Μέσα από τις διακρίσεις αναδεικνύονται οι νέες τάσεις που χαρακτηρίζουν το mobile οικοσύστημα, καθώς και οι σύγχρονες μεθοδολογίες που αφορούν σήμερα στην ανάπτυξη των mobile εφαρμογών.

Σε εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 στο Anais Club στη Βαρυμπόμπη η τελετή απονομής των Mobile Excellence Awards 2019, των επιχειρηματικών βραβείων που διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά η BOUSSIAS, με την υποστήριξη του ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της ΕΕΚΤ, του ΣΕΚΕΕ, του ΣΕΠΕ, του GRECA, του ΕΙΠ και του Hellenic CIO Forum της ΕΕΔΕ.

Στην τελετή, στην οποία συμμετείχαν ενεργά 280 στελέχη της αγοράς, βραβεύθηκαν και φέτος οι βέλτιστές πρακτικές και τα πιο καινοτόμα mobile apps και projects της χρονιάς. Στη φετινή διοργάνωση κατεγράφη ρεκόρ συμμετοχής, αφού κατατέθηκαν 40% περισσότερες υποψηφιότητες σε σχέση με πέρυσι.

Χαιρετισμός
Στον εισαγωγικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, Καθηγητής Γιώργος Δουκίδης ανέφερε τις πέντε τάσεις που αναδείχθηκαν φέτος: Το mobile βρίσκεται στην καρδιά της πελατοκεντρικότητας, αποτελεί βασικό εργαλείο του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, ενώ σχετίζεται στενά και υποστηρίζει θέματα κοινωνικής ευθύνης. Επιπλέον, τόνισε ότι μέσα από τα βραβεία αναδείχθηκε η σύγχρονη μεθοδολογία στην ανάπτυξη των mobile εφαρμογών και η χρήση του IoT στην πράξη.

Τιμητικά βραβεία
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των τριών τιμητικών βραβείων. Το πρώτο απονεμήθηκε στον Γιώργο Ιωαννίδη, ηγετική φυσιογνωμία του χώρου των τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ, της RomTelecom και Πρόεδρος ΔΣ της Azerfon.

Το δεύτερο απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου που έχει μετατρέψει την πόλη του σε δήμο-πρότυπο ψηφιακής ανάπτυξης, υλοποιώντας καινοτόμα έργα όπως το λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφορεί στο κέντρο της πόλης, τα e-ΚΕΠ, οι εφαρμογές Smart Parking, Smart Lighting, Smart Farming και η εφαρμογή Trikala Check App.

Το τρίτο τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε στους μαθητές του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, οι οποίοι, σε συνεργασία με το τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημιουργήσαν την καινοτόμο εικονική επιχείρηση «Ant», στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece.

GRAND AWARDS
Μεγάλοι νικητές της βραδιάς, ήταν η ATCOM που απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία, η Warply που κέρδισε εφτά βραβεία, η Cosmote που κέρδισε έξι βραβεία και η Vodafone με συνολικά τέσσερα βραβεία.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την διοργάνωση που ανταμείβει, και πρακτικά πάει ένα βήμα πιο πέρα τον κόσμο του Mobile. Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες που μας δίνουν το δικαίωμα και την αξία να τους πάμε κι εμείς ένα βήμα πιο μπροστά
Γιώργος Καρδαμπίκης, Account Director, ATCOM

Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή μας βράβευση, είναι το πρώτο Grand Award που κερδίζουμε και δείχνει την πολύ μεγάλη ανάπτυξη του mobile στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε πολύ τους κριτές που μας επέλεξαν, αλλά και την BOUSSIAS
Μαρία Πάτση, General Manager, Warply

To Grand Award είναι για εμάς μια τεράστια επιτυχία. Καταφέρνουμε να κάνουμε πραγματικότητα, σιγά-σιγά, έναν καλύτερο κόσμο για όλους – ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ, όμως, και για αυτό η προσπάθεια θα είναι μεγάλη και στη συνέχεια.
Σταματέλα Παργηνού, Section Manager, Mobile apps, Cosmote

Σκοπός μας στη Vodafone είναι να αναπτύσσουμε καινοτόμες εφαρμογές και προϊόντα για ένα καλύτερο μέλλον, για έναν πιο δίκαιο ψηφιακό κόσμο, προσιτό σε όλους. Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην επιτροπή αξιολόγησης για την αναγνώριση
Χάιδω Ηλιοπούλου, Head of Brand, Marketing Communications, Media and Insights, Vodafone Greece

ΚΟΡΥΦΑΙΑ GOLD AWARDS
Συγκινητική στιγμή της τελετής αποτέλεσε η απονομή των κορυφαίων Gold βραβείων, που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία, σε δύο έργα με κοινωνική συνεισφορά: Στην εφαρμογή MyAlma της SimpleΑpps, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και στο «Smart Parking for Disabled», το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Θέσεων Στάθμευσης για ΑμεΑ, που ανέπτυξε η Cosmote, στο Δήμο Χανίων.

Αξιοποιήσαμε την ολοένα αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας παρέχοντας ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Μέσα από την εφαρμογή MyAlma κάθε γυναίκα έχει στο χέρι της ενημέρωση, συμβουλές για τη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της.
Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, Πρόεδρος, «Άλμα Ζωής»

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέρνουμε μέσα από τη συνεργασία με την Cosmote και με την προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στο Δήμο, να αποδείξουμε ότι η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει εργαλεία που λύνουν τις ανισότητες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα
Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
«Τα Βραβεία έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί βραβεύουν ιστορικά στελέχη, μέσω των οποίων γίνεται γνωστή η ιστορία της τεχνολογίας και οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν τις εξελίξεις. Αυτό αποτελεί πλούσια κληρονομιά για τα νέα στελέχη που επίσης βραβεύονται. Οπότε, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σύζευξη».
Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΤ

«Σήμερα βραβεύουμε τις εφαρμογές και τις επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί στο mobile aggregation. Είναι εφαρμογές χρήσιμες για τον πολίτη, για την επιχείρηση, για την πολιτεία. Εύχομαι, να έχουμε του χρόνου ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καθώς φέτος έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής».
Γιάννης Σύρρος, Γεν. Διευθυντής ΣΕΠΕ, Μέλος ΔΣ Digital Europe, Αντιπρόεδρος WITSA

«Σήμερα βραβεύουμε τις εταιρείες που διακρίθηκαν στην παραγωγή εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και το βασικό συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι η ελληνική ψηφιακή παραγωγή βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο που μπορεί να ανταγωνιστεί διεθνώς».
Παντελής Αγγελίδης, Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ, Πρόεδρος Vidavo

«Τα Mobile Excellence Awards είναι ένας εξαιρετικός θεσμός! Βοηθάει πάρα πολύ και τις εταιρίες αλλά και τον ανθρώπινο παράγοντα και είναι σημαντικό να συνεχίσει να διοργανώνεται».
Αντώνης Μπαρούνας, Vice President & General Manager, Europe and Global accounts, Lenovo

«Σε μια εποχή mobile first, όπου το 5G έχει ήδη αρχίσει να κάνει δυναμικά την εμφάνιση του, εύχομαι του χρόνου να δω να βραβεύονται ελληνικές εφαρμογές και υπηρεσίες 5G και μάλιστα με προσανατολισμό στην παγκόσμια αγορά. Μπράβο στην BOUSSIAS για τη διοργάνωση και ευχαριστώ για την τιμή να συμμετέχω στην ομάδα των αξιολογητών».
Μαρία Μπούρα, Director, Government & Industry Relations & Innovation, Ericsson

«Τα Mobile Excellence Awards είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στη χώρα. Είναι μια ευκαιρία για όλες τις εταιρίες που κάνουν πράγματα, ειδικά στην περίοδο της κρίσης που αφήσαμε, ώστε να δείξουν τι έχουν κάνει, που έχουν επενδύσει και να επιβραβευτούν γι’ αυτό».
Ξενοφών Λιαπάκης, Γεν. Διευθυντής Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Πληροφορικής, Interamerican, Πρόεδρος Hellenic CIO Forum

«Η εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική για όλες τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας. Γίνεται προβολή των λύσεων, οι οποίες αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων, δίνουν περισσότερες ευκολίες και το πιο σημαντικό είναι ότι αλλάζουν και τη ζωή των εταιριών δίνοντας μεγάλη ευελιξία σε όλους τους τομείς».
Γιώργος Διαμαντόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Vodafone Innovus

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, περιγραφή των έργων που απέσπασαν Gold βραβείο, καθώς και το πλήρες video και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο www.m-awards.gr