Ο CEO της Google, Sundar Pichai, ανακοίνωσε μέσα από το επίσημο blog της εταιρείας τα νέα μέτρα της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Google, ήδη από το 2007, λειτουργεί ως η πρώτη μεγάλη εταιρεία με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα, ενώ, από τις 14 Σεπτεμβρίου, εξαλείφει όλο το ιστορικό της σε κατανάλωση άνθρακα.

Στόχος της είναι μέχρι το 2030, όλες οι λειτουργίες της σε κάθε γραφείο, υποδομή και κέντρο της, να λειτουργεί με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Ταυτόχρονα, επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αστικά και βιομηχανικά κέντρα. Έτσι, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε όλο το κόσμο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, τις σωστές επενδύσεις σε υποδομές και εργαλεία, καθώς και τη στήριξη στους συνεργάτες, τις ΜΚΟ και τον κόσμο, η δεκαετία που διανύουμε θα είναι ίσως η πιο αποφασιστική για την κλιματική δράση. Είμαστε περήφανοι που εμείς κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τον κόσμο να φτάσει πιο κοντά σε ένα μέλλον χωρίς άνθρακα για όλους μας».