«Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατέστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν φούρνους με καρβέλια! Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλήττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού… Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομόνων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον. Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλάσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας». Απόσπασμα από άρθρο του Αλ. Παπαδιαμάντη στην εφημερίδα «Ακρόπολις», 115 χρόνια πριν… Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα. Ενίοτε, όπως σήμερα, επαναλαμβάνεται ως τραγωδία χωρίς κάθαρση!

«Πολύ λίγα πράγματα γίνονται τη σωστή ώρα και τα υπόλοιπα δεν γίνονται ποτέ!», Ηρόδοτος, Έλληνας Ιστορικός (484-425 π. Χ.)

– Γλώσσα, ήθος και σκέψη
«Οι νέοι άνθρωποι θα πληρώσουν ακριβά
την εκτεταμένη χρήση των greeklish», είπε ο Γ. Μπαμπινιώτης (12.6.11). Εκτός από τη γλώσσα μας, χάνουν και τη σκέψη και το ήθος τους!

– Επιλογές…
Ο Γεώργιος Παπανδρέου, είχε πει κάποτε:
«Δεν κάνουμε επιλογή τυράννων»! Επί των ημερών του ένδοξου εγγονού του, καλούμεθα να επιλέξουμε μεταξύ διαφορετικών τύπων τυραννικής χρεοκοπίας!

– Στόχοι και αστοχίες
Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ανέλαβε
«ηρωικά» να βγάλει το φίδι από την τρύπα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τη ρεβάνς με τον Γιώργο Παπανδρέου και στόχο την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία. Ο πληθωρικός και δεινός ρήτορας «τσάρος» όμως, διαψεύδει έως στιγμής, τις τυχόν προσδοκίες όλων, εκτός ίσως από τις προσωπικές του. Δεν τόλμησε καν να κόψει τη σκανδαλώδη επιδότηση του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων της ΔΕΗ, με 700 εκατ. ευρώ, με βάση τον Ν. 2773/1999,που φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου!

– Οι καθυστερημένοι
«Η Ευρώπη καθυστέρησε»,
δήλωσε ο κ. Η. Μόσιαλος (13.7.11). Άλλοι είναι οι «καθυστερημένοι» εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά έλα που εμείς τους ψηφίζουμε!

– Το ισχυρότερο συνδικάτο
«Πάμε στοίχημα;»,
έχουν προκαλέσει επανειλημμένα τα «Αποτυπώματα», ποντάροντας στο ότι από όλους τους παράνομους -σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο- φόρους υπέρ τρίτων, ο μόνος που σίγουρα δεν θα καταργηθεί είναι το αγγελιόσημο. Και φυσικά η κυβέρνηση ανακοίνωσε (14.7.11) ότι διατηρείται! Έτσι, οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ως λαύροι εισαγγελείς τα «κεκτημένα» άλλων συνδικάτων, ενώ με μοχλό το δικό τους μακράν ισχυρότερο συνδικάτο, διατηρούν το πλούσιο ταμείο τους, με λεφτά των διαφημιζομένων και άρα των φορολογουμένων!

– Άρχοντας καμένης γης
Σίγουρα ανοίγει σαμπάνιες ο κ. Α. Σαμαράς,
μετά την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue (14.7.11). Έξι μονάδες πάνω από το ΠΑΣΟΚ, 43% προς 16% η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ και 29% υπέρ του, έναντι 22% στην καταλληλότητα Πρωθυπουργού. Το 46% υπέρ του κανένας κατάλληλος για Πρωθυπουργός, το πρόσεξε άραγε; Σε πολλά έχει δίκιο ο αρχηγός της ΝΔ. Ακυρώνει όμως μόνος του όλα τα δίκια του, στο όνομα της εξουσιολαγνείας! Κι αν -ο μη γένοιτο!- ο έντεχνα φοβισμένος και παραπλανημένος λαός μας του δώσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, εκείνος μεν θα καταλάβει το λάθος του, ως Άρχοντας Καμένης Γης κι ο λαός θα το νιώσει στο πετσί του!

– Ιστορικές ανακολουθίες!
Όταν στη δεκαετία του ’50 έγινε μερική απαλλοτρίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας,
συμφωνήθηκε να καταβάλλει το κράτος τη μισθοδοσία των ιερέων και παράλληλα να φορολογούνται (25%) τα ακαθάριστα έσοδα των ναών, ποσοστό που αυξήθηκε στο 35% επί δικτατορίας, για να καταργηθεί από την κυβέρνηση Σημίτη, όπως και ο φόρος 10% από την εκμίσθωση εκκλησιαστικών γαιών και οικοδομών εμπορικού χαρακτήρα. Η «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» φορολόγησε την Εκκλησία. Ο «αντίχριστος» Κ. Σημίτης της χαρίστηκε, όπως κι ο «ευσεβής», κ. Ευ. Βενιζέλος! Σ’ αυτούς τους οδυνηρούς για τους αδύναμους και πένητες καιρούς, η εκκλησιαστική «φιλανθρωπία» δεν αρκεί κι η φιλαργυρία δεν της αρμόζει! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που έχει δώσει ως τώρα θετικότατα δείγματα γραφής, πρέπει να αλλάξει αμέσως γραμμή πλεύσης κι αντί να «προστατεύει» τα εκκλησιαστικά κεκτημένα, να σπεύσει να ενισχύσει ουσιαστικά το πάσχον εκκλησιαστικό σώμα. «Εκκλησία» άλλωστε δεν είναι οι ιερείς κι οι δεσποτάδες αλλά το χριστεπώνυμο πλήρωμα, που οιμώζει!

– Περιέργεια…
Είμαι περίεργος να δω,
πόσοι ανεύθυνοι κι αναίσθητοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη θα πάνε φέτος διακοπές!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 17η Ιουλίου 2011