Σε μια περίοδο όπου το video περιεχόμενο συνιστά καταλύτη της στρατηγικής marketing, πώς μπορούν τα brands να το αξιοποιήσουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο;

Τώρα είναι η στιγμή να οικοδομήσετε κοινότητες με νόημα». Αυτό υποστηρίζει η Mari Smith, Premier Facebook Marketing Expert & Top Social Media Thought Leader, CEO, Mari Smith International, Inc. Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη ομιλία της που θα ανοίξει το All Things Facebook & Instagram Conference στις 18 Φεβρουαρίου, η «βασίλισσα του Facebook», μιλά στο Marketing Week για τον ρόλο του video, του livestream και του conversational marketing, αναλύει τις πιο καθοριστικές τάσεις και δίνει hands-on tips για περιεχόμενο με μετρήσιμα αποτελέσματα.

MW:Το 2020 ήταν μια ανορθόδοξη χρονιά από πολλές απόψεις και η φυσική αποστασιοποίηση έδωσε τεράστια ώθηση στα social media. Ποια «μαθήματα» δίδαξε στα brands;

Mari Smith: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καταναλωτές και επιχειρήσεις είναι πλέον εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά events και τις διαδικτυακές συναντήσεις. Ωστόσο, έχει επέλθει κόπωση, καθώς οι άνθρωποι βρίσκονται διαρκώς μπροστά σε μια οθόνη.

Τα brands θα ήταν καλό να αναζητήσουν δημιουργικούς τρόπους σύνδεσης με το κοινό τους και να το εμπλέξουν με ουσιαστικούς τρόπους. Μιλήστε για το πόσο φωτεινό διαγράφεται το μέλλον. Εμπνεύστε ελπίδα στο κοινό σας. Αν είναι δυνατόν, προσφέρετε κάτι για το οποίο να ανυπομονούν όταν ο κόσμος επιστρέψει στη «νέα κανονικότητα», όταν θα μπορούμε να ταξιδεύουμε πιο ελεύθερα και να συναντιόμαστε από κοντά. Τώρα είναι η στιγμή για να εμβαθύνετε τη σχέση σας με τους πιστούς σας ακολούθους, να καλλιεργήσετε μεγαλύτερη οικειότητα και να οικοδομήσετε κοινότητες με νόημα.

Το Facebook video αποτελεί καίριο πυλώνα του marketing εδώ και καιρό. Ωστόσο, πολλά brands φαίνεται πως κάνουν κάτι λάθος. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες μιας επιτυχημένης στρατηγικής Facebook video marketing;

Το κλειδί είναι στα διαρκή tests. Πολλές φορές το brand video content χρησιμοποιεί generic υλικό για να αποδώσει σημαντικά στοιχεία. Αυτό μπορεί να είναι αποτελεσματικό για κάποιες μάρκες αλλά όχι για κάποιες άλλες. Με έξυπνο και δημιουργικό editing, τα videos μπορούν να «ταξιδέψουν» τους θεατές και να διηγηθούν μια ιστορία που κερδίζει και κρατά την προσοχή. Παράλληλα, τα brands που είναι διατεθειμένα να βάλουν πραγματικούς ανθρώπους μπροστά από την κάμερα είναι αυτά που θα βγουν νικητές.

Όταν έχεις ένα αληθινό πρόσωπο να αλληλεπιδρά με τους θεατές σε live video, η εταιρεία ενισχύει τον ανθρώπινο χαρακτήρα της και αναπτύσσει βαθύτερες σχέσεις εμπιστοσύνης με τη βάση του. Φυσικά, κατανοώ ότι το live video μπορεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις, κάθε βεληνεκούς. Η αυτοπεποίθηση on camera είναι ένα σημείο-κλειδί που διδάσκω στους πελάτες και τους μαθητές μου, μαζί με το να κινητοποιούν το ακροατήριό τους ώστε να αναλάβει δράση που οδηγεί σε αύξηση των leads και των πωλήσεων.

Σε τελική ανάλυση, θέλουμε το video περιεχόμενό μας, είτε live είτε μαγνητοσκοπημένο, να δημιουργεί μετρήσιμα αποτελέσματα που αντανακλώνται στο bottom line, όχι απλά να συγκεντρώσουμε views.

Στην περσινή διοργάνωση του All Things Facebook, ο Alex Khan τόνισε τη δύναμη του live video, ενώ και εσείς μιλάτε με κάθε ευκαιρία για τον engaging χαρακτήρα του. Ποια είναι η συνταγή για ένα αποτελεσματικό Facebook live video;

Πρώτον, επενδύστε οπωσδήποτε σε μια καλή DSLR κάμερα και φακό, φωτισμό και μικρόφωνο. Στόχος είναι να θέσετε ψηλά τον πήχη με το περιεχόμενό σας και να εμφανιστείτε στην οθόνη με απολύτως επαγγελματικό τρόπο. Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήστε «απλά» το τηλέφωνό σας και να δημιουργήσετε μια πιο ανεπίσημη και ζεστή εμπειρία, αν αυτό συνάδει με την εικόνα του brand σας.

Εντούτοις, έχω διαπιστώσει ότι το streaming από desktop με επαγγελματικές υποδομές και χρησιμοποιώντας μια third party πλατφόρμα κάνει τη διαφορά. Η προσθήκη γραφικών και lower thirds, αλλά, κυρίως, η δυνατότητα να ανεβαίνουν τα σχόλια των χρηστών στην οθόνη κατά τη διάρκεια του live μπορούν να βελτιώσουν πραγματικά την εμπειρία.

Στα best practices συγκαταλέγεται και ο έγκαιρος προγραμματισμός του livestream. Σκεφτείτε στρατηγικά πόσο θα διαρκέσει η μετάδοση, τι θα πείτε και, το σημαντικότερο, ποια είναι η δράση στην οποία θέλετε να οδηγηθούν οι θεατές. Είναι πλήρως θεμιτό το να κατευθύνετε το ακροατήριο σε μια landing page με έναν lead magnet ή μια ειδική προσφορά. Στη συνέχεια, μετά το live, διευρύνετε τις προβολές με τον Ads Manager προκειμένου να φτάσετε στο κοινό-στόχος.

Και κάποια πιο εξειδικευμένα tips:

  • Δημιουργήστε custom Engagement Audiences των θεατών του video για retargeting με αναβαθμισμένο δημιουργικό.
  • Φτιάξτε clips χρησιμοποιώντας το Facebook Live σας για επιπλέον, περιεχόμενο μικρής διάρκειας.
  • Προβάλλετε το replay video σε άλλα κανάλια.
  • Δημιουργήστε ένα νέο post από το replay video μετά από ένα χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας τα videoviews.

Παρατηρείται μια αξιοσημείωτη στροφή προς το conversational marketing και το messaging. Πώς μπορούν τα brandsνα αξιοποιήσουν αυτό το trend και ποιος ο ρόλος του video;

Το Facebook προσπαθεί με κάθε τρόπο να εδραιώσει τη συνοχή μεταξύ των τεσσάρων βασικών apps/υπηρεσιών της εταιρείας: Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp. Αυτό που επίκειται είναι η απόλυτη ευελιξία των χρηστών στο να επιλέγουν πώς και πού θα αλληλεπιδράσουν με τις μάρκες σε ολόκληρο το φάσμα αυτών των εφαρμογών, ειδικά στο πλαίσιο του mobile commerce, αλλά και για αναβαθμισμένο customer service.

Η απόκτηση του παρόχου τεχνολογίας CRM Kustomer από τη Facebook μαρτυρά ακριβώς την κατεύθυνση που έχει επιλέξει η εταιρεία. Η προσθήκη ενός πιο ισχυρού εργαλείου conversational marketing και messaging στην «οικογένεια» των Facebook appsαποτελεί το επόμενο βήμα στην προσπάθεια συλλογής δεδομένων, για περισσότερο εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Ωστόσο, forward-thinking brands θα χαρτογραφήσουν ολοκληρωμένα «ταξίδια» εξυπηρέτησης πελατών ώστε να συναντούν τους καταναλωτές εκεί που βρίσκονται πραγματικά. Μια ιδανική λύση είναι ένα συνεκτικό CRM που συγκεντρώνει όλες τις συζητήσεις από όλα τα κανάλια ώστε ο πελάτης να μη χρειάζεται να επαναλάβει το αίτημά του για να εξυπηρετηθεί.

Τώρα, όσον αφορά το video στο περιβάλλον του private messaging, είναι κάτι που βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Όταν το Facebook εγκαινίασε το Messenger API το 2016, λίγο μετά το λανσάρισμα του Facebook Live, αμέσως οραματίστηκα ένα μέλλον όπου οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική εξυπηρέτηση μέσω live video chatστο Messenger.

Ελπίζω ότι αυτή η μέρα θα έρθει! Ίσως το Facebook δημιουργήσει Messenger Rooms για σελίδες επιχειρήσεων. Εναλλακτικά, η παροχή σύντομων video tutorials ή άλλων χρηστικών videos μέσω private messagingσίγουρα θα ενισχύσει την εμπειρία των χρηστών.

ELEVATOR PITCH

MW: Γιατί η keynote εισήγησή σας στο επερχόμενο All Things Facebook είναι must-watch για τους marketers;

Το Facebook και η «οικογένεια» εφαρμογών του μετασχηματίζονται ασταμάτητα και συνεπώς αποτελεί πρόκληση για τους marketers να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αποφασίζουν πού να εστιάσουν. Στη δυναμική ομιλία μου, θα τους βοηθήσω να εντοπίσουν τα πιο ισχυρά στοιχεία του Facebook, αυτά που θα πρέπει τα brands να χρησιμοποιούν για να επιτύχουν βέλτιστα αποτελέσματα. Παράλληλα, θα αποκωδικοποιήσω τον χάρτη που ακολουθεί το Facebook, ώστε οι marketers να είναι ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τις νέες τάσεις και να αποκτήσουν πλεονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

INFO
Αποκαλούμενη και «βασίλισσα του Facebook», η Mari Smith θεωρείται μια από τους σημαντικότερους experts στο πεδίο του Facebook Marketing και κορυφαία Social Media Thought Leader. Περιζήτητη ομιλήτρια, η Mari είναι corporateSocial Media strategist και brand ambassador για πολλές ηγετικές εταιρείες.

Στο portfolio των πελατών της συμπεριλαμβάνονται brands όπως τα AT&T, Verizon, Adobe και Bank of America. Είναι επίσης expert webinar leader και live webcast host, ενώ έχει δημοσιεύσει τα βιβλία Facebook Marketing: An Hour A Day (co-author) και The New Relationship Marketing.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ TRENDS ΣΤΟ FACEBOOK MARKETING;

  • Video περιεχόμενο, ιδιαίτερα το live streaming.
  • Οικοδόμηση κοινοτήτων με ουσία, χρησιμοποιώντας το Groups σε business Pages.
  • Mobile commerce σε ολόκληρη την «οικογένεια» των Facebook apps, σε συνδυασμό με conversational marketing και ολοκληρωμένο customer service.