Το 2004, η εταιρεία Eurocatering AE λανσάρει τη μάρκα Φρεσκούλης, συστήνοντας για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τις φρέσκες, προ-κομμένες, πλυμένες σαλάτες λαχανικών και ξεκινά να προσφέρει από τότε ως σήμερα στον καταναλωτή που αγαπά την υγιεινή διατροφή και αναζητά έξυπνες διατροφικές συνήθειες, καινοτόμες λύσεις σε φρέσκα προϊόντα.

Πρωτοπορία σε κάθε «σταθμό» του brand
Σε όλα αυτά τα χρόνια, το brand κατάφερε να κατακτήσει σημαντικά milestones τόσο για το ίδιο, όσο και για το καταναλωτικό κοινό. Ειδικότερα:

  • Το 2007 λανσάρει την ατομική φρέσκια φρουτοσαλάτα χωρίς συντηρητικά.
  • Το 2008 λανσάρει, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, με τρεις κωδικούς (Caesar’s, Τόνο, Ρόκα & Παρμεζάνα), τη σειρά Έτοιμες για κατανάλωση Σαλάτες Γεύματα.
  • Το 2015 λανσάρει, για πρώτη φορά στην αγορά, το concept της Aτομικής έτοιμης πλυμένης σαλάτας, της μίας μερίδας. Ακολουθούν τα λαχανικά ατμού: ένα πλήρες γεύμα με ανάμεικτα λαχανικά, τα οποία, χάρη στη βαλβίδα ατμού της συσκευασίας, μαγειρεύονται μέσα σε αυτήν και είναι έτοιμα μόλις σε 10 λεπτά.
  • Το 2017, υιοθέτησε στην επικοινωνία του την ονομασία Υγιεινά Σνακ to-go για τις ατομικές φρουτοσαλάτες, το καρότο μίνι και το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και μέλι. Επίσης, λαμβάνει την πρώτη πιστοποίηση πανελλαδικά από την TÜV Nord και ξεκινά την παραγωγή έτοιμων πλυμένων βιολογικών σαλατών.
  • Το 2019, λανσάρει, για πρώτη φορά στην αγορά, το concept της Οικογενειακής έτοιμης πλυμένης σαλάτας, των τεσσάρων μερίδων και, ταυτόχρονα, εισάγει στη σειρά Έτοιμες Σαλάτες Γεύματα, την Quinoa, την πρώτη vegan συνταγή.
  • Τον Μάιο 2021, λανσάρει τη σούπερ καινοτόμα και θρεπτική σειρά Super Bowls. Tην ίδια χρονιά προσθέτει στη σειρά Έτοιμες Σαλάτες Γεύματα, τη δεύτερη vegan συνταγή Caesar’s Vegan με πρωτεΐνη σόγιας.

Σήμερα, το brand Φρεσκούλης εκτείνεται σε τρεις κατηγορίες με 68 συνολικά προϊόντα.

Η αποθέωση της φρέσκιας σαλάτας με ένα pop-up store
Αξίζει να αναφερθεί ότι, το 2022, η μάρκα που, με τα προϊόντα της, κατόρθωσε να κάνει την υγιεινή διατροφή μία εύκολη και ευχάριστη, καθημερινή ρουτίνα, «αποθεώνει» τη φρέσκια σαλάτα με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού pop-up store, το οποίο εγκαινιάστηκε στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Το «We Love Salads» Pop-Up store by Φρεσκούλης δημιουργήθηκε ώστε να παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, στο κοινό όλη η γκάμα Φρεσκούλης με τα 68 προϊόντα της τοποθετημένα μαζί. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν είτε να παραγγείλουν από το μενού, προτεινόμενες συνταγές σαλάτας, είτε να φτιάξουν τη δική τους σαλάτα, όπως επιθυμούν, επιλέγοντας από τα διαθέσιμα υλικά του salad bar και να γευτούν έναν φρεσκοστυμμένο χυμό από φρούτα και λαχανικά.

Το μέλλον και οι προοπτικές για τα Έτοιμα Γεύματα
Δημιουργώντας την κατηγορία Υγιεινά Γεύματα & Σνακ to-go, η οποία αποτελείται από ολόφρεσκες και ολοκληρωμένες προτάσεις υγιεινής διατροφής on-the-go, ο Φρεσκούλης άλλαξε τα δεδομένα, κάνοντας τη φρεσκάδα και την ευκολία συνώνυμες με την υγιεινή διατροφή. Αφοσιωμένο ως brand στη διάδοση της καλής υγείας και ευημερίας (Στόχος 3 των 17 στόχων του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη), στόχος είναι να συμβάλλει ολοένα και περισσότερο σε μια σωστή διατροφή και στην καθημερινή διαχείριση του χρόνου του καταναλωτή, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια συνολικά πιο ισορροπημένη ζωή.

Ο δραστήριος τρόπος ζωής και η τάση του wellness, τα οποία εξελίσσονται όλο και πιο πολύ, όπως αναφέρουν έρευνες και τάσεις της αγοράς, αυξάνει συνεχώς την ανάγκη για υγιεινά to-go προϊόντα. Οι σύγχρονοι καταναλωτές, αποζητούν ολοένα και περισσότερο γεύση και απόλαυση στην υγιεινή διατροφή. Το brand Φρεσκούλης συμβαδίζει με τα παγκόσμια trends μέσα από τις προτάσεις που διαθέτει για κάθε ανάγκη και περίσταση των καταναλωτών. Αυτό αποδεικνύουν, άλλωστε, τα πλούσια offerings σε φρέσκα Έτοιμα Γεύματα ready-to-eat, με διατροφικά σωστές επιλογές, εύκολες στην κατανάλωση, προσβάσιμες παντού, έχοντας ως επίκεντρο την απόλαυση και τη θρέψη.

Το μέλλον και οι προοπτικές για τα vegan προϊόντα
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως υιοθετούν την ιδέα της vegan διατροφής, είτε για λόγους υγείας, ευεξίας και ευαισθησίας σχετικά με το μέλλον του πλανήτη, είτε για λόγους πεποιθήσεων. Ειδικότερα, ακολουθώντας τα χρόνια της πανδημίας, η τάση αυτή έχει αυξηθεί και είναι ενδεικτική η αύξηση πωλήσεων σε προϊόντα φυτικής προέλευσης. Βάσει έρευνας, τα ποσοστά ανάπτυξης των vegans στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάζονται κάθε χρόνο. Οι σύγχρονοι καταναλωτές, πλέον έχουν σαφή προτίμηση προς την υγιεινή διατροφή, ενώ, ταυτόχρονα, επηρεασμένοι από παγκόσμια trends, είναι «ανοιχτοί» σε πειραματισμούς και νέα υλικά / συστατικά. Και πάλι το brand Φρεσκούλης ως αρωγός της υγιεινής διατροφής με το πρωτοποριακό πνεύμα που το χαρακτηρίζει -καθώς και εξ ορισμού vegan-, έχει επενδύσει στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων vegan και vegetarian κωδικών, στις σειρές Υγιεινών Έτοιμων Γευμάτων to-go, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν.


Fun facts για τον Φρεσκούλη
H εταιρεία Eurocatering ΑΕ, που παράγει τα προϊόντα Φρεσκούλης, είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση «No Food Waste», η οποία αναπτύχθηκε από τον φορέα πιστοποίησης TÜV Austria Hellas, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε». Έχοντας ως στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, μεριμνά σε καθημερινή βάση για τη διάσωση τροφίμων σε περιπτώσεις πλεονασμάτων και μη διάθεσης προϊόντων, καθώς και για τη συλλογή οργανικών, με στόχο την αξιοποίησή τους για παραγωγή λιπασμάτων /εδαφοβελτιωτικών και βιοενέργειας.

Η μάρκα Φρεσκούλης διαθέτει στην αγορά πολλά προϊόντα σε ατομικές συσκευασίες, καθώς και με επανακλειόμενο αυτοκόλλητο. Ως μέλος της «Συμμαχίας κατά της Σπατάλης Τροφίμων», φροντίζει μέσω της Έρευνας & Ανάπτυξης, να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση της διατροφής του και στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.
Τα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί η μάρκα, είναι 100% ανακυκλώσιμα.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Α. ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ σαλάτες σε 3 μεγέθη,
Ατομικές, Οικογενειακές, Κανονικές
Β. ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ σαλάτες
Γ. ΝΕΑΡΑ ΦΥΛΛΑ άπλυτα
(ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ
& ΣΝΑΚ TO GO
Α. ΣΑΛΑΤΕΣ ΓΕΥΜΑΤΑ
(συμπεριλαμβανομένων 2 vegan & 2 vegetarian)
Β. SUPER BOWLS
(συμπεριλαμβανομένων 1 vegan & 1 vegetarian)
Γ. ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΕΣ
Δ. ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
& ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Α. ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Β. ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ