Το Ferryhopper, η ελληνική startup μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ανακοίνωσε την εξασφάλιση seed round 600.000 ευρώ, με κύριο επενδυτή την Metavallon.

Η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της εταιρείας διεθνώς, την ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών και τη διαφοροποίηση μέσω επιπλέον προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της. Για το 2019 η Ferryhopper στοχεύει να επεκταθεί σε Ιταλία και Ισπανία και την επόμενη χρονιά σε περισσότερους Μεσογειακούς προορισμούς καθώς και στη Βόρεια Ευρώπη. Βασικός στόχος είναι και η περαιτέρω εδραίωση στην Ελληνική αγορά.

Το Ferryhopper ιδρύθηκε το 2017, από τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short και το 2018 ήταν ο μεγάλος νικητής του «Βραβείου Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2018». Τον Φεβρουάριο του 2019 ανακοινώθηκε η συνεργασία με την easyGroup και η δημιουργία του easyFerry.com.

Το Ferryhopper παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν απευθείας δρομολόγια, να κάνουν κράτηση με ανταπόκριση και να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών προορισμών και διαδρομών. Σε λιγότερα από δύο χρόνια, έχει πουλήσει πάνω από 200.000 εισιτήρια μέσω της πλατφόρμας για πάνω από 160 προορισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλάνα της εταιρείας είναι και η -ψηφιακή κυρίως- επικοινωνιακή προβολή της, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή σχετικός σχεδιασμός και συνεργασίες, με την εταιρεία να είναι ανοιχτή σε καινοτόμες προτάσεις.