Ο βετεράνος αστροναύτης της NASA και διακεκριμένος ομιλητής Dr Scott Parazynski, απευθύνθηκε σε ένα ενθουσιώδες κοινό σημαντικών στελεχών του ελληνικού επιχειρείν, αλλά και εκπροσώπων των ΜΜΕ, που παρακολούθησε καθηλωμένο τη συναρπαστική του ομιλία. Μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, ο Scott Parazynski αφηγήθηκε μοναδικές ιστορίες από την εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά και από την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, το Everest. Μοιράστηκε με το κοινό τις απαράμιλλες εμπειρίες του, προσαρμόζοντάς τες στις αρχές του management, ανέπτυξε θέματα ηγεσίας και έδωσε πολύτιμες συμβουλές άντλησης δύναμης και διαχείρισης κρίσιμων στιγμών.

Νέο ηγετικό πρότυπο
Στη συνέχεια, τέσσερα σημαντικά στελέχη έθεσαν στον Scott Parazynksi τα δικά τους προσωπικά ερωτήματα για την εντυπωσιακή του πορεία στο διάστημα. Οι κ.κ. Τέρρυ Σερεμέτης – General Manager Mars Hellas, Σωτήρης Συρμακέζης – General Manager Piraeus Bank, Βασίλης Ραμπάτ – CEO Xerox Hellas, Giuseppe Zorgno – CEO AIG Hellas. Μέσα από ένα ζωντανό, ανοιχτό διάλογο, αναφέρθηκαν στη σαφήνεια του σκοπού και του οράματός τους, τη διαφοροποίηση και την καινοτομία που τολμούν, τη διαχείριση ταλέντων στους οργανισμούς τους – στοιχεία που συνδέονται με την προοπτική ανάπτυξης στη χώρα μας, δίνοντας μια διαφορετική οπτική για τη διαμόρφωση ενός νέου ηγετικού προτύπου.

Τα συμπεράσματα του Dr Scott Parazynski
Η ομιλία του Dr Scott Parazynski και ο διάλογος που ακολούθησε, μετέδωσε στους παρευρισκόμενους ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως: 
– Η τύχη και οι κατάλληλες συνθήκες βοηθάνε να επιτύχεις το στόχο σου.
– Να έχεις συνοχή και συνέπεια στο όνειρο σου.
– Να μετατρέπεις το φόβο σου σε περιέργεια.
– Ο Ηγέτης πρέπει να αφήνει τον εγωισμό του «έξω από την πόρτα».
– Να προκαλείς τους ανθρώπους σου να σκέφτονται πέρα από τα συνηθισμένα.
– Να οργανώνεσαι για την επιτυχία και να είσαι προετοιμασμένος για την αποτυχία.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM) Σίμος Αναστασόπουλος και συντόνισε η δημοσιογράφος Σύλβια Κλιμάκη, ενώ οι οικοδεσπότες, Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος της Linkage Greece και Αρτέμης Μυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Linkage Greece, δήλωσαν εξαιρετικά υπερήφανοι για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή στην ομιλία του Dr Scott Parazynski.

Μηνιαία μαθήματα ηγεσίας
Παράλληλα με τη διοργάνωση θεματικών ομιλιών με εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες σε ετήσια βάση, το Linkage Network συνεχίζει δυναμικά τα μηνιαία μαθήματα ηγεσίας προς τα στελέχη επιχειρήσεων, έχοντας διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2014, ενώ η Agenda του 2015 θα ολοκληρωθεί σύντομα. (Περισσότερα στο www.linkagegreece.com). Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου. Χορηγοί της ήταν ISS Facility Services, Audi-Kosmocar, Mars Hellas, Τράπεζα Πειραιώς, Xerox Hellas, AIG Hellas και Υποστηρικτές οι DHL Express, Ελληνικός Κόσμος, Stanton Chase, Βιβλιοσυνεργατική, TUI Hellas, SAP, Elpedison, Diageo, G4S και New Advert. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η BOUSSIAS και τα sites της 24 Media.

Η ταυτότητα της Linkage
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στην ανάπτυξη ηγεσίας, η οποία αναπτύσσει ηγέτες του μέλλοντος παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης μεθοδολογίας και εκπαίδευσης στελεχών. Μέσα από τη σχολή ηγεσίας Linkage Network, η Linkage Greece διοργανώνει θεματικές ομιλίες επιφανών διεθνών προσωπικοτήτων που γνωρίζουν εντυπωσιακή ανταπόκριση από το κοινό στην Ελλάδα και αποτελούν πυρήνες εξειδικευμένης γνώσης. Τα δύο προηγούμενα έτη διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, το summer session 2012 με ομιλητή τον Nando Parrado και θέμα «Miracle in Andes: Surviving the Andes Plane Crash» και το summer session 2013 όπου πραγματοποιήθηκε η ενθουσιώδης ομιλία με τον Zeljko Obradovic με τίτλο «Selecting & Coaching: The Art of Creating Champions».