Με αφορμή την Ημέρα της Γης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Chiquita κάνει γνωστές τις πρόσφατες προσπάθειές της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω του περιορισμού της σπατάλης τροφίμων.

Στόχος η ολοκληρωτική εξάλειψη των απορριμμάτων μπανάνας μέχρι το 2020.

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, η Chiquita κάνει γνωστές τις πρόσφατες προσπάθειές της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω του περιορισμού της σπατάλης τροφίμων. Με στόχο την ολοκληρωτική εξάλειψη των απορριμμάτων μπανάνας μέχρι το 2020, η Chiquita έχει θέσει σε εφαρμογή μία σειρά πρακτικών μηδενικής σπατάλης, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, όπως η αναβάθμιση των μεθόδων καλλιέργειας, η εδραίωση προγραμμάτων χορηγίας μπανανών σε εθνικό επίπεδο και η εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Από τις τροπικές φυτείες μπανάνας στα ράφια του σουπερμάρκετ, η Chiquita επικεντρώνεται στη μείωση τροφικών απορριμμάτων, εμπνέοντας τους καταναλωτές να γίνουν μέρος της προσπάθειας για ένα υγιέστερο περιβάλλον. «Βρίσκοντας διαρκώς νέους τρόπους αξιοποίησης των μπανανών που δεν φτάνουν στα ράφια των καταστημάτων, η Chiquita αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης για την εύρεση λύσης που αφορά στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιδημίας σπατάλης τροφίμων», δήλωσε ο Νίκος Στεφανίδης, Country Manager Greece, Cyprus, Balkans της Chiquita Ελλάδος.