Βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους ξεχώρισαν στη φετινή 10η τελετή απονομής των Sales Excellence Awards, τα οποία διοργανώνουν το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) και η Boussias. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Teatro Athens, παρουσία περισσότερων από 450 στελεχών από κορυφαίες εταιρείες.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς
Στους μεγάλους νικητές, οι οποίοι απέσπασαν το βραβείο «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς», ανήκουν οι εταιρείες: Avin Oil, British American Tobacco Hellas, Cosmote Insurance, E-fresh.gr, Frezyderm, LeasePlan Hellas, Lidl Hellas, Mapei Hellas, Παπαστράτος, Prosperty και Vodafone CU. Με τον τίτλο «Διευθυντής Πωλήσεων της Χρονιάς» βραβεύτηκαν οι Θανάσης Μπέης, Customer Development Director της Gr Sarantis Hellas και Παναγιώτης Σαράφογλου, Sales Manager, Δίκτυο Εταιρικών Πρατηρίων της Avin Oil. Platinum βραβεία για τις υψηλότερες επιδόσεις ανά ενότητα έλαβαν οι εταιρείες Avis Greece, Cosmote e-Value, Cosmote Insurance, Ντελόπουλος, όμιλος ΟΤΕ και Παπαστράτος.

«Να γινόμαστε κάθε χρόνο μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι»
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος του ΙΠΕ, δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή και χαρά για τον κλάδο των πωλήσεων στην Ελλάδα, το γεγονός ότι, φέτος, συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση των Sales Excellence Awards. Τα SEA αποτελούν καθιερωμένο πλέον θεσμό στον χώρο των πωλήσεων. Συμβάλλουν σημαντικά στην ανάδειξη και την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και φέρνουν στο προσκήνιο τους ανθρώπους που τις σχεδιάζουν, τις δημιουργούν και τις υλοποιούν, δηλαδή τα στελέχη πωλήσεων. Θελήσαμε, η αισιοδοξία και ο εορταστικός χαρακτήρας που συνοδεύουν τη φετινή διοργάνωση να αντικατοπτρίζονται και στην εκδήλωση αυτή καθ’ εαυτή. Το ΙΠΕ είναι ο ισχυρότερος εκφραστής της κοινότητας των πωλήσεων και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, καθώς προσφέρει στα μέλη του γνώση και δικτύωση. Καλώ όλα τα στελέχη των πωλήσεων στην Ελλάδα να ακολουθήσουν τη δυναμική του ΙΠΕ, γιατί η κοινότητα των πωλήσεων πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερη και ισχυρότερη».

«Οι ομάδες πωλήσεων ατμομηχανή της επιχειρηματικής δραστηριότητας»
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Ζητρίδης, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής SEA 2022 και Αντιπρόεδρος ΙΠΕ, ανέφερε:
«Η διοργάνωση των 10ων Sales Excellence Awards από τo ΙΠΕ και την Boussias έρχεται να υποστηρίξει έμπρακτα, να αναδείξει και, παράλληλα, να τονώσει τον κλάδο και τους ανθρώπους των πωλήσεων, σε μια περίοδο ταραγμένη, κρίσιμη και πολυδιάστατα επηρεασμένη από σύνθετες μεταβλητές. Οι ομάδες πωλήσεων αποτελούν την ατμομηχανή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Από την αποτελεσματικότητα των δράσεών τους, από τη βέλτιστη λειτουργία και την παραγωγικότητά τους εξαρτάται, σε απόλυτο βαθμό, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των εταιρειών και της αγοράς συνολικότερα. Τα Sales Excellence Awards έχουν αποστολή και στόχο να ενισχύσουν αυτήν τη δραστηριότητα, αναγνωρίζοντας και προβάλλοντας τις καλύτερες πρακτικές, βραβεύοντας τους καλύτερους, δημιουργώντας παραδείγματα προς μίμηση, αναδεικνύοντας success stories. Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, το ΙΠΕ βάζει τον πήχη ψηλά και προσβλέπει σε νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω τον κλάδο των πωλήσεων στην Ελλάδα και θα τον οδηγήσουν σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο».

Πολυκαναλικότητα και πελατοκεντρικότητα στις νέες τάσεις
«Τα Sales Excellence Awards ξεκίνησαν δειλά, πριν από 10 χρόνια, για να αναδείξουν και να διαχύσουν τις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο των πωλήσεων», σημείωσε, από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, καθηγητής Γιώργος Δουκίδης. «Πλέον, είναι ο πιο καταξιωμένος θεσμός για τους επαγγελματίες των πωλήσεων στη χώρα μας, αφού αναδεικνύονται κάθε χρόνο οι άριστοι των πωλήσεων, αλλά και οι εγχώριες τάσεις στις πωλήσεις, τις οποίες το ΙΠΕ και η Boussias προσπαθούν να κάνουν γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Οι σημαντικές τάσεις που αναδεικνύονται από τους φετινούς βραβευθέντες περιλαμβάνουν: 1. Σημαντικές αυξήσεις πωλήσεων στη μετά Covid εποχή. 2. Καινοτομία σε προϊόντα και επιτυχημένες εισαγωγές νέων προϊόντων. 3. Έμφαση στα δίκτυα πωλήσεων και στην πολυκαναλικότητα. 4. Πελατοκεντρικότητα σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής των πελατών. 5. Αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και παραγωγικότητας των στελεχών και τμημάτων πωλήσεων», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης.

«Ρεκόρ υποψηφιοτήτων και ενδιαφέρουσες πρακτικές»
Μετά το πέρας της βραδιάς, η Μαρία Σαγάνα, Awards Producer & Editorial Project Manager της Boussias, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η φετινή, 10η διοργάνωση των
Sales Excellence Awards συνοδεύτηκε από ρεκόρ υποψηφιοτήτων, υψηλότατο ανταγωνισμό και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πρακτικές από τις συμμετέχουσες εταιρείες. Το μεγάλο πάρτι που ακολούθησε ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε μαζί με τις κορυφαίες ομάδες πωλήσεων της ελληνικής αγοράς. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τον Γ. Δουκίδη και τα μέλη της Επιτροπής για το σημαντικό τους έργο, καθώς και τον Ι. Σηφάκη για την τιμή να δώσει ψηφιακά το “παρών” στην εκδήλωση».

Τα τιμητικά βραβεία της διοργάνωσης
Μάλιστα, ο Γιώργος Δουκίδης τιμήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή με το πρώτο τιμητικό βραβείο της χρονιάς, για τη συνεισφορά του στα Sales Excellence Awards, την τελευταία δεκαετία. Τιμητικό βραβείο απονεμήθηκε και στον διεθνούς φήμης καθηγητή Πληροφορικής, Ιωσήφ Σηφάκη, ως ελάχιστη αναγνώριση για τη σημαντική αξία των εργαλείων και του ψηφιακού μετασχηματισμού, τα οποία εξασφαλίζει η επιστήμη της Πληροφορικής για όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων.

Τη βραδιά παρουσίασε η Ευαγγελία Αραβανή, ενώ, μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε πάρτι με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.Χρυσοί Χορηγοί της βραδιάς ήταν οι Cosmote και Elpedison και Χορηγοί οι British American Tobacco Hellas, Diageo, Cosmote e-Value, Γερμανός και ΟΠΑΠ.

Τον πελάτη στο επίκεντρο της στρατηγικής τους τοποθετούν διαχρονικά οι εταιρείες, οι οποίες απέσπασαν τη διάκριση «Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς», στο πλαίσιο των φετινών Sales Excellence Awards. Οι εκπρόσωποί τους δε υπογράμμισαν ότι, μέσα από την προσήλωσή τους σε αυτόν τον στόχο και την επένδυση στην καινοτομία και την εξέλιξή τους, καταφέρνουν όχι μόνο να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών τους, αλλά και καθίστανται οι ίδιοι η καλύτερη εκδοχή τους.

Λοΐζος Εξαδάκτυλος, Trade Support Manager για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ισραήλ, BAT Hellas

British American Tobacco Hellas «Στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της προόδου»
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΒΑΤ κατακτάει, στα Sales Excellence Awards, δύο σημαντικές βραβεύσεις στους τομείς του παραδοσιακού λιανεμπορίου και της επιτυχημένης προσέγγισης
των νέων προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Η διάκριση με Gold Αward για το Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς, επιβραβεύει τους ανθρώπους της ΒΑΤ που εργάζονται στον τομέα αυτό, αλλά και τις υπεύθυνες πρακτικές που ακολουθεί η εταιρεία στην αγορά και στη στελέχωση και ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού της. Παράλληλα, οι διακρίσεις μας αποδεικνύουν
ότι η ΒΑΤ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και της προόδου μέσα από την τεχνολογία και την επιστήμη που αναπτύσσεται από επιστήμονες και ειδικούς του ομίλου, με σκοπό
ένα καλύτερο αύριο».

Αφροδίτη Πάμπα, Διεύθυνση Πωλήσεων, Lidl Ελλάς

LIDL ΕΛΛΑΣ
«Προσήλωση στη βελτίωση των διαδικασιών και υπηρεσιών»
«Η διάκρισή μας ως Τμήμα Πωλήσεων της χρονιάς στα Sales Excellence Awards 2022 και, συγκεκριμένα, στην κατηγορία “Λιανεμπόριο Καταναλωτικών Αγαθών (FMCG)” είναι ιδιαίτερα
τιμητική για την εταιρεία μας, καθώς αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή μας στη συνεχή βελτίωση των καθημερινών μας διαδικασιών και υπηρεσιών προς όφελος τόσο των καταναλωτών, όσο και των εργαζομένων μας. Αξιοποιούμε στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες και τις ενσωματώνουμε καθημερινά στις διαδικασίες και ροές μας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα εργασίας μας, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά και μια παραγωγική και αποδοτική εφοδιαστική αλυσίδα. Ταυτόχρονα, επενδύουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας των καταναλωτών μας, και στη βελτίωση της καθημερινότητας των διοικητικών ομάδων των καταστημάτων μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της υπόσχεσής μας για ένα καλύτερο αύριο».

Παναγιώτης Σαράφογλου, Sales Manager, Avin Oil

AVIN OIL
«Δεσμευόμαστε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα»
«Μας τιμά ιδιαίτερα η επιβράβευση αυτή, ως Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς, στον τομέα της Ενέργειας και ευχαριστούμε την Κριτική Επιτροπή για τη διάκρισή μας. Είμαστε περήφανοι που η Avin Oil, μέλος του ενεργειακού ομίλου Motor Oil, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους, στα Sales Excellence Awards, για 3η συνεχόμενη χρονιά. Με στοχευμένες προσπάθειες έχουμε καταφέρει να διαφοροποιηθούμε στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και πελατοκεντρικό δίκτυο καταστημάτων, και να γίνουμε η πρώτη επιλογή των πελατών μας. Θέλουμε, όμως, να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα. Και αυτό είναι δέσμευση προς τους πελάτες μας.

Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε τα πρατήριά μας, ώστε να καλύπτουν τον σύγχρονο καταναλωτή με μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων και να προσαρμοζόμαστε εγκαίρως στα νέα δεδομένα σε μια αγορά που μεταβάλλεται διαρκώς. Θέλουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας σε ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον».

Χρήστος Παπαγιαννόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, LeasePlan Hellas

LEASEPLAN HELLAS
«Πληρέστερη εκπλήρωση των προσδοκιών των πελατών»
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι που η LeasePlan Hellas κατάφερε να διακριθεί, για 8η συνεχόμενη χρονιά, στον θεσμό των Sales Excellence Awards.
Η διάκριση που λάβαμε ως “Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς” επιβεβαιώνει την προσπάθεια και την αφοσίωση των εργαζομένων μας και ενισχύει τη δέσμευσή μας να γινόμαστε καλύτεροι καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας μας. Όλοι εμείς στη LeasePlan Hellas παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη βασική μας αποστολή: τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, με στόχο την πληρέστερη εκπλήρωση των προσδοκιών των πελατών μας».

Αντώνης Δεσποτάκης, CTO & Co-founder της Prosperty

PROSPERTY
«Οικοσύστημα υπηρεσιών με πιστοποιημένα δεδομένα»
«Στην Prosperty έχουμε έναν και μόνο στόχο. Πώς θα κάνουμε την ολοκλήρωση συναλλαγής για ένα ακίνητο μια πιο εύκολη, γρήγορη, διαφανή και αξιόπιστη διαδικασία. Δημιουργούμε ένα οικοσύστημα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας με πιστοποιημένα δεδομένα και έγγραφα από την αγορά ακινήτων, υποστηρίζοντας όλη τη διαδικασία από την αρχή της αναζήτησης μέχρι και την ολοκλήρωση της συναλλαγής, υποστηρίζοντας ιδιοκτήτες, ενδιαφερόμενους αγοραστές, επαγγελματίες, αλλά και θεσμικούς παίκτες της αγοράς να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία πώλησης και αγοράς ακινήτων, παρέχοντας μέχρι και υπηρεσία χρηματοδότησης. Λειτουργώντας ήδη σε δύο ευρωπαϊκές χώρες και προετοιμαζόμενοι για τις επόμενες δύο άμεσα, όραμα μας είναι η δημιουργία της πιο σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας υπηρεσιών για τα ακίνητα σε ευρωπαϊκό και, γιατί όχι, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στους τελευταίους 9 μήνες, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ σε αξία ακινήτων, καθιστώντας την Prosperty την πρωτοπόρα ψηφιακή πλατφόρμα ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο ήδη».

Χριστίνα Μητροπούλου, Senior Product Managers, e-fresh.gr
Γιάννης Τσίρος, Senior Product Managers, e-fresh.gr

Ε-FRESH.GR
«Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του κοινού στο ηλεκτρονικό εμπόριο»
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της E-fresh.gr στα Sales Excellence Awards ως Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς στην κατηγορία του “E-commerce/E-shops”. Έχοντας εξυπηρετήσει περισσότερες από 1.000.000 παραγγελίες στα 6 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας, έχουμε πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο απαιτητικό και, ταυτόχρονα, γεμάτο νέες δυνατότητες και προκλήσεις περιβάλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσα στην εποχή της πανδημίας, η οποία δημιούργησε νέα δεδομένα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, δουλέψαμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, για να προσφέρουμε στους καταναλωτές αυτό που είχαν περισσότερο ανάγκη από μια τέτοια υπηρεσία: λειτουργική και εύχρηστη πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα προϊόντων, ανταγωνιστικές τιμές και άμεση και υψηλής ποιότητας παράδοση στον χώρο τους. Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλη την ομάδα της e-fresh.gr που έφερε αυτό το αποτέλεσμα και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας δέχτηκε κυριολεκτικά σπίτι του».

Θέμης Χασιώτης, Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών, Παπαστράτος

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
«Γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας»
«Η ανάδειξη του εμπορικού τμήματος της Παπαστράτος στην κορυφαία θέση για το 2022 αποτελεί μεγάλη τιμή για τους εκατοντάδες εργαζόμενους και, συγχρόνως, ένα ισχυρό κίνητρο για να γινόμαστε διαρκώς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Και του χρόνου λοιπόν».

Κωνσταντίνος Βλάχος, Εμπορικός Διευθυντής, Mapei Hellas

MAPEI HELLAS
«Ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά και στην εξαγωγική δραστηριότητα»
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η βράβευση του τμήματος πωλήσεων της Mapei Hellas, στο πλαίσιο των Sales Excellence Awards, μία βράβευση η οποία φέτος συμπίπτει με την επέτειο των 20 ετών της εταιρείας μας στην ελληνική αγορά. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, η Mapei Hellas συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, παρουσιάζοντας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αξιοσημείωτη ανάπτυξη τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στην εξαγωγική της δραστηριότητα, σε ένα περιβάλλον έντονου και συνεχούς ανταγωνισμού. Η εταιρεία μας με πίστη και όραμα θα συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επενδύει, προσφέροντας υψηλής ποιότητας δομικά υλικά, διευρύνοντας συνεχώς την γκάμα της με νέα καινοτόμα προϊόντα, συμμετέχοντας ενεργά στα μεγαλύτερα κατασκευαστικά projects και δημιουργώντας ένα ισχυρό εμπορικό δίκτυο πιστών συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα».

Κωνσταντίνος Μουμούρης, Head of Marketing Tribe, Vodafone Ελλάδας

VODAFONE CU
«Αλλαγή του status quo στην αγορά των τηλεπικοινωνιών»
«Το CU πιάνει, για ακόμα μια φορά, την κορυφή σε ένα θεσμό υψηλού κύρους. Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα του CU έχει αποσπάσει περισσότερα από 30 βραβεία σχετικά με τη στρατηγική loyalty, πωλήσεων, media, digital, brand και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχει υλοποιήσει. Οι επιτυχίες αυτές αποτελούν χειροπιαστή επιβράβευση της ομάδας του CU, αλλά και της εταιρείας να εμπιστευτεί το πηδάλιο του μεγαλύτερου καταναλωτικού προϊόντος μας σε μια ομάδα νέων στελεχών που ήρθαν να αμφισβητήσουν και να αλλάξουν το status quo στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Τα Sales Excellence Awards, συγκεκριμένα, έρχονται να επιβραβεύσουν το flexibility και adaptability της ομάδας στα δεδομένα που δημιούργησε ο Covid-19 σε επίπεδο πωλήσεων, ανοίγοντας, ταυτόχρονα, νέους ορίζοντες επικοινωνίας και σχέσης με τον πελάτη μας. Στόχος μας παραμένει το χρυσό βραβείο στην καρδιά των καταναλωτών και πάντα θα εργαζόμαστε, με αυτό, ως αποκλειστικό γνώμονα».

Διαμαντής Μπουζάνης, Επικεφαλής Cosmote Insurance, όμιλος ΟΤΕ

COSMOTE INSURANCE
«Στον πυρήνα της στρατηγικής ο ίδιος ο πελάτης»
«Είμαστε υπερήφανοι για τη τριπλή, χρυσή μας διάκριση στον θεσμό των Sales Excellence Awards, η οποία αντανακλά και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, με νέες, καινοτόμες ιδέες και αποτελεσματικές στρατηγικές. H αναγνώριση που λαμβάνουμε από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος μας βοηθά να συνεχίζουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας. Έχοντας πάντα στο πυρήνα της στρατηγικής μας τον ίδιο τον πελάτη, κάνουμε την ηλεκτρονική ασφάλιση προσιτή στον καθένα, ανεξάρτητα από τον βαθμό εξοικείωσής του με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προσφέρουμε την καλύτερη για αυτόν τιμή, με γνώμονα τις προσωπικές του ανάγκες και την άριστη εμπειρία χρήσης. Ένα μεγάλο “μπράβο” σε όλους τους ανθρώπους της Cosmote Insurance που, με την εξαιρετική δουλειά και το πάθος τους, οδήγησαν να πετύχουμε τους στόχους μας, να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες εμπορικές προκλήσεις και να κάνουμε ακόμα καλύτερο τον κόσμο των πελατών μας μέσω της τεχνολογίας στον κλάδο των ασφαλίσεων».
Διαμαντής Μπουζάνης, Επικεφαλής Cosmote Insurance, όμιλος ΟΤΕ

Γεώργιος Σοκολάκης, Εμπορικός Διευθυντής Πωλήσεων, Frezyderm

FREZYDERM
«Χαρακτηριστικά που κερδίζουν διαχρονικά στις συνεργασίες»
«Η Frezyderm είναι από τις ελληνικές εταιρείες που γνωρίζουν συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.
Η πανδημία δεν επηρέασε την ανοδική της πορεία, γεγονός το οποίο πιθανώς οφείλεται στο ότι τα προϊόντα της πωλούνται κυρίως μέσω των φαρμακείων. Η Frezyderm, παρά την επιδείνωση των συνθηκών της αγοράς, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της για την παραγωγή καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων με τον πελάτη και τον συνεργάτη να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Διακρίνω στην ομάδα πωλήσεων της Frezyderm χαρακτηριστικά που κερδίζουν διαχρονικά στις συνεργασίες, όπως ο ενθουσιασμός, η υπευθυνότητα, ο σεβασμός και το πάθος και είμαι πεπεισμένος ότι, εκτός από το ηθικό μας, θα κρατήσουμε υψηλά και σε αποτελέσματα την εταιρεία μας».

Θανάσης Μπέης, Customer Development Director, Gr. Sarantis Hellas

Διευθυντές πωλήσεων της χρονιάς Θανάσης Μπέης
«Πάθος και ήθος, τα κυριότερα συστατικά επιτυχίας της ομάδας μας»
«Εκ μέρους όλης της ομάδας πωλήσεων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το βραβείο αυτό. Η ομάδα πωλήσεων της Gr. Sarantis Hellas, τα τρία τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ένα πλάνο “transformation”, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας, το άριστο service των πελατών και το perfect execution μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σημείο πώλησης. Σε αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να μεγαλώσουμε κατά 15,7% τις πωλήσεις μας, εδραιώνοντας τη θέση μας ως ο 4ος μεγαλύτερος προμηθευτής στο σύνολο των Non Food FMCG εταιρειών στην Ελλάδα (Nielsen, Scan track Plus,data FY 2021). Παράλληλα, συνεχίζουμε να χτίζουμε δυναμικά την παρουσία μας σε όλα τα κανάλια πώλησης, αναβαθμίζοντας και τις εσωτερικές μας λειτουργίες με advanced analytic tools, νέα CRM συστήματα, cross-functional teams που σχεδιάζουν και υλοποιούν τέλεια το πλάνο μας. Το κυριότερο συστατικό της επιτυχίας της ομάδας αυτής, όμως, είναι το πάθος για να κατακτήσει κάθε μέρα και κάτι καλύτερο και το ήθος με το οποίο προσεγγίζει όλους τους stakeholders, έχοντας πάντα στο επίκεντρο του κάθε τι που κάνουμε τους πελάτες μας».

Παναγιώτης Σαράφογλου, Sales Manager, Avin Oil

Παναγιώτης Σαράφογλου
«Επιβραβεύεται η συλλογική προσπάθεια και τα επιτεύγματα μας»
«Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική, μιας και προέρχεται από τον διαγωνισμό των “Sales Excellence Awards” και το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος. Σε συνδυασμό δε και με τη διάκριση του Τμήματος Εταιρικών Πρατηρίων της Avin ως το Τμήμα Πωλήσεων της Χρονιάς στην κατηγορία “Ενέργεια”, ουσιαστικά επιβραβεύεται η συλλογική προσπάθεια όλης της ομάδας μας και τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο ικανοποίησης του πελάτη μας. Με τη διάκριση αυτή βάζουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των στοχεύσεών μας και, σε μια αγορά που αλλάζει, δεσμευόμαστε για νέες πρωτοβουλίες που θα προσφέρουν εξαιρετικές εμπειρίες στον πελάτη και θα μας κάνουν την πρώτη του επιλογή».