Η Peleano λανσάρει ένα νέο προϊόν στον χώρο του wine beverage, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία wine aperitifs. Η Peleano επιλέγοντας κρασιά και οινικές ποικιλίες από την Πελοπόννησο, δημιούργησε χαμηλόβαθμα αφρώδη απεριτίφ κρασιού, φέρνοντας έτσι το κρασί πιο κοντά σε ένα καταναλωτικό κοινό που ζητά ένα δροσιστικό και ελαφρύ day drink ποτό στην καθημερινότητά του.

Η αρχική ιδέα συνελήφθη στο entrepreneurial Silicon Valley, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας με την California όπου ζει η founder του brand Κατερίνα Γαρδέλη, ενώ η εταιρεία έχει έδρα την Πάτρα. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο υλοποίησε την ιδέα, αναλύοντας τις κατάλληλες μεθόδους προκειμένου να αποδοθούν τα φυσικά στοιχεία των οινικών ποικιλιών στο ακέραιό τους, ενώ η πρόσθεση effervescent bubbles ολοκλήρωσε το αρχικό concept. Κάτω από την «ομπρέλα» του «Peleano: a sparkling tale», διατίθενται δύο εκδοχές των 250 ml.