Η εταιρεία αναμένει εξάλλου άνοδο και στα μερίδια αγοράς, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2012 στην κατηγορία αναψυκτικών με γεύση (all flavors), το μερίδιο της Λουξ έφτασε το 17,2% από 15,8% το αντίστοιχο διάστημα του 2011. O επικεφαλής της Λουξ Μαρλαφέκας τόνισε ότι η ορθή διαχείριση των δαπανών και η έμφαση στη μείωση του λειτουργικού κόστους εγκαίρως «προετοίμασαν την εταιρεία για τις σημερινές συνθήκες και της έδωσαν τη δυνατότητα να αντέξει στον ανταγωνισμό των πολυεθνικών», όπως είπε, αναφέροντας παράλληλα ότι η αγορά χυμών και αναψυκτικών θα κλείσει το 2012 με πτώση 8-10%.

Επιθετική πολιτική τιμών
Σύμφωνα με την εταιρεία, η θετική πορεία των πωλήσεων οφείλεται στην επιθετική πολιτική τιμών τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική, μέσα από μια σειρά ενεργειών όπως η συγκράτηση τιμών, οι προσφορές, οι πολυσυσκευασίες με δώρα κ.λπ. όσο και στην στροφή των καταναλωτών στα ποιοτικά προϊόντα, χαρακτήρα που διαθέτουν τα προϊόντα Loux. Mάλιστα, όπως φάνηκε από τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρείας, η Λουξ Μαρλαφέκας αναμένεται να διατηρήσει την επιθετική πολιτική τιμών το επόμενο διάστημα.

Η Λουξ Μαρλαφέκας δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 62 χρόνια και σήμερα αριθμεί τρεις μονάδες παραγωγής, εμφιάλωσης και διανομής των προϊόντων της, τρία εμπορικά σήματα και ευρεία γκάμα αναψυκτικών και χυμών. Το δίκτυο διανομής της εκτείνεται σε όλη τη χώρα, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Κύπρο. Πρόσφατα εισήλθε στην αγορά της Κίνας και της Αγγλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, το 5% των πωλήσεων της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια ανάπτυξης της Λουξ Μαρλαφέκας σε αυτό τον τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση, έχοντας ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, πραγματοποιεί διερευνητικές συζητήσεις και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

Η νέα επένδυση στο Αίγιο
Όπως τόνισε εξάλλου ο Γιάννης Μαρλαφέκας, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται η προώθηση επένδυσης, ύψους 33 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή νέας μονάδας στο Αίγιο, για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, τα οποία θα απευθύνονται τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Κατασκευή που επιχορηγείται κατά 50%. Η πορεία ωστόσο της επένδυσης αυτής θα εξαρτηθεί από τη βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς και από τη διάθεση των τραπεζών να στηρίξουν τη σειρά των νέων αυτών επενδύσεων. Ο ίδιος ωστόσο, δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη νέα αυτή σειρά καινοτόμων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής της, η Λουξ Μαρλαφέκας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Sial 2012, που διεξήχθη στο Παρίσι στις 21 – 25 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 165 εξαγωγικές επιχειρήσεις, η εταιρεία πέρα από το ατομικό της περίπτερο, είχε παρουσία και στο περίπτερο του ΟΠΕ και συγκεκριμένα στο χώρο γευσιγνωσίας Degustation Lounge, στο οποίο παρουσιάζονταν και προσφέρονταν τα προϊόντα Λουξ. Ο ΟΠΕ, με σύνθημα το «Taste Like Greece», έδωσε την ευκαιρία σε ελληνικές εταιρείες και προϊόντα να ισχυροποιήσουν την εικόνα τους στη διεθνή αγορά.