Αυτό που άλλαξε τον τρόπο δουλειάς μου τα τελευταία χρόνια είναι… η συνειδητοποίηση πως μέσα από συλλογική προσπάθεια μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των ανθρώπων και να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στην κοινωνία.

Ισχυρισμοί βιωσιμότητας χωρίς αποδείξεις είναι… σαν σπόροι απλά σκορπισμένοι, χωρίς χώμα. Μόνο με στοιχεία ριζώνουν και ανθίζουν, τροφοδοτώντας ένα πιο πράσινο, φωτεινότερο μέλλον για όλους. Οι επιχειρήσεις είναι απαραίτητο να ενσωματώσουν στη στρατηγική τους δείκτες βιωσιμότητας και να παρέχουν με συνέπεια αποδείξεις και μετρήσιμα αποτελέσματα, με στόχο να εξασφαλίσουμε ένα βιωσιμότερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η επικοινωνία μπορεί να ξεπεράσει το gender stereotyping εάν… επιλέγουμε να ενισχύουμε διαφορετικές φωνές, να προωθούμε τον διάλογο χωρίς αποκλεισμούς και να αναδεικνύουμε τις απεριόριστες δυνατότητες κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας κ.λπ. Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, ενισχύουμε την αποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής μας στρατηγικής και συμβάλλουμε σε μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία.

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι διαφημιζόμενοι από τα agencies είναι… η καθοδήγηση, η δημιουργική προσέγγιση, η βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης σύνδεσης, ο στρατηγικός προσανατολισμός σε ένα περιβάλλον που εξελίσσεται ραγδαία τεχνολογικά και ένα κοινό πάθος για τη δημιουργία αφηγήσεων που όχι μόνο σαγηνεύουν αλλά και εμπνέουν δράση και θετικές αλλαγές.

Οι βασικοί πυλώνες μιας επιτυχημένης PR καμπάνιας είναι… μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που να περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό, συναρπαστική αφήγηση, σχολαστική εκτέλεση και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία χρησιμεύουν ως ο ακρογωνιαίος λίθος για την οικοδόμηση και τη διαφύλαξη της εταιρικής φήμης στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της δημόσιας αντίληψης.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία βασίζεται στη φράση… μη σταματάς ποτέ να μαθαίνεις, να ακούς, να ρωτάς, να παρατηρείς, να συζητάς και να εκμεταλλεύεσαι όλα όσα σου προσφέρει ο κόσμος στον οποίο ζεις. Εξελισσόμαστε μόνο όταν είμαστε ανήσυχοι, εξωστρεφείς και ανοιχτοί σε προκλήσεις.