζουν τις παραπάνω σχέσεις: «Βρισκόμαστε σε μια κομβική συγκυρία, καθώς οι τρέχουσες συνθήκες και προκλήσεις μας οδηγούν νομοτελειακά στη μεταστροφή του τουρισμού. Καλούμαστε να στραφούμε και να επικεντρωθούμε άμεσα στο νέο μοντέλο του τουρισμού όπου πρωτοστατεί η φιλοξενία, η ποιότητα ζωής και η επανατοποθέτηση ανθρώπου και περιβάλλοντος στο επίκεντρο των επιλογών των επιχειρήσεων. Οι άρρηκτες διασυνδέσεις του τουρισμού με την κοινωνία και την οικονομία είναι πλέον σε όλους ολοφάνερες. Επομένως μιλάμε για την Οικονομία της Φιλοξενίας, η έννοια της οποίας διαφαίνεται και μέσα από την ευρύτητα των ίδιων των Tourism Awards». Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 21η Ιανουαρίου 2022. Περισσότερα στο www.tourismawards.gr.